شهرداری ویژه بافت تاریخی گرگان با هدف تمرکز بر حل چالش های مختص این بافت تاریخی پس از 7 سال پیگیری ایجاد شد.
برای گزارش دادن تیلا; مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گلستان با اشاره به انتصاب شهردار ویژه بافت تاریخی گرگان گفت: ضرورت ایجاد و تشکیل شهرداری شهر تاریخی استرآباد (گرگان) مطرح شد. هفت سال پیش با راه اندازی پایگاه ملی این شهر تاریخی و خوشبختانه این موضوع چند سالی است که دنبال می شود.
محمد جواد صفری بر ضرورت تشکیل شهرداری با بافت تاریخی تاکید کرد و افزود: موضوع حفظ و نگهداری از آثار تاریخی و میراث فرهنگی، حفظ بناهای تاریخی و بناهای ارزشمند، بازسازی بناهای ارزشمند و شناسایی کاربری های مختلف و انسان محور در مرکز شهر تاریخی استرآباد، تاسیس شهرداری را دو چندان کرد با بافت تاریخی خوشبختانه این مورد به ثمر نشسته است.
وی بیان کرد: از سال 1395 که پایگاه ملی شهر تاریخی استرآباد (گرجان) افتتاح شد، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گلستان پیشنهاد ایجاد شهرداری ویژه بافت تاریخی با مدیریت شهر استرآباد گرگان که خوشبختانه پس از هفت سال پیگیری، همفکری و همفکری، مدیریت فعلی شهری این مهم را رقم زده است.
سواری تصریح کرد: بافت تاریخی گرگان به عنوان اولین بافت تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی، بافتی زنده و پویا دارد و قطعا مشکلات، مسائل و چالش های آن با سایر مناطق شهری متفاوت است و نیازمند تفکیک و تمرکز محوری است. مدیریت بافت تاریخی برای تسریع در حل مشکل، مرمت و مرمت.
وی افزود: بافت تاریخی گرگان دارای طرح تفصیلی خاصی است و طرح تفصیلی آن با سایر مناطق شهری متفاوت است و استانداردها و چارچوب های آن در حوزه عمرانی، خدماتی و مدیریت شهری با سایر مناطق شهری متفاوت است. از این رو لازم است مدیران و کارشناسان به صورت اختصاصی تر برای تعریف ضوابط، نظارت و بررسی این منطقه با نگاه ویژه و تمرکز بر رفع مشکلات آن حضور پیدا کنند که اهمیت مدیریت مجزا را نسبت به سایر مناطق شهری و این ارزشمند تاریخی افزایش می دهد. متن نوشته.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان تصریح کرد: مدیریت شهری گرگان باید در طرح ویژه شهرداری برای بافت تاریخی، متخصصان در زمینه مرمت و مرمت شهری را به کار گیرد تا بتواند گام های بهتری در این زمینه بردارد. کمک کارشناسان در راستای اهداف و برنامه های احیا و احیای بافت تاریخی.
وی در ادامه گفت: طرح بافت تاریخی گرگان از سال 1401 تا 1403 و در سه سال مختلف توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شورای عالی معماری و شهرسازی ایران و استان ابلاغ شد. گلستان.
سواری افزود: این طرح قبلاً توسط شهرداری منطقه 2 گرگان اجرا شده است اما اجرای همزمان دو طرح بافت تاریخی و طرح موجود برای سایر نقاط شهر برای کارشناسان این حوزه سخت است. احتمال خطا را افزایش می دهد و خوشبختانه راه اندازی شهرداری مختص بافت تاریخی گرگان، کارشناسان تنها در زمینه بافت تاریخی تخصصی فعال هستند.
وی بیان کرد: کارشناسان شهرداری فعال در حوزه بافت تاریخی گرگان باید آموزش های لازم در زمینه اجرای طرح بافت تاریخی و همچنین مرمت، مرمت، رفع خطر و … را ببینند که این امر توسط این اداره کل انجام می شود. اداره میراث فرهنگی. گردشگری و صنایع دستی استان گلستان آمادگی اجرای این الزامات آموزشی را برای کارشناسان شهرداری دارد.
iribnews به نقل از تیلا