وزیر صامت تامین انرژی مورد نیاز را یکی از الزامات توسعه صنعت دانست و گفت: در این بخش تولید 11 مگاوات برق در دستور کار قرار گرفت و بخشی از آن به بهره برداری رسید.
وی افزود: طی یک سال گذشته و با اعتماد رئیس جمهور شهید به دولت صادق الوصع، مسئولیت وزارت صنعت، معدن و تجارت را بر عهده داشتم و به نقش علم نیز معتقد شدم. صنعت مبتنی بر صادرات، بازاریابان و سایر نهاده ها از جمله تجارت. در نظر داشته باشیم که واردات نیز در این درآمدها نقش داشته است، زیرا بیشتر درآمدهای ما از طریق صادرات غیرنفتی در بخشهای مختلف صنعتی و معدنی بوده است. همچنین در بازدید از واحدهای تولیدی و برگزاری نمایشگاه های صنعتی مختلف که تا اردیبهشت ماه برگزار شد، شاهد حضور پررنگ صادرات کشور از طریق هزاران بازرگان در حضور 70 کشور بودیم که سفره مردم و مهمترین راه رسیدن به اقتدار است. و افتخار ایران در مشهد قاتی.
وی افزود: بنابراین وظیفه خود می دانم در روزهای پایانی دولت سیزدهم نکاتی را در این زمینه مطرح کنم. صنعت و تجارت بال های تحول ایران هستند و من از آنها می خواهم که در کنار هم باشند تا شاهد این تحول باشیم. برای تحول به نیروهای بیشتری در صحنه ملی و بین المللی نیاز داریم. استفاده نکردن از اختیارات دلیل کندی تولید است و امیدوارم با درایت مجلس نمایندگان شاهد احیای این اختیارات و دگرگونی کشور باشیم.
العبادی بیان کرد: دستیابی به اهداف برنامه هفتم توسعه نیازمند الزاماتی است که برخی از آن ها مربوط به مسائل ارزی است که ارز در توسعه صنعت و در برنامه ریزی رشد صنعت 8.5 درصد است 13 درصد و رشد 23 درصدی درصد صادرات غیرنفتی مستلزم جابجایی در کشور است و تحقق آن نیازمند تامین انرژی است که طی 10 تا 12 سال گذشته در صنعت تامین انرژی با مشکل مواجه بوده ایم.
وی افزود: کمبود انرژی با وجود دستاوردهای بزرگ اجازه بهره مندی از تحولات در حوزه های مختلف را نمی دهد و با صدور قوانین و مقررات در چند سال گذشته بار سنگینی بر دوش دولت شده است. صنعت اما راه حل در اتخاذ سیاست های صحیح وزارت صنعت است که به نوبه خود می تواند ایجاد زیرساخت های مناسب برای جبران این کاستی ها از طریق واردات خودروهای برقی را در نظر بگیرد.
وزیر صنعت گفت: در بخش تولید برق حدود 11 مگاوات برق با احتساب نیروگاه های حرارتی سیکل ترکیبی عرضه شد و 7 میلیارد نیز در این زمینه سرمایه گذاری شد. بخشی از آن نیز در زمینه تامین آب در حوزه تصفیه خانه های شهرهای مختلف و همچنین انتقال آب از 4 منطقه مختلف انجام شد و تولید دستگاه های کم مصرف نیز بخشی از این برنامه ها بود.
وی افزود: توسعه اقتصادی در زمینه تحقق امنیت، ثبات و توسعه، افزایش سرمایهگذاری، اصلاح سیاستها و جذابتر کردن تولید الزامی است. تجربیات من نشان می دهد که اقتصاددانان معتقدند سرمایه گذاری در تولید با پول قوی امکان پذیر است. نهاده ها و ستانده های سرمایه و روش آنها باید برای دستیابی به توسعه اقتصادی صحیح باشد. مهمترین سودآوری صادرات، بخش خدمات فنی و مهندسی است که این مهم را برای ایجاد فرصت های شغلی در کشور فراهم می کند. مفتخریم که در تولید کالاهای داخلی به خودکفایی رسیدیم. حمایت از نیروی انسانی بومی در تولید می تواند مهمترین اصل در تولید باشد و تامین حقوق و مزایای کافی باعث می شود که نیروهای فکری از بدنه تولیدی کشور خارج نشوند.
iribnews به نقل از تیلا