اخبار اخبار سیاسی

گزارش کمیسیون عمران درباره برنامه‌های وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی

تبلیغات بنری


گزارش کمیته عمران از طرح ها و صلاحیت های پیشنهادی وزیر راه و شهرسازی در صحن علنی شورا قرائت شد.

گزارش کمیته عمران از طرح های پیشنهادی وزیر راه و شهرسازی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، عبدالجلال ایری سخنگوی رسمی کمیته عمران عصر امروز (دوشنبه) در جلسه علنی شورای اسلامی، متن گزارش این کمیته درباره طرح های پیشنهادی وزیر راه و شهرسازی را قرائت کرد. ، 29 اوت) به شرح زیر است:

مقدمه

بخش حمل و نقل و ساخت و ساز 20 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل می دهد و خدمات حمل و نقل، بانکی، فنی، مهندسی و سایر خدمات دارای قابلیت های زیادی برای تولید ثروت و تقویت عناصر قدرت و امنیت پایدار از محل هستند. نقش آفرینان در عرصه بین المللی هستند و وزارت راه و شهرسازی به عنوان حامی این بخش ها نقش اساسی در توسعه کشور، افزایش رفاه و رضایت جامعه و بهبود شرایط دارد. اجزای انرژی در کشور

طبیعتاً وزارت مذکور با چالش‌های اساسی مانند ناهماهنگی بودجه عمرانی، تعداد بالای پروژه‌های ناتمام، سهم بالای مسکن در بودجه خانواده، تعداد بالای کشته‌شدگان در تصادفات جاده‌ای و فرسودگی مواجه است. ناوگان و راندمان کم حمل و نقل. این در حالی است که در قوانین برنامه هفتم و سایر قوانین مربوطه، چند تکلیف و اهداف برای رفع این مشکلات تصویب شده است.

در این توصیف کمیته شهروندی به عنوان رکن اصلی شورای اسلامی در حوزه راه، ترابری، مسکن و عمران شهری و روستایی با حساسیت بر عملکرد وزارت راه و شهرسازی در تحقق اهداف خود نظارت و خواستار است. اجرای تعهدات قانونی اکنون که آقای مدشکیان به ریاست جمهوری اسلامی ایران انتخاب شده و خانم فرزانه صادق مالفگرد برای تصدی بالاترین سمت در وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد شده است، نتایج آزمون صلاحیت ایشان برای این مهم اعلام شد. مسئولیت و بر اساس شاخص های کارشناسان شورای اسلامی به شرح زیر ارائه می گردد:

1- بر اساس استعلام و پاسخ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سرکار خانم فرزانه صادق ملفجرد، وزیر محترم راه و شهرسازی، فارغ التحصیل رشته معماری از دانشگاه تهران.

2- سرکار خانم صدیق مالفگرد با طی مراحل اداری از مقطع کارشناسی تا معاونت معماری و شهرسازی تا وزیر راه و شهرسازی و فعالیت اصلی ایشان در حوزه شهرسازی بود.

3- با توجه به تفکیک وزارت راه و شهرسازی و با توجه به حیطه وظایف وزارت راه و شهرسازی و نظرات کارشناسان در خصوص ضرورت این تفکیک و اصلاح ساختاری، سرکار خانم صدیق مالفگرد. در جلسات مشترک با کمیته عمران اعلام شده برای پیگیری اجرای آن نظر کارشناسی خود را در خصوص ضرورت این تفکیک و اراده خود ارائه کرد. لازم به ذکر است جداسازی وزارت راه و شهرسازی از اولویت های کمیته عمران است و مراحل قانونی جدایی وزارت راه و شهرسازی از شورای اسلامی آغاز شده است.

4- با توجه به ارزیابی کارشناسی کمیته معاونت نظارت انجام شده در اجرای ماده (202) و به منظور حمایت از کمیته های تخصصی و نمایندگان، برنامه تکمیلی سرکار خانم فرزانه صدیق مالفگرد، اهداف کمی «توسعه مسکن» را در دستور کار خود قرار داده است. ، “ترانزیت” و “اقتصاد دریا محور” مندرج در این قانون در جدول VII پیشرفت های انجام شده را پوشش می دهد. پیشنهاد می‌شود برنامه‌های خود را برای دوره چهار ساله وزارت راه و شهرسازی (حداکثر سال‌ها تفکیک شده) بر اساس راهبردها، روش‌ها و تکنیک‌های دستیابی به اهداف کمی قانونی، اندازه‌گیری کنند تا بتوان به آن‌ها دست یافت و موفقیت آنها را به دست آورد. نرخ به طور مداوم نظارت و ارزیابی می شود. در خصوص مهمترین اهداف کمی قانونی که بر عهده وزارت راه و شهرسازی است که درخواست جدی و مستمر کمیسیون عمران است و در برنامه الحاقی پیشنهادی وزیر مورد توجه قرار گرفته است. به شرح زیر:

شاخص های دسترسی به مسکن، تنزل بافت فرسوده و ناکارآمد شهری، تولید صنعتی ساختمان، ساخت حداقل 4.5 میلیون واحد مسکونی شهری و روستایی، بازسازی حداقل 500 هزار واحد بافت فرسوده و ناکارآمد شهری، افزایش مساحت مسکن در کشور، افزایش حجم حمل و نقل سالانه، نوسازی ناوگان حمل و نقل، بهبود سرعت سفر و سفرهای ریلی، ایجاد بنادر و خدمات بانکی نسل سوم و بالاتر.

5- اگرچه در طرح اولیه پیشنهادی وزیر راه و شهرسازی که با توجه به محدودیت زمانی و با توجه به نهایی شدن فهرست وزرا و اعلام آن به شورای اسلامی، تهیه و ارائه شد، موارد بسیار مهمی مغفول مانده بود. ، سرکار خانم فرزانه صدیق ملاواگرد بر اساس جلسات متعدد با کمیته و ارزیابی کارشناسی معاونت نظارت و با روحیه قدردانی در پذیرش نظرات کارشناسان جهت اجرای وظایف قانونی، در اصلاحیه 25/5/1303، ایشان تکمیل و با در نظر گرفتن این موارد درخواست های خود را به برنامه نهایی به مدیریت وزارت راه و شهرسازی ارسال کردند. برنامه تکمیلی آن هم اکنون از نظر پوشش اهداف و وظایف قانونی در سطح قابل قبولی قرار دارد. از جمله موضوعات مورد نظری که در برنامه تکمیلی سرکار خانم فرزانه صدیق مالفگرد اضافه شد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

توسعه حوزه‌های لجستیکی، حمل‌ونقل ترکیبی و بنادر خشک، اجرای پروژه‌های بزرگ اقتصادی ملی، تبدیل کشور به قطب حمل‌ونقل هوایی، توسعه خدمات فنی و مهندسی، دیجیتالی کردن طرح‌های جامع و تفصیلی و طراحی الکترونیکی معماری و شهرسازی، فرآیند تامین مالی مجوز پروژه های عمرانی مسکن به ویژه مسکن اقشار محروم، افزایش سرمایه بانک مسکن، بررسی اسناد فنی و مالکیت، تامین مالی خرید هواپیما، بهره برداری برنامه ریزی شده قطارهای باری و افزایش رقابت پذیری ترانزیت از طریق آن. ایران، سرمایه گذاری و بهره برداری از بنادر بزرگ با عملکرد بین المللی. جبران خسارات وارده به جاده ها و تقویت جایگاه بین المللی کشور با استفاده از توانمندی های سازمان های شانگهای، بریکس، اکو و اتحادیه اقتصادی اوراسیا.

نتیجه گیری (نظر نهایی کمیته)

کمیته عمران در حال بررسی برگزاری جلسات متعدد و استماع توضیحات و تعهدات شفاهی خانم فرزانه صدیق مالفگرد در تکمیل برنامه ارسالی و توجه به سوابق مربوط به وزارت راه و شهرسازی و موضع رسمی ایشان در خصوص ضرورت تفکیک این وزارتخانه و پیگیری آن و تعهد وی به تحقق اهداف کمی و وظایف قانونی موید صلاحیت وی برای تصدی پست عالی وزارت راه و شهرسازی است.

تبلیغات بنری

iribnews به نقل از تیلا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *