اخبار اخبار جهان

کنعانی؛ رد ادعای حمله به مرکز وابسته به ایران در سوریه

تبلیغات بنری


سخنگوی وزارت امور خارجه ادعای برخی رسانه ها مبنی بر حمله شب گذشته رژیم صهیونیستی به مرکز ایران در سوریه را تکذیب کرد.

کنعانی؛ وی ادعای حمله به مرکز ایران در سوریه را رد کردبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ آقای الکنانی در پاسخ به سوال خبرنگار این خبرگزاری در خصوص این حمله، تجاوزات رژیم صهیونیستی به خاک سوریه را به شدت محکوم کرد و تاکید کرد: این رژیم مدت هاست ارتکاب جنایات فرامرزی را در دستور کار خود قرار داده و حامیان آن را نیز در دستور کار خود قرار داده است. و دولت این رژیم باید استفاده از سلاح و تل آویو را متوقف کند و سازمان های بین المللی باید اقدامات جدی و بازدارنده انجام دهند.
وی پس از حمله شب گذشته رژیم صهیونیستی به این کشور با مردم و دولت سوریه ابراز همدردی کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره عملیات روز گذشته یک شهروند اردنی علیه رژیم صهیونیستی و ادعای این رژیم مبنی بر ارتباط این حمله با کشورهای جهان و شاهد بیداری فلسطینی ها هستیم. ملت در جهان
الکنانی افزود: جمهوری اسلامی ایران از فلسطین حمایت می کند، اما هدایت این اتهام علیه تهران تلاشی مذبوحانه برای پنهان کردن حقایق جنایات این رژیم است.
وی همچنین گفت: رژیم صهیونیستی با اجتناب از آتش بس و تداوم حملات علیه لبنان به شکست بسیار نزدیکتر از پیروزی نزدیک شده است.
سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه همچنین پیروزی های افتخارآمیز جوانان کشورمان در عرصه های ورزشی و المپیادهای علمی را تبریک گفت.

مخالفت قاطع ایران با تغییر مرزهای بین المللی در قفقاز
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: از سازوکار 3+3 در قفقاز برای رفع انسداد راه‌های ارتباطی با رعایت حاکمیت و منافع همه کشورهای منطقه حمایت می‌کنیم و با هر اقدامی که جغرافیای سیاسی و مرزهای بین‌المللی را تغییر دهد، قویاً حمایت می‌کنیم. مخالفت
آقای الکنانی در پاسخ به سوال خبرنگار رسانه های خارجی درباره کریدور زنجازور و پیشنهاد جایگزین ایران برای این کریدور گفت: اساس اخبار منتشر شده درباره کریدورها در پی سفر رئیس جمهور روسیه به باکو، مصاحبه با روزنامه نگار روس، وزیر امور خارجه و سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه این کشور و پیشنهاد می کنم به متن اصلی آن مصاحبه مراجعه کنید.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد است که صلح در قفقاز به نفع کشورهای منطقه است و برخی از کشورهای خارج از منطقه از درگیری در قفقاز آسیبی نمی بینند و از این رو اولویت آن بر هم زدن ثبات منطقه است. . .
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی درباره راه حل جایگزین پیشنهادی ایران اظهار داشت: از تقویت سازوکار منطقه ای سه به علاوه سه به طور جدی حمایت می کنیم. در این راستا جلساتی برگزار شده و ادامه خواهد داشت.

حمایت واشنگتن از تل آویو؛ دلیل ادامه جنایت در غزه
سخنگوی وزارت امور خارجه کمک های نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی را دلیل اصلی ادامه جنایات تل آویو در غزه دانست.
الکنانی در پاسخ به سوالی درباره نزدیک شدن به سالگرد هجوم به الاقصی و تحرکات ایران در مجامع بین المللی برای توقف جنایات غزه، تصریح کرد: سازمان ملل و دیگر مجامع بین المللی به وظایف قانونی، انسانی و اخلاقی خود عمل می کنند. در مقابل آن، اما برای توقف جنایات هولناک رژیم صهیونیستی علیه فلسطین این کار را انجام نداده اند.
وی به شرایط جدید و تداوم زیاده خواهی های رژیم صهیونیستی در مذاکرات و ممانعت از آتش بس اشاره کرد و گفت: در طرف های دیگر مانند آمریکا هیچ نشانه ای از ترغیب رژیم صهیونیستی برای دستیابی به توافق وجود ندارد. در حالی که آتش بس وجود دارد. ماشین جنگی با اراده راسخ جهان، این امکان پذیر است و سکوت حاکم بر جهان به عنوان انگیزه ای برای موجودیت صهیونیستی عمل کرد.
سخنگوی وزارت سیاست خارجی تاکید کرد: با سازوکارهایی که در اختیار داریم به حمایت از مردم فلسطین به ویژه در جلسه قبل از مجمع عمومی سازمان ادامه خواهیم داد.
آقای الکنانی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه المسیره در یمن مبنی بر انتخاب عراق به عنوان مقصد اولین سفر خارجی رئیس جمهور گفت: روابط ایران و عراق بیش از پیش شاهد توسعه همکاری ها در این کشور بوده است. سال های گذشته و سفر رئیس جمهور به بغداد نیز اهمیت روابط دو کشور را نشان می دهد.
وی افزود: دو کشور به ثبات و امنیت مرزهای مشترک و گسترش دروازه‌های اقتصادی و تجاری اعتقاد دارند و این یک اولویت برای دو طرف است. تهران و بغداد پیش از این توافقنامه امنیتی با محوریت مقابله با اقدامات گروه های تجزیه طلب و خلع سلاح آنها امضا کرده اند و این توافق در سفر آقای السید مورد مذاکره و کار مقامات دو کشور قرار خواهد گرفت.

احیای توافق هسته ای منوط به بازگشت همه طرف ها به تعهدات خود است
سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه تایید کرد که توافق هسته ای زمانی قابل احیا است که همه طرف ها به تعهدات خود بازگردند.
الکنانی در پاسخ به سوالی درباره معیارهای فعال سازی توافق هسته ای گفت: ایران هیچ گاه از میز مذاکره دوری نکرده است، بلکه این آمریکا و طرف های اروپایی بودند که اجازه موفقیت در مسیر دیپلماتیک و چندجانبه را ندادند. حل بحران برنامه جامع اقدام مشترک
وی افزود: ما معتقدیم فرصت دیپلماتیک همچنان برای همه طرف‌ها وجود دارد، به‌ویژه آنهایی که به تعهدات خود پایبند نبوده‌اند. به لطف تماس های خوبی که آقای عراقچی با آقای بورل داشتند، فرصت های خوبی برای تحولات دیپلماتیک در آینده وجود دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا ایران برنامه ای برای گفت وگو با اتحادیه اروپا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل دارد؟ این فرصت در اختیار ایران و اتحادیه اروپا است.
الکنانی اضافه کرد: البته جدول زمانی مشخصی برای این مذاکرات وجود ندارد، اما معتقدم این با توجه به آمادگی اعلام شده از سوی آقای عراقچی و بورل است.
پتانسیل این گفتگوها وجود دارد.

حق آبه ایران از هرمند; طرف افغانی قابل قبول است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: حق ایران برای تامین آب از هارمند حق مسلم کشورمان بر اساس توافقنامه تهران و کابل است که طرف افغانستانی نیز بر آن تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، آقای ناصر کنعانی در نشست خبری در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت حق آبه ایران در افغانستان و برنامه چهاردهم دولت برای آن، تاکید کرد: پیگیر این حق هستیم. با جدیت تمام
وی همچنین درباره ساخت دیوار مرزی ایران و افغانستان توسط نیروهای مسلح کشورمان خاطرنشان کرد: مسئولان مربوطه در این زمینه پاسخ دادند؛ پیشنهاد می کنم به آن پاسخ ارائه شده مراجعه کنید.
این دیپلمات ارشد کشورمان درباره اظهارات اخیر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص ایران نیز گفت: نماینده کشورمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی و آقای اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی آقای دکتر را معرفی کردند. پاسخ گروسی؛ پیشنهاد می کنم به آن پاسخ مراجعه کنید.

ما نقش ایران در صادرات تسلیحات به یکی از طرف های جنگ در اوکراین را به شدت رد می کنیم
آقای ناصر کنعانی سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی با اصحاب رسانه (دوشنبه ۲۸ شهریور) در پاسخ به سوالی درباره سند همکاری ایران و روسیه گفت: سندی در حال تنظیم است. با توجه به اینکه روابط ایران و روسیه در دستور کار دو کشور قرار دارد و این سند با عنوان «موافقتنامه مشارکت راهبردی جامع ایران و روسیه» به امضای مقامات ارشد دو کشور ترجیحاً می رسد. دو رئیس جمهور ، در زمان توافق شده پس از امضا، این سند و معاهده باید برای تصویب به مجلس ارائه شود و پس از طی مراحل قانونی، اجرایی شود.
سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه درباره گسترش روابط با کشورهای شرق تصریح کرد: روابط با کشورهای شرق، آسیا، چین و روسیه با جدیت و قاطعیت تمام دنبال خواهد شد و تداوم این همکاری ها ادامه خواهد داشت. مبتنی بر اراده و خواست مشترک ایران و شرکای ایران باشد و اطمینان حاصل شود که آنها تامین کننده منافع مشترک هستند. ما در منطقه ای پیچیده قرار داریم و همکاری های منطقه ای را بهترین راه برای رفع سوء تفاهم ها می دانیم. همزمان با تلاش برای توسعه روابط با شرق و آسیا، به روابط با کشورهای دوردست نیز توجه ویژه ای خواهیم داشت و نسبت به اقدامات مثبت واکنش مثبت نشان خواهیم داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر سفر آتی رئیس جمهور به غزه برای شرکت در اجلاس برجام گفت: ما در سال گذشته در جلسات مختلف برجام شرکت کرده بودیم و اجرای توافقات مستلزم زمان و زمان است مطمئناً در راه است و ما عضوی فعال و مؤثر در گروه بریکس خواهیم بود. مشارکت سطح بالای ما در نشست غازان بر این اساس است که ایران را به عضوی مؤثر با قابلیت‌های اقتصادی برجسته در گروه بریکس تبدیل کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال حضور رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: طبق سنتی که هر ساله داریم رئیس جمهور برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر می کند اما اعلام نهایی این سفر به عهده اوست. ایران معمولاً از فرصت ها برای حضور در مجامع بین المللی برای اعلام مواضع و برگزاری جلسات دیپلماتیک استفاده می کند و در صورت انجام این سفر، رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی و جلسات دیپلماتیک خواهد داشت.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر متهم شدن به ارسال موشک از ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین گفت: ما موضع روشنی در قبال تحولات اوکراین داریم و جای تاسف است که برخی طرف ها که خودشان بخشی از جنگ هستند. و درگیری در بحران اوکراین انگیزه سیاسی دارد و ایران را متهم می کند. ما بخشی از جنگ و درگیری بر سر مسئله اوکراین نیستیم و بارها تاکید کرده ایم که راه حل سیاسی را بهترین راه حل برای این بحران می دانیم.
الکنانی تصریح کرد: ما ادعاهای مربوط به نقش ایران در صادرات تسلیحات به یکی از طرف های جنگ در بحران اوکراین را به شدت رد می کنیم و این اتهامات از سوی کسانی است که به یکی از طرف های جنگ سلاح می رسانند. این بحران آنها در گسترش این جنگ نقش دارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اجرایی نشده توافقنامه امنیتی ایران و عراق گفت: جزئیات بیشتری در اختیار ندارم اما همانطور که قبلا اعلام کردیم بخش زیادی از توافق اجرایی شده و باید پیگیری شود. با اجرای کامل توافق، این کارگروه دارای اشتراکات بین دو کشور است.
آقای الکنانی درباره احتمال تغییر سیاست ایران در قبال افغانستان در دولت چهاردهم گفت: ما در قبال افغانستان یک سیاست اصولی، روشن و اعلامی را دنبال می کنیم که با تغییر دولت ها تغییر نمی کند.
این دیپلمات ارشد کشورمان در خصوص واگذاری حفاظت از اماکن دیپلماتیک ایران در افغانستان به استخبارات طالبان گفت: من اطلاعات مستندی در این مورد ندارم. بر اساس کنوانسیون وین، کشورهای میزبان موسسات دیپلماتیک باید امنیت نهادهای دیپلماتیک و اعضای آنها را تضمین کنند و این یکی از وظایف کشور میزبان است.
وی درباره وضعیت اخیر اسیر ایرانی در عراق آقای محمدرضا نوری گفت: این موضوع یکی از موضوعاتی بوده و هست که نظام دیپلماسی را به خود مشغول کرده و پیگیری های سیاسی و کنسولی ما با مقامات عراقی در سطوح مختلف است. . او ادامه می دهد. قطعا سفر رئیس جمهور به عراق فرصت خوبی برای توجه ویژه به این موضوع است.
الکنانی درباره وضعیت آخرین زائر ایرانی دستگیر شده در عربستان گفت: از آنجایی که پیگیری ها منجر به آزادی اتباع زندانی در عربستان شد، در مورد باقی زندانی نیز این موضوع در حال پیگیری است. لیست سفارت و دیپلماسی ایران در پادشاهی عربستان سعودی است و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد آزادی این شهروند باشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ادعای مجدد کویت در خصوص میدان گازی آرش گفت: حقوق مسلم هیچ کشوری در سایه اظهارنظرهای غیرقانونی و غیرفنی کشور دیگری از بین نخواهد رفت. ما معتقدیم مسائل حقوقی و فنی به دلیل ویژگی‌های خاص خود باید در چارچوب مباحث حقوقی مورد توجه کشورها قرار گیرد.

تبلیغات بنری

iribnews به نقل از تیلا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *