معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از 11 مورد تایید شده تب دنگی در بندرلنگ استان هرمزگان خبر داد.
حسین فرشیدی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما با تاکید بر کنترل فعلی تب دنگی گفت: بندرعباس مبدا ورود به کشور و عامل انتقال بیماری از کشورهای همسایه است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به تاثیر بیماری تب دنگی بر اقتصاد کشور افزود: تلاش کنونی در استان هرمزگان برای کنترل پشه آئدس و تخم گذاری آن تلاشی برای کل کشور است و از این رو تلاش می کنیم تا پشه آئدس را کنترل کنیم. همه نهادها و وزارتخانه ها موظف به کنترل این بیماری هستند.» تنها یک باران می تواند تعداد پشه های Aedes را افزایش دهد.
همانطور که معاون وزیر بهداشت درباره علائم تب دنگی گفت: این بیماری با نیش پشه و تب شروع می شود که شامل درد شدید استخوان، درد در ناحیه کره چشم، سردرد و بی اشتهایی از ساده تا پیشرفته و بیمار می شود. ممکن است به حدی آلوده شوید که نتوانید کار معمولی را انجام دهید، باید در بیمارستان بستری شوید.
حسین فرشیدی گفت: در صورت بروز علائم تب دنگی ممکن است بیمار به پزشک مراجعه کند از سوی دیگر ممکن است برخی بیماران بدون علامت باشند که مشمول تشخیص و درمان نباشند تب دنگی بیش از دو روز است و سابقه گزش دارد، باید اقدامات احتیاطی را برای تب دنگی در نظر بگیرد.
معاون وزیر بهداشت در وزارت بهداشت افزود: راه کنترل تب دنگی پیشگیری است و در مناطقی که پشه آئدس وجود دارد، باید احتمال گزش کاهش یابد و فرد بیمار از آن جدا شود. فرد سالم احتمال تماس مجدد پشه ها با بیمار باید با استفاده از پشه بند کاهش یابد و این بدان معنا نیست که بیمار تب را به فرد دیگری منتقل می کند و این بیماری با تنفس، دست دادن و بوسیدن بیمار منتقل نمی شود. ، این امکان کاهش می یابد.
حسین فرشیدی با بیان اینکه داروی خاصی برای تب دنگی وجود ندارد، افزود: در صورت تب، بیمار می تواند برای کنترل بیماری و درد از مسکن استامینوفن استفاده کند و مایعات فراوان بنوشد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه استان هرمزگان درگیر است، گفت: با توجه به شرایط رشد پشه آئدس، استان های بوشهر، سیستان و بلوچستان، گیلان و مازندران به عنوان استان های پرخطر اعلام شده اند و استان گلستان نیز باید تحت نظر باشد. به دلیل نزدیک بودن به استان گیلان.
iribnews به نقل از تیلا