اخبار اخبار فرهنگی

تعداد شرکت‌های دانش بنیان به ۱۰ هزار شرکت رسیده است

تبلیغات بنری


معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: در حال حاضر تعداد شرکت های دانش بنیان به 10 هزار شرکت رسیده است و پیش بینی می شود تا پایان برنامه هفتم پیشرفت این تعداد شرکت به 30 هزار شرکت برسد و باید ایجاد کنیم. منابع جدید برای تامین مالی این تعداد شرکت.

معاون علمی رئیس جمهور تصریح کرد: تحقیق و توسعه در بخش خصوصی سه دهم درصد تولید ناخالص ملی است.

برای گزارش دادن خبرگزاری رادیو، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به پایین بودن سهم فعالیت‌های تحقیق و توسعه در تولید ناخالص ملی کشور نسبت به کشورهای توسعه‌یافته، بر لزوم بهره‌برداری از همه توانمندی‌های قانون جهش بهره‌وری و ایجاد موارد جدید تاکید کرد. فرصت ها منابع مورد نیاز برای حمایت از شرکت های دانش بنیان.

حسین افشین که در دومین رویداد شبکه ملی مدیران R&D سخنرانی می کرد، در ابتدای سخنان خود، زیرساخت، منابع انسانی و مالی را سه رکن اصلی اکوسیستم نوآوری دانست و نقش معاون رئیس جمهور را بر شمرد. در برخورد با این سه رکن برای تسهیل و رفع موانع پیش روی خود. در نهایت، اجازه دهید شاهد یک نتیجه مثبت از این اکوسیستم باشیم. وی با اشاره به کاهش رتبه کشور در شاخص جهانی نوآوری، تاکید کرد: باید برنامه ها و منابع مالی جدیدی ایجاد شود و بدون شک بحث اعتبار مالیاتی قانون جهش تولید دانش یکی از منابع آن خواهد بود.

وی همچنین عملکرد دانشگاه ها در ماده 13 قانون جهش را ضعیف توصیف کرد و گفت: در این ماده با هدف توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت مقرر شده است که صنایع و واحدهای تولیدی باید دارای واحد تحقیق و توسعه باشند که در آن واحد تحقیق و توسعه داشته باشد. با یکی از واحدهای دانشگاهی و مراکز آموزش عالی مرتبط با پژوهش، با در نظر گرفتن اولویت فرمانداری که در آن واحد صنعتی یا تولیدی قرار دارد، تفاهم نامه همکاری منعقد شده و قراردادهای تحقیق و توسعه می باشد مربوط به این تفاهم نامه ها مشمول معافیت مالیاتی می شوند متاسفانه عملکرد دانشگاه ها با توجه به این ماده قانونی پایین بوده است.

افشین توضیح داد: برای احیای این اثر، هر دو نوع تفاهم نامه و قرارداد بین شرکت ها و دانشگاه ها پذیرفته می شود.

وی با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی بازوی تامین مالی نظام نوآوری و فناوری است، گفت: صندوق های پژوهش و فناوری زیر نظر این صندوق تشکیل شده است و باید بررسی شود که آیا افزایش سرمایه آنها متناسب با افزایش است یا خیر. در تورم یا نه .

افشین افزودن 10 تلاش به منابع صندوق نوآوری و شکوفایی را با توجه به تعداد شرکت های دانش بنیان ناکافی دانست و افزود: در حال حاضر تعداد شرکت های دانش بنیان به 10 هزار شرکت رسیده است و این تعداد شرکت است. پیش بینی می شود تا پایان برنامه هفتم به 30 هزار نفر برسد. شرکت بالغ شده است و باید منابع جدیدی برای تامین مالی این تعداد شرکت ایجاد کنیم.

معاون علمی رئیس جمهور همچنین صندوق نوآوری و شکوفایی را پیشگام سایر صندوق های تامین مالی دانست و گفت: قوت صندوق باید در راستای بحث تحقیق و توسعه باشد چرا که تحقیق و توسعه زیربنای دانش آفرینی است. شرکت های موجود

افشین با اشاره به اینکه شرکت های بزرگ باید در بحث زیرساخت پیشرو باشند، افزود: هلدینگ ها و شرکت های بزرگ موتور تحقیق و توسعه هستند و نماینده مجلس تسهیل کننده و دستیار این مهم در اکوسیستم فناوری و نوآوری است.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود به اصلاح قانون جهش بهره وری دانش پرداخت و گفت: 80 درصد این قانون قابل اجرا است و تنها 20 درصد آن نیاز به اصلاح دارد. از طرفی اصلاح قانون کار ساده ای نیست و باید در حین اجرا ایرادات آن مشخص شود و برای این کار سه تا چهار سال فرصت داده شود.

وی ادامه داد: مسائل و چالش های گمرکی، صادراتی، ارزی از جمله موانعی است که باید از سر راه شرکت های دانش بنیان برداشته شود.

افشین همچنین سهم تحقیق و توسعه هفت دهم درصدی از تولید ناخالص داخلی کشور را ناکافی دانست و گفت: در عین حال سهم تحقیق و توسعه بخش خصوصی از تولید ناخالص داخلی کشور نیست. بیش از سه دهم درصد است.

وی خاطرنشان کرد: سهم تحقیق و توسعه از تولید ناخالص داخلی کشورهای توسعه یافته به طور متوسط ​​2.5 درصد و در کشورهایی مانند چین، آمریکا، کره جنوبی و سایر کشورها حدود 3.5 درصد است و بنابراین باید بیشتر از این سهم را بگیریم. قدم در این زمینه این روند.

معاون علمی رئیس جمهور یکی از راه های افزایش سهم تحقیق و توسعه در تولید ناخالص داخلی را شناخت تحقیق و توسعه و ادبیات آن دانست و دانشگاه را یکی از متولیان این درک دانست.

وی در پایان به شرکت های دانش آموز اطمینان داد که معاونت علمی دانشگاه علمی در سمت حقوقی خود تمام تلاش خود را برای اخذ معافیت مالیاتی تحقیق و توسعه انجام خواهد داد.

تبلیغات بنری

iribnews به نقل از تیلا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *