معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از افزایش 5 برابری تولید محصولات کشاورزی در کشور خبر داد و گفت: تولید محصولات کشاورزی به 134 میلیون تن رسید.
برای اطلاع رسانی تیلااکبر فتحی معاون برنامه ریزی و مسائل اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بخش کشاورزی این فرصت را دارد که با محصولات کشاورزی به خودکفایی برسد و بر اساس داده های آماری قبل از انقلاب، کل تولید محصولات کشاورزی به این میزان بوده است. 25 صوم. میلیون تن که در این سال ها بیش از 5 برابر شد و به 133 تا 134 میلیون تن رسید. این نشان می دهد که می توان با بهره وری و دانش، حجم تولید را افزایش داد.
افزایش تولید با استفاده از بهره وری و دانش امکان پذیر است، هر هکتار 3 تن محصول می دهد، در همان شرایط آب و هوایی تنها افزایش محصول بستگی به این دارد که اگر مربوط به نژاد، عملکرد، بهبود باشد. مبارزه مهربانانه، به موقع و درست آفات و بیماری ها و استفاده از دانش در مزرعه باعث افزایش عملکرد می شود.
فتحی با بیان اینکه تولید 160 میلیون تن محصولات کشاورزی تا پایان برنامه هفتم قابل تحقق است. این به خودی خود در میدان اتفاق نمی افتد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با زیرساخت های لازم مانند کشت بذر، توسعه سیستم های نوین آبیاری و تخصیص وام های ضروری می توان به خودکفایی رسید، بنابراین برای خودکفایی هزار اعتبار همات نیاز است. هر ساله بخشی از این وام صرف تحقق بودجه 1404 می شود که البته برنامه و سازمان بودجه نظر خود را دارد.
فتحی کاهش ضایعات در بخش کشاورزی را یکی دیگر از راه های رسیدن به خودکفایی و کاهش واردات عنوان کرد و افزود: ضایعات در بخش کشاورزی بیشتر به شرایط مصرف بستگی دارد، بنابراین ضایعات تولید 15 تا 16 درصد است اما ما مصرف برنج، روغن و شکر، ضایعات زیادی داریم که باعث می شود میانگین مصرف کشور ما با میانگین مصرف دنیا بسیار متفاوت باشد.
معاون برنامه ریزی و اقتصاد وزارت اقتصاد گفت: اگر روش های تولید و مصرف در کنار هم اصلاح شود به منابع غذایی خودمان دسترسی خواهیم داشت.