اخبار اخبار فرهنگی

افزایش تعداد اعضای کتابخانه‌ها در دو سال گذشته

تبلیغات بنری


نشست خبری دبیرکل کتابخانه ها

دبیرکل سازمان کتابخانه های عمومی کشور گفت: تعداد اعضای کتابخانه ها در دو سال گذشته 250 درصد افزایش یافته است.

افزایش تعداد اعضای کتابخانه در دو سال گذشته/***
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، مهدی رمضانی در نشست خبری انجمن کتابداران گفت: تعداد اعضای کتابخانه در سال 1400 هفتصد و پنجاه هزار نفر بوده و اکنون به بیش از دو میلیون و هفتصد هزار نفر رسیده است. مردم
وی افزود: تامین منابع کتابخانه ای نیز در این مدت افزایش یافت و مجموع کتاب های موجود در کتابخانه های عمومی از 45 میلیون جلد به بیش از 50 میلیون جلد رسید.
دبیرکل سازمان کتابخانه ها گفت: تعداد کتابخانه ها در ابتدای دولت 2680 باب بود که هم اکنون به 2779 کتابخانه و قرائتخانه از 60 به 137 رسیده است.
رمضانی افزود: در حوزه کتابخانه ها به طور کلی 162 کتابخانه جدید توسعه دادیم که 18 کتابخانه را به مرحله مقاوم سازی رساندیم و کتابخانه های سیار 70 درصد افزایش داشته است.
سپس دبیرکل نهاد کتابخانه‌ها گزارشی از سایر فعالیت‌های نهاد کتابخانه‌ها در دولت سیزدهم ارائه کرد و گفت: زمانی که فعالیت بنیاد در دولت جدید آغاز شد، در چند بخش مشغول به کار بودیم. یکی از مسائل مربوط به زیرساخت های موسسه بود.
وی افزود: «اصلاح قانون تأسیس مؤسسه» از جمله مواردی بود که از سوی نهاد کتابخانه ها پیگیری شد اما فرصتی برای ارائه قانون به دادگاه فراهم نشد.
رمضانی گفت: این امر پس از کار گسترده کارشناسان تکمیل شد و نیاز به تصمیم جدیدی دارد و امیدواریم با سرعت بیشتری پیش برود.
دبیرکل انجمن کتابداری افزود: موضوع بعدی «آیین نامه اجرایی» بود که پیش نویس آن را برای خود آماده کردیم و در وزارت ارشاد بررسی و تصویب شد.
وی گفت: اصول کلی این آیین نامه به تصویب رسید و جزئیات آن در جلسات متعدد مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رمضانی افزود: موضوع بعدی بحث بودجه است که در مجلس و دولت پیگیری شد و شهید رئیسی در آبان ماه 1401 هجری قمری در هفته کتاب قول پیگیری معیشت کتابداران را داد.
دبیرکل سازمان کتابخانه‌ها گفت: موضوع دسترسی به کتاب از دیگر مواردی بود که پیگیری شد و بیش از ده‌ها پرونده در رابطه با معیشت کتابداران تشکیل شد که بر این اساس یک موضوع وجود داشت. افزایش ضرایب برای آنها.
وی افزود: تعیین وضعیت کتابخانه های عمومی از دیگر وظایف این سازمان بود که در برگزاری جلساتی به ریاست فرمانداران پیشرفت خوبی داشتیم.
رمضانی گفت: حضور شهید رئیسی در برنامه های حوزه کتاب از دیگر مواردی بود که در این مدت شاهد آن بودیم و اینکه نخست وزیر این میزان علاقه به حوزه کتاب داشته باشد سابقه نداشته است.
دبیرکل نهاد کتابخانه ها گفت: همکاری با سایر نهادها به رشد فعالیت های کتابخوانی در این مدت کمک کرد.
وی افزود: علاقه دولت برای تکمیل پروژه های نیمه تمام در سفرهای استانی بی نظیر بود و همه پروژه های کتابخانه مرکزی ما هم اکنون فعال است و تعداد زیادی از آنها در حال تکمیل است.
رمضانی با اشاره به اینکه با دستور رئیس جمهور قرار شد سازندگان شهید خودرو 200 کتابخانه سیار را در روستاها مستقر کنند، خاطرنشان کرد: رئیس جمهور ضرورت پیگیری رسانه ها برای ادامه این اقدام را به وزارت حراست ابلاغ کرد.
دبیرکل نهاد کتابخانه ها گفت: رسیدگی به جمعیت عشایری، استفاده از مدیران جوان و توجه به توانمندی بانوان در امور اداری از دیگر اقدامات نهاد کتابخانه ها در دولت سیزدهم بود.
وی افزود: علاقه مندی به حوزه کتاب کودک و ایجاد جشنواره کلاه سفید و منابع کودک و نوجوان از دیگر اقدامات این دوره بود.
رمضانی گفت: تنوع در طراحی کتابخانه های عمومی برای جذب نوجوانان و ایجاد فضاهای عمومی از اقدامات انجام شده در این مدت بود.
دبیرکل انجمن کتابداری افزود: برنامه های مناسبتی همچون اربعین، هفته کتاب، نقد و بررسی، رونمایی و ترویج مجالس ادبی و قرآنی از جمله برنامه های این دوره بود.
وی گفت: رمان مادر در محافل ادبی به ویژه در برنامه شهدای اردیبهشت در بنیاد کتابخانه دنبال شد.
رمضانی افزود: در این مدت زیرساخت های موسسه از جمله برنامه های مدیریتی و پلت فرم اعضای کتابخانه عمومی که خدمات کتابخانه را پوشش می دهد تکمیل شد.
دبیرکل انجمن کتابداری با اشاره به سند ریدینگ گفت: ضمانت اجرای این سند فعالیت رسانه ها است و شما خبرنگاران می توانید مانند صداوسیما با رعایت سند ریدینگ به اجرای سند کمک کنید. و تلویزیون که مجوزهای تجاری را پیگیری می کند.
وی در خصوص نقش نیکوکاران در دولت سیزدهم افزود: نیکوکاران در این مدت 104 ساختمان و 26 زمین واگذار کردند. همچنین 12 خودروی سیار به کتابخانه ها اهدا کردند و کارهای مشترک دیگری در سایر بخش ها از جمله ایجاد مراکز مشاوره در کتابخانه ها انجام شد.
در اردیبهشت ماه، بنیاد کتابخانه‌ها سند ملی مطالعه و ترویج مطالعه مفید را تأیید کرد و شهید رئیسی آن را برای 21 نهاد ارسال کرد.

دبیرکل مؤسسه کتابخانه‌ای گفت: کتاب‌های ادبی بیشترین کتاب‌های امانت‌شده در کتابخانه‌ها و پس از آن کتاب‌های کودک و نوجوان است.

رمضانی افزود: کتاب های بعدی این فهرست شامل کتاب های مهارتی (شامل سرگرمی و هنری) و کتاب های تاریخی و مذهبی است.
وی افزود: خرید منابع کتابخانه ها نیز بر اساس این فهرست انجام می شود.
همانطور که دبیرکل نهاد کتابخانه ها درباره سایر خدمات کتابخانه ای گفت: کتاب بریل یکی از اقداماتی است که در کتابخانه ها انجام می شود. 40 دستگاه حکاکی برای نابینایان در نمایشگاه آبادان خریدیم و تعداد زیادی کتاب صوتی تولید کردیم.
رمضانی گفت: سالانه 170 عنوان نشریه برای منابع کتابخانه ای خریداری می کنیم که به حیات خبرنگاری کمک می کند.
وی در خصوص کتابخانه ها و فضای مورد نیاز در این زمینه گفت: کتابخانه مرکزی رشت تا پایان سال افتتاح می شود و با افتتاح این کتابخانه بزرگترین کتابخانه خاورمیانه افتتاح می شود.
دبیرکل نهاد کتابخانه ها گفت: حقوق کارکنان کتابخانه ها از این پس متناسب با کار آنها خواهد بود و دولت آقای پزشکیان نیز چنین برنامه ای در دست دارد.
در دو سال گذشته، نهاد کتابخانه ها توانسته است ظرفیت کتابخانه ها و تعداد اعضا را افزایش دهد.

تبلیغات بنری

iribnews به نقل از تیلا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *