یک روز پس از کشف یک مورد آبله میمون در یک بیمار در سوئد که حامل یک سویه ویروسی بود، پاکستان نیز از اولین مورد آبله میمون در این کشور خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، این اولین موارد ابتلا به آبله میمون در خارج از آفریقا است. اپیدمی آبله میمون در حال گسترش است و نگرانی ها در مورد آن زنگ خطر را برای سازمان بهداشت جهانی به صدا درآورده است.
تجدید حیات آبله میمون در جمهوری دموکراتیک کنگو که بروندی، کنیا، رواندا و اوگاندا را نیز مبتلا کرده است، سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا روز چهارشنبه وضعیت اضطراری بهداشت عمومی اعلام کند.
آژانس بهداشت عمومی سوئد روز پنجشنبه اعلام کرد که یک مورد آبله میمون clade 1b را ثبت کرده است، که سویه جدیدی است که از سپتامبر 2023 در کنگو ظاهر شده است.
در بیانیه ای که توسط آژانس بهداشت عمومی سوئد منتشر شد، اپیدمیولوژیست Magnus Gislin نشان داد که بیمار در طی بازدید از بخشی از آفریقا که به شدت تحت تأثیر شیوع سویه 1B قرار گرفته بود، آلوده شد.
وزارت بهداشت پاکستان در بیانیه ای اعلام کرد که سویه ویروس آبله میمون کشف شده در این کشور هنوز شناسایی نشده است، اما فرد مبتلا از یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس بوده است.
ارشاد روغنی رئیس صحت عامه خیبر پختونخوا اعلام کرد که این بیمار پاکستانی که مردی 34 ساله است در یکی از شفاخانه های این منطقه تحت معالجه قرار دارد. نمونه هایی را برای تعیین توالی ژنتیکی سویه به اسلام آباد فرستادیم.
پس از کشف یک مورد آبله میمون در سوئد، سازمان بهداشت جهانی نسبت به احتمال ظهور موارد جدید این بیماری در اروپا هشدار داد.
دفتر منطقه ای اروپا سازمان بهداشت جهانی در کپنهاگ در حال مذاکره با سوئد برای یافتن بهترین راه برای مقابله با این مشکل است.
آبله میمون یا اپوکسی یک بیماری ویروسی است که از حیوانات به انسان سرایت می کند، اما می تواند از طریق تماس فیزیکی نزدیک با فرد آلوده نیز منتقل شود. این بیماری باعث تب، درد عضلانی و ضایعات پوستی شبیه بثورات می شود.
iribnews به نقل از تیلا