افزایش بی سابقه دمای هوا در تابستان امسال بسیاری از حیوانات به ویژه جوندگان را مجبور به ترک زیستگاه خود کرده است.
وی بیان کرد: مطالعات انجام شده به طور خاص بر روی جوندگان نشان داده است که طی دو یا سه دهه اخیر و با افزایش دما، بسیاری از این گونه ها ارتفاعات بالاتری را برای زندگی انتخاب کرده اند، به طوری که مشاهدات نشان می دهد برخی از این حیوانات از ارتفاع کمتر از 2000 متر به بالای 2000 متر نشان می دهد که دمای هوا، تغییرات اقلیمی و نوسانات دما باعث شده این گونه ها برای بقا به ارتفاعات بالاتری حرکت کنند.
حیات وحش مناطق مرکزی و شرقی کشور به دلیل رطوبت کم و دمای بالای هوا در این مناطق در وضعیت ناامن تری قرار دارند و در صورت تداوم افزایش دما، حیات وحش دو انتخاب خواهد داشت: یا ناپدید شوند یا مهاجرت کنند.
اکبری افزود: یکی دیگر از چالش های پیش روی حیات وحش، توسعه شهری و احداث بزرگراه است که مسیرهای مهاجرت و مهاجرت حیات وحش را از بین برده است و این عامل مهمی در نابودی تنوع زیستی حیات وحش خواهد بود.
افزایش دما گونه های کمیاب دوزیستان را در معرض خطر انقراض قرار می دهد
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست خطر ادامه افزایش دما برای آبزیان را چندین برابر بیشتر از سایر جانوران مطرح کرد و گفت: به عنوان مثال برخی سمندرها یا دوزیستان برای بقای خود به محیط های آبی نیاز دارند. که زندگی این موجودات را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد برخی از گونه های کمیاب ماهی که در یک یا دو غار زندگی می کنند با ادامه افزایش دما با خطر انقراض روبرو خواهند شد.
وی در پایان گفت: با توجه به اینکه افزایش دما یک چالش جهانی و ملی است، احیای کریدورهای حیات وحش و رعایت حقوق محیط های آبی ضروری است.
iribnews به نقل از تیلا