بر اساس آخرین آمار رسمی منتشر شده، هنوز ۴۸۵۶ حساب خارج از خزانه باقی مانده است که باید به بانک مرکزی واریز شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و بر اساس اعلام دیوان محاسبات کشور، تا پایان خردادماه جاری 4 هزار و 856 حساب فرعی متعلق به شرکت ها و دستگاه های اجرایی دولتی در بانک های تجاری وجود داشت که هنوز مسدود و واگذار نشده است. به بانک مرکزی.
این تعداد حساب در ابتدای سال 1402 هجری قمری بیش از 75 هزار حساب بوده و در مدتی حدود یک سال و سه ماه حدود 70 هزار مورد از این حساب ها مسدود یا به بانک مرکزی منتقل شده است.
لازم به ذکر است از این تعداد یک هزار و 858 حساب بانکی مرتبط با دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و یک هزار و 495 حساب بانکی مرتبط با دانشگاه های وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وجود دارد.
این در حالی است که 399 حساب بانکی متعلق به سازمان بیمه سلامت که قرار بود به بانک مرکزی واریز شود، در بانک های تجاری خلاف قانون باقی مانده است. مابقی حساب ها عمدتاً مربوط به شرکت های وابسته به وزارت نفت است.
بر اساس بند ح تبصره 19 قانون بودجه 1402 کلیه دستگاه های اجرایی اعم از دستگاه ها و شرکت هایی که نیاز به ذکر یا توضیح نام دارند مانند شرکت های اصلی و زیرمجموعه وزارت نفت به استثنای سازمان های توسعه ای. موظفند کلیه حسابهای زیرمجموعه خود را مسدود کنند و کلیه حسابها جز از طریق خزانه داری کل کشور و بانک مرکزی به ریال افتتاح نمی شود. دستگاههای مذکور موظفند کلیه دریافتها و پرداختهای خود را صرفاً از طریق حسابهای افتتاح شده نزد بانک مرکزی پرداخت کنند.
در همین زمینه، نصرالله باجمان فر، رئیس کمیسیون بدوی نود مجلس نیز پیش از این در برنامه دفتر اقتصادی شبکه خبر با اشاره به نظارت قبلی این کمیسیون بر متخلفان بر اجرای واحد خزانه، از مقاومت برخی نهادها انتقاد کرده بود. محاسبات موضوعی بود به خصوص در مورد موضوع دانشگاه های علوم پزشکی، شرکت های وابسته به وزارت نفت که بیشترین تخلفات نیروی انتظامی این موسسات را داشتند.
رئیس کمیته اصل 90 نیز قول مساعد داد که با شروع رسمی کار این کمیته، این تخلفات را پیگیری کند.
iribnews به نقل از تیلا