اخبار اخبار اقتصادی

واگذاری پنل‌های خورشیدی به عشایر با پرداخت ۱۰ درصد هزینه

تبلیغات بنری


مدیر کل بهبود تولید سازمان امور عشایری ایران از تحویل پنل های خورشیدی به تمام عشایر کشور پس از ثبت نام و تایید و پرداخت 10 درصد قیمت توسط عشایر خبر داد.

تحویل پنل های خورشیدی به مهاجرین با پرداخت 10 درصد هزینه آن

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مدیرکل بهبود تولید سازمان عشایری ایران از توزیع 28 هزار سامانه خورشیدی در بین عشایر از سال 1398 تاکنون خبر داد و گفت: تنها 10 درصد از عشایر کشور مجهز به سامانه خورشیدی و با تخصیص وام های لازم هستند. تمام عشایر باید ظرف سه سال آینده برق دار شوند.

داریوش نعمت اللهی اظهار داشت: در حال حاضر از 252 هزار خانوار عشایری کشور تنها 10 درصد از سیستم های خورشیدی قابل حمل بهره مند هستند.

وی افزود: از سال 1398 تاکنون 28 هزار دستگاه خورشیدی قابل حمل بین عشایر کشور توزیع شده است و دو هزار دستگاه دیگر نیز در شبکه های برق مناطق وجود دارد که به زودی توزیع می شود.

مدیرکل امور بهبود تولید سازمان عشایر ایران از واگذاری این پنل ها توسط توانیر و شرکت برق روستایی به عشایر خبر داد و گفت: بین سازمان عشایر ایران و مسئول آن توافق شده است. برق روستایی وزارت از انرژی از طریق سیستم های قابل حمل انرژی خورشیدی گرفته تا عشایر کشور.

وی خاطرنشان کرد: این کار در ابتدا باید با اولویت عشایر محروم از برق در دو قطب ییلاق و کشلاق انجام شود اما هم اکنون تمامی عشایر می توانند پس از ثبت نام و احراز هویت به آثار عشایری شهرستان خود مراجعه کنند. و با واریز 10 درصد پول، نام آنها به شبکه برق منطقه ای ارسال می شود و اپراتور برق روستا بسته ها را به مهاجران تحویل می دهد.

نعمت اللهی در ادامه گفت: قیمت هر دستگاه پنل خورشیدی حدود 30 میلیون تومان است که 90 درصد آن را دولت یا وزارت نیرو و 10 درصد را خود عشایر پرداخت می کنند.

مدیرکل دفتر بهبود تولید سازمان عشایری ایران با اشاره به اینکه در صورت تخصیص وام و بودجه لازم، امکان برق رسانی به همه عشایر در دو تا سه سال آینده وجود دارد، ابراز امیدواری کرد: با استفاده از قابلیت های موجود در قانون بودجه و تخصیص. عمدتاً مهاجران کشور در مدت زمان کوتاهی از برق استفاده می کنند.

وی بیان کرد: تبصره 7 قانون بودجه سال 1403 فرصت مناسبی برای ارائه سامانه های خورشیدی قابل حمل به شهرک نشینان دارد و با توجه به محدودیت منابع پیشنهاد می شود از منابع سازمان انرژی های تجدیدپذیر برای این منظور استفاده شود. تسریع در اجرای طرح و دریافت هر چه سریعتر برق.

نعمت الله گفت: بنگاه های تولیدی در قراردادهایی که با برق روستایی بسته اند موظف به ارائه خدمات پس از فروش هستند و در صورت بروز مشکل عشایر می توانند به عشایر شهرستان مراجعه و دستگاه ها را برای تعمیر به بنگاه های تولیدی ارسال کنند.

مدیر کل بهبود تولید سازمان عشایری ایران تصریح کرد: با توجه به محرومیت مردم عشایر و دوری مناطق عشایری از شبکه برق سراسری، نیاز این دستگاه ها برای تامین برق عشایر بسیار احساس می شود. زیرا برای تامین برق عشایر، سیستم های توزیع پنل های خورشیدی یکی از بهترین گزینه ها هستند.

بر اساس آخرین آمار رسمی مرکز آمار ایران، حدود 252 هزار خانوار عشایری با یک میلیون و 100 هزار نفر عشایر در این کشور زندگی می کنند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iribnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *