اخبار اخبار عمومی

ثبت ۵۴۰ فرزندخواندگی در سه ماهه نخست امسال

تبلیغات بنری


معاون اجتماعی سلامت سازمان بهزیستی کشور گفت: در سه ماهه نخست امسال به طور متوسط ​​180 کودک تحت پوشش این سازمان به فرزندخواندگی پذیرفته شدند.

540 فرزندخواندگی در سه ماهه اول امسال به ثبت رسیده است

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ مهری سادات موسوی گفت: در حال حاضر 633 مهد در سراسر کشور فعالیت می کنند که کودکان صفر تا 3 سال در آنها پرورش می یابند. وی به گرایش دولت سیزدهم به ساماندهی کودکان زیر مجموعه سازمان بهزیستی اجتماعی برای عضویت در کانون خانواده اشاره کرد و افزود: در دولت سیزدهم رویکرد بنیاد بهزیستی با محوریت خانواده تغییر کرد که این موضوع با این موضوع همخوانی دارد. این رویکرد تغییر کرد و با کمک کمیسیون ملی حقوق کودک، اصلاحیه آیین نامه اجرایی ماده 36 اجرایی شد و بر این اساس سیاست خانواده میزبان از شهریور ماه سال قبل (1402) ابلاغ شد. وزیر دادگستری

مهری سادات موسوی با اشاره به رویکرد جدید این سازمان در حوزه فرزندخواندگی گفت: اولین تلاش این سازمان این است که کودکانی که وارد مراکز مراقبت اجتماعی می شوند، در صورت عدم وجود خانواده اصلی، ابتدا باید با خانواده اصلی خود جمع شوند. خانواده های مرتبط مانند خاله، عمو و عمه که در موقعیتی برای پذیرش و مراقبت از کودک نیستند، تشویق می شوند در صورت داشتن شرایط مناسب از کودک حمایت کنند و به عنوان “فرزند گیرنده” حمایت می شوند.

وی در خصوص تخصیص خانواده های دارای اقوام که کمک می گیرند، افزود: در سال 1401 هجری شمسی تخصیص خانواده های دارای اقوام 63 درصد و در سال 1402 62 درصد افزایش یافت.
معاون اجتماعی بنیاد رفاه اجتماعی گفت: طبق آخرین آمار بیش از 10 هزار خانواده پشت نوبت داریم که خواهان فرزندخواندگی هستند که 90 درصد این خانواده ها متقاضی فرزند زیر 5 سال هستند و 80 درصد نیز مایل هستند. کودکان زیر 3 سال که عامل مهمی است بسیاری از کودکان بهزیستی در مراکز نمی توانند برای فرزندخواندگی مراجعه کنند، زیرا اکثر خانواده ها برای کودکان در گروه سنی پایین اقدام می کنند.
وی در خصوص علت انتظار طولانی خانواده های متقاضی فرزندخواندگی گفت: دلیل این انتظار کم بودن تعداد کودکان زیر 3 سال است که پیشرفته ترین آنها هستند به طوری که در حال حاضر 10 هزار کودک در مراقبت های اجتماعی نگهداری می شوند. حدود 750 کودک زیر سه سال هستند و به همین دلیل خانواده ها باید منتظر بمانند تا فرآیند برون سپاری برای کودکان زیر 3 و 6 سال تسریع شود.
ماهری سادات موسوی افزود: بیشترین شیرخوارگاه های کشور در سه استان تهران، خراسان، رضوی و کرمان فعال است به طوری که در سه ماهه نخست امسال 540 کودک به فرزندخواندگی به فرزندخواندگی شده اند، یعنی میانگین حدود 180 کودک. کودکان برای هر یک از آنها ماه

وی خاطرنشان می کند: در ابتدای سال 1401 هجری شمسی 1200 نوزاد در مراکز نگهداری داشتیم که این تعداد در سال 1403 هجری قمری به نصف کاهش یافت و طبق آمار در مدت سه سال 9000 شیرخوار و 9300 کودک وارد شیرخوارگاه شدیم. . بچه‌ها می‌روند، یعنی فقط بچه‌هایی را که ما داشتیم به فرزندخواندگی قبول کرده‌اند، اما بعضی‌ها که مدت‌ها در مراکز بودند، مراکز را ترک کرده‌اند، امیدواریم امسال بر اساس برنامه‌های سازمان، پذیرش بچه‌های بالای 6 سال تسریع شود رویکرد خانواده محور

خانم موسوی افزود: در بین کودکان تحت سرپرستی در مراکز در حال حاضر 1015 کودک دارای معلولیت، حدود 200 کودک نیازمند درمان هستند و متقاضی قابل توجهی وجود ندارد.

وی در خصوص عملکرد سازمان مراقبت در جهت تشویق خانواده ها به فرزندخواندگی کودکان نیازمند، گفت: سال گذشته جشنواره «آگوش سیمرگ» را برای تجلیل از 550 خانواده دارای معلولیت و نیازمند به درمان برگزار کردیم کسانی که خانه خود را فروختند تا هزینه های درمان کودکی که نیاز به درمان دارد را بپردازند.

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: برخی از کودکان محجبه ای که در مراکز نگهداری می شوند خانواده های بدسرپرست دارند و هیچ یک از خانواده های بیولوژیکی آنها شرایط لازم برای نگهداری از کودک را ندارند بنابراین باید در مراکز نگهداری نگهداری شوند. . مدت ها پیش با سیاستی که ماه گذشته برای خانواده های موقت اعلام شد، این اولین گام در برون سپاری موقت فرزندان به خانواده های میزبان بود.

موسوی افزود: امیدواریم با توجه به رویکرد خانواده محوری سازمان بهزیستی بتوانیم فرزندانی را که نمی توانند به فرزندخواندگی پذیرفته شوند به خانواده میزبان واگذار کنیم چرا که رشد کودک در خانواده قبل از شش سالگی خواهد بود. بسیار بزرگتر بهتر از این است که در مراکز نگهداری شود و این نیاز به کشت زیاد دارد.
وی گفت: خوشبختانه طرح میزبانی جدید است اما با استقبال خوب خانواده ها مواجه شد چرا که استان تهران در طرح خانواده میزبان رتبه اول و استان خراسان رضوی رتبه دوم را کسب کردند.
موسوی افزود: زمانی که کودکان وارد مراکز نگهداری می شوند، اقدامات شناسایی و پزشکی برای آنها انجام می شود تا به بیماری خاصی مبتلا نشوند و برای کودکان بزرگتر نیز پرونده کامل جسمی و روحی تکمیل می شود تا خانواده ها بدانند فرزندشان چیست. شرط است.

معاون بهداشت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: روند تشکیل پرونده ورود کودکان به مراکز که در گذشته بسیار طولانی بود، اکنون کوتاه شده است و بخشی از سرعت این روند نتیجه آن است. از تعامل انجام شده توسط سایر طرف ها از جمله پزشکی قانونی و دادستانی با والدین آنها از بهزیستی توانستیم این چرخه را کوتاه کنیم تا کودک زمان کوتاه تری را در مراکز سپری کند و زودتر به خانواده های متقاضی تحویل داده شود. به طوری که این روند به کمتر از سه ماه رسید.
موسوی بیان کرد: با تسریع در برون سپاری کودکان تحت پوشش سازمان، کار مددکاران ما کم نمی شود چرا که عمده فعالیت آنها بر روی یافتن خانواده مناسب خواهد بود و همچنین باید همواره بر فعالیت خانواده های فرزندخواند نظارت داشته باشند.

وی افزود: خانواده هایی که می توانند فضای عاطفی و فرهنگی مناسبی را برای کودک فراهم کنند باید به عنوان خانواده میزبان به سازمان بهزیستی اجتماعی مراجعه کنند چرا که این کودکان آینده سازان این کشور هستند و با قرار دادن آنها در خانواده فرزندان سالم می توانند به جامعه تحویل داده شود.

موسوی در خصوص کودکان نوجوان تحت پوشش این سازمان گفت: در حال حاضر 264 مرکز در کشور در چارچوب مراقبت های اجتماعی مسئولیت نگهداری از کودکان 12 تا 18 ساله را بر عهده دارند و ما این مراکز را «نیمه خانواده» می نامیم. ”
وی گفت: توانمندسازی کودکان بالای 15 سال رویکرد جدید سازمان بهزیستی برای آماده سازی آنها برای دوران استقلال از سازمان است.

وی در پایان تصریح کرد: اگرچه امکانات در مهدهای کشور از نظر نظم و نظافت و همچنین از نظر نظافت و توجه از بسیاری از خانواده ها بالاتر است اما در آغوش گرفتن خانواده چیز دیگری است بنابراین شعار داریم. در مراقبت های اجتماعی که می گوید: بهترین مراکز نگهداری از کودک در جهان در مقایسه با محیط خانواده متوسط ​​شرایط بدتری برای کودک دارند.

تبلیغات بنری

iribnews به نقل از تیلا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *