وزیر نفت گفت: در اجرای طرح های توسعه باید به این نکته توجه شود که در کنار افزایش ظرفیت، از کاهش تولید نفت و گاز نیز جلوگیری شود.
به گزارش خبرنگار خبر تیلا، محسن پاک نژاد امروز (شنبه 31 دی ماه) در جلسه شورای معاونان وزیر نفت که با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، با اشاره به اینکه وزارت نفت به عنوان محرک اقتصادی اقتصاد کشور برگزار شد، گفت: کشور، گفت: موضوع محدودیت های اقتصادی اخیرا مطرح شده و ما آن را جنگ اقتصادی می نامیم، صنعت نفت در خط مقدم این جنگ اقتصادی قرار دارد.
وی با بیان اینکه نمی توان در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار گرفت و به عنوان موتور رشد اقتصادی عمل کرد، اما از حمایت همه دستگاه های حاکمیتی برخوردار نبود، ادامه داد: در چند ماهی که از اقتصاد می گذرد. جنگ در آغاز دولت چهاردهم، حمایت های موثر و دلگرم کننده رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور و همه ارکان دولت کمک موثری به صنعت نفت برای دستیابی به اهداف قابل توجه در مدت زمان کوتاه بوده است.
پوشاندن یک نقص بزرگ در پس کلمه زیبای “نارضایتی”
وزیر نفت اولین چالش صنعت نفت در دولت جدید را مدیریت سوخت زمستانی عنوان کرد و گفت: در کشور اصطلاحی به نام تعادل انرژی رواج پیدا کرده است که ترجیح می دهم به کمبود اشاره کنم. انرژی، زیرا عدم تعادل کلمه زیبایی است که ما از آن استفاده می کنیم.
پاک نژاد تصریح کرد: اگرچه به گفته همه افراد مرتبط با این بخش، در ابتدای دولت شرایط ذخایر سوخت مایع به ویژه در نیروگاه ها نامطلوب بود، اما به لطف خداوند و تلاش همکاران ما در در صنعت نفت به سطحی رسیده ایم که امیدواریم در پایان سال با همین شرایط خوب باشیم.
وی با اشاره به اینکه شاخص های صنعت نفت در دولت چهاردهم از نظر کمی، کیفی و شاخص قابل تقدیر است که از همه همکارانم برای رسیدن به این اهداف تشکر و قدردانی کردم، گفت: طی چند ماه گذشته دولت چهاردهم 60 هزار بشکه بوده است. . نفت خام در روز تولید و 30 میلیون متر مکعب به ظرفیت گاز خام کشور اضافه شد.
افزایش تولید گاز از میادین «دی» و «خانگیران».
وزیر نفت با بیان اینکه بخشی از این افزایش تولید نفت و گاز در کشور با ابتکارات عملیاتی و بخشی با تحولات ابتکاری محقق شده است، تصریح کرد: به عنوان مثال در چند روز گذشته چندین حلقه چاه از میدان گازی «د» در منطقه فارس به بهره برداری رسید. به بهره برداری رسیده اند. در این شرایط سخت که کمبود گاز داریم، امکان تولید روزانه 3 تا 4 میلیون متر مکعب گاز خام در مرکز جمهوری وجود دارد.
پاک نژاد خاطرنشان کرد: هفته گذشته در منطقه «خانگیرون» حجم از 1.5 میلیون مترمکعب به 2 میلیون مترمکعب افزایش یافت که به دلیل افتتاح چاه های جدید در شمال شرق کشور به دلیل وجود چاه های جدید در شمال شرق کشور، نقطه آسیب پذیری در شبکه گاز محسوب می شود. کاهش فشار و افزایش تولید گاز در آن منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی از افزایش تولید روزانه 10 میلیون لیتر بنزین و 11 میلیون لیتر گاز نفتی همزمان با افزایش خوراک پالایشگاه های نفت خام خبر داد.
سرمایه گذاری 18 میلیارد دلاری برای افزایش فشار در جنوب فارس
وزیر نفت به انتقال حجم زیادی گاز در اختیار شرکت ملی گاز ایران از جنوب کشور به مناطق شمالی اشاره کرد و ادامه داد: در سال 1401 این روزها در منطقه شمال شرق کشور. برخی از مناطق به دلیل افت فشار در شبکه ها دچار حادثه گاز شدند. امسال با وجود بدترین شرایطی که در ابتدای شهریور داشتیم و نیروگاه ها با کمبود سوخت مواجه بودند و باید گاز بیشتری را به آنها تحویل می دادند، خوشبختانه گاز را قطع نکردیم و امیدواریم تا پایان سال با این مشکل مواجه شویم. به صورت
پاک نژاد با تاکید بر اینکه در بحث کمبود حامل های انرژی با دو مولفه مدیریت تولید و مصرف مواجه هستیم، گفت: مولفه اول افزایش تولید است. در حوزه افزایش تولید گاز خام، ابرپروژه افزایش فشار جنوب فارس در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه دستاوردهای اجرای این پروژه تا 5 سال آینده محقق می شود اما باید به سرعت کار را آغاز کنیم، افزود: فشار پارسی هفت جنوبی دارای یک مرکز یا مرکز است و هر کدام از این مراکز هزینه عملیاتی دارند. از 2.5 تا 3 یک میلیارد است. در مجموع برای اجرای این طرح به 18 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است.
وزیر نفت مدیریت تقاضا و بهبود مصرف را دومین بخش از حل مشکل کمبود برق در کشور برشمرد و گفت: کمبود برق تنها با افزایش تولید قابل حل نیست. تولید با سرمایه گذاری و در زمان های معین تکمیل می شود، اما مصرف به سرعت و بی اندازه در حال رشد است، بنابراین باید به سمت مدیریت تقاضا و بهینه سازی مصرف حرکت کنیم. ما باید از راه حل های قیمتی و غیر قیمتی استفاده کنیم. اگرچه استفاده از راهحلهای غیر قیمتی ترجیح داده میشود، اما نمیتوانیم چشم خود را بر تعدیل قیمتها توسط حاملهای برق ببندیم.
وظایف برنامه هفتم در حوزه نفت و گاز
پاک نژاد با بیان اینکه در حوزه تولید نفت خام طرح ها و پروژه هایی تعریف شده است تا بتوانیم به اهداف مقرر در قانون هفتم توسعه دست یابیم، 50 میلیارد دلار سرمایه نیاز است.
وی ادامه داد: همچنین بر اساس اهداف برنامه هفتم توسعه، ظرفیت تولید گاز خام کشور باید به 1.35 میلیارد متر مکعب در روز افزایش یابد و برای رسیدن به این میزان تولید گاز باید 75 میلیارد دلار سرمایه گذاری شود.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه برای دستیابی به اهداف هفتم توسعه ظرفیت تولید نفت و گاز، در مجموع 110 تا 120 میلیارد دلار نیاز است، گفت: در اجرای طرح های توسعه باید به این نکته توجه شود که در علاوه بر افزایش ظرفیت، باید از کاهش تولید نفت و گاز نیز جلوگیری کرد.
استفاده از منابع مالی داخلی و خارجی
پاک نژاد با بیان اینکه تامین این میزان منابع مالی کار سختی است و باید سازوکارهایی تعریف شود که بخشی از منابع صندوق توسعه ملی و بخشی از منابع مالی خارجی استفاده می شود، اظهار داشت: در صنایع تبدیلی تا 500 هزار ظرفیت وجود دارد. بشکه در روز افزایش می یابد که در کنار تامین مالی نیازمند دستیابی به فناوری های مدرن است. همچنین ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی را افزایش خواهیم داد.
وی با اشاره به موضوع توجه به نیروی انسانی در صنعت نفت با بیان اینکه اگر نیروی انسانی را پویا و شاداب نگه داریم بر پویایی این صنعت تاثیر می گذاریم، ادامه داد: همکاران ما در صنعت نفت با نیروی برق و نیروی کار. نیروها در مناطق مختلف به فعالیت خود ادامه دادند و خواست آنها توجه به موضوع سقف حقوق است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه محدودیت حقوق ظلم بزرگی است، تاکید کرد: بین فردی که دور از خانواده خود در سکوهای نفت و گاز یا مناطق عملیاتی کار می کند و فردی که در تهران مشغول است، باید تفاوت وجود داشته باشد: آرزو کن دلیل من است. این است که افزایش دستمزد نباید از ابتدای سال اجرایی شود تا پرسنل فعال صنعت نفت بتوانند کارآمدتر کار کنند.