معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استانداری مرکزی از کشف سفال های عصر آهن در کاوش تپه تاریخی علیشار زرندیه خبر داد.
برای گزارش دادن تیلا; حسین محمودی با بیان اینکه این منطقه برای اولین بار مورد بررسی و گمانه زنی قرار گرفت، اظهار داشت: مساحت یک هکتاری مورد بررسی قرار گرفت و قلعه خشتی و خشتی بود و اکنون به تپه ای به ارتفاع 27 متر تبدیل شده است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منطقه مرکزی بیان کرد: با صدور مجوز پژوهشکده میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زیر نظر دکتر علی رضا گودرزی، در سال 1392، در سال 1394، در سال 1394 به عنوان پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور صادر شد. منطقه آماده شده است.
محمودی افزود: سفال های کشف شده در این منطقه تاریخی حاکی از زندگی در این منطقه تاریخی در عصر آهن است که در اواخر دوران زندیه متروکه شد، همچنان که این منطقه در اوایل دوران قاجار متروکه شد.
وی با اشاره به اینکه مساحت این تپه حدود 40 هزار متر مربع است، افزود: تپه علیشار در بخش خرقان شهر زرندیه قرار دارد و قدمت آن به دوران اسلامی می رسد ثبت در فهرست آثار ملی ایران در سال 1359 با شماره 5614 وارد شد.
iribnews به نقل از تیلا