معاون اول رئیس جمهور:
آقای عارف در دیدار با اساتید علوم اجتماعی گفت: جامعه شناسان باید راه های عملیاتی را برای کاهش شکاف نسلی، احیای امید در جامعه و امکان بازگشت دانشجویان و نخبگان به دولت ارائه دهند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمو ، آقای محمدرضا عارف در دیدار با جامعه شناسان، اساتید و صاحب نظران علوم اجتماعی گفت: راه ها و راهکارهای حل مشکلات کشور به نمایندگی از نخبگان اجتماعی و اقتصادی نباید فقط دانشگاهی باشد، بلکه باید بر اساس رویکرد عمل و بینش در میدان انجام شود.
معاون اول رئیس جمهور با توجه به وضعیت کشور در اوایل دهه 80، شکاف نسلی در کشور و همچنین فعالیت ضعیف برخی نخبگان سیاسی در وقایع دهه 80 و 90، تصریح کرد: باید برخی نخبگان می آمدند. به این کشور در آن زمان حاضر شد و تعهد را پذیرفت; عملکرد کند شکست سیاسی به درستی تحلیل نشده و تنها برخی مبانی رفتار سیاسی ارائه شده است.
نخبگان سیاسی باید سهم خود را در برخی از شکست ها بپذیرند
وی با بیان اینکه برخی نخبگان در ذات خود کشور را ترک نمی کنند و برای انجام وظایف خود، کمک به بهبود وضعیت کشور و به ویژه برای حل مشکلات با وجود سختی ها، کشور را دوست دارند، تاکید کرد: فعالیت و جایگاه گذشته بوده است. دهه ها خوب است، نخبگان سیاسی باید سهم خود را در برخی شکست ها بپذیرند و به جای سوزاندن فرصت های سرمایه اجتماعی در سال های گذشته. برخی از فرصت ها را برای ریشه کن شدن از دست بدهند.
آقای عارف با اشاره به اینکه اجرای برخی تصمیمات و مصوبات به دلیل اجرای نامناسب در برخی مقاطع در کشور به بحران تبدیل شده است، ادامه داد: این گونه شیوه های اجرایی نادرست در حافظه جمعی و تاریخی جامعه باقی مانده است. نسلی بین دولت و نسل های آینده.
معاون اول رئیس جمهور همچنین بر ضرورت و اهمیت جلوگیری از برخوردهای قهری و برچسب زدن به دلسوزان و نخبگان کشور تاکید کرد.
وی وعده های انتخاباتی آقای مزیکیان و طرح شعار وحدت ملی را فرصتی بهتر از گذشته برای دولت و نهاد نخبگان جامعه دانست و تاکید کرد: فیلترینگ شبکه های مجازی که شاید چندان مهم نباشد. خط قرمزی در کشور به خط قرمز تبدیل شده است که البته دولت و رئیس جمهور با استفاده از اجماع ملی در کشور به دنبال رفع آن بودند و آخرین حرکت با این رویکرد و همکاری سه نفر انجام شد. قدرت ها
ما به دنبال راه حل و برخورد ریشه ای جزئی با اقتصاد کشور هستیم
آقای عارف تداوم اقدامات و دستاوردها را راهبرد دولت چهاردهم خواند و تاکید کرد: به جای حل جزئی و ساخت مسکن به دنبال روش ریشه ای هستیم و سرمایه اجتماعی رئیس جمهور و ملی را مد نظر داریم. طرح وحدت با بیان اینکه یک فرصت تاریخی در اختیار دولت چهاردهم است، تصمیم بر این است که از این فرصت طلایی برای اصلاح برخی روندهای غلط گذشته و دستیابی به توسعه اقتصادی پایدار استفاده شود.
وی در خصوص اقتدار دولت در اجرای تصمیمات و برنامه ها گفت: ما به این مهم اعتقاد کامل داریم و به همین دلیل وارد قوه مجریه شدیم تا کشور در مسیر درستی قرار گیرد و معتقدیم کشور در مسیر درست قرار گرفته است. توانایی حل مشکل مشکلاتی که به راحتی قابل حل هستند و نیاز به اجماع نخبگان و همکاری بین بخشی دارند. جامعه شناسان برای کاهش شکاف نسلی، بازگرداندن امید به جامعه و امکان بازگشت دانشجویان و نخبگان به کشور راه حل های عملیاتی به دولت پیشنهاد دهند.
اقدامات و دستاوردهای دولت باید به خوبی برای مردم تبیین شود
آقای عارف بر حفظ 50 درصد سرمایه اجتماعی شرکت کنندگان در انتخابات ریاست جمهوری و نیز افزایش مشارکت رای دهندگان در انتخابات آتی شوراهای شهر و روستا تاکید کرد. مردم
معاون اول رئیس جمهور از نخبگان اجتماعی خواست با حفظ و شفاف سازی سازوکار مناسب ارتباط دولت و دستگاه های نخبه کشور، راهکارهای حل مشکلات، ارتقا و ارتقای سرمایه اجتماعی نظام را فراهم کنند. ، تا مطالبات صحیح باشد و پرداخت نشده است، مردم باید پرداخت شود.
وی با اشاره به نیاز و نیاز به 150 میلیارد دلار سرمایه سرمایه گذاران داخلی و ایرانیان خارج از کشور برای دستیابی به رشد 8 درصدی، اشتغال پایدار، کاهش خط فقر و تورم یک درصدی، گفت: یکی از راهکارهای اقتصادی دولت توسعه اقتصادی بازگشت و جذب سرمایه گذاران ایرانی در خارج از کشور است و مطمئن هستیم که با حس میهن پرستی ایرانیان و همکاری مناسب و صحیح و تصویب به موقع قوانین در این زمینه. به راحتی می توان شاهد ورود سرمایه های ایرانی به خارج از کشور بود
آقای عارف با توجه به نگرانی حاضران در جلسه مبنی بر برخی افزایش قیمت ها از جمله نرخ ارز در ماه های اخیر تاکید کرد: راهبرد دولت این است که نرخ ارز را در کشور تک نرخی کند و به سمت یک نرخ تجاری و تجاری برود. سطح تجاری ارز صادراتی با شیب ملایمی که در نهایت به نرخ ثابتی برسیم تا محدودیتی برای عرضه ارز وجود نداشته باشد و از فساد و برخی سودهایی که در نتیجه تفاوت نصف پول و صادرات در سالهای گذشته به وجود آمده است جلوگیری شود. بودن
همچنین در این نشست گزارشی از وضعیت اعتماد عمومی و مادی کشور از جمله روند تغییر اعتماد مردم به ایران، میزان اعتماد به سیاستمداران، روند تغییر اعتماد به دولت و وضعیت سیاسی کشور ارائه شد. کشور در سال های گذشته و آینده
در زیر اساتید و نخبگان علوم اجتماعی و جامعه شناسی راهکارهایی برای ارتقای سرمایه اجتماعی کشور از جمله مدیریت فضای رسانه ای، بازگرداندن اساتید به دانشگاه، استفاده از سرمایه های ملی و سیاسی ایجاد اعتماد، لزوم تبیین وفاق ملی در بین اعضا پیشنهاد می کنند. جامعه، سازمانهای حمایتی عمومی، سازمانهای متولیان رسانه برای مبارزه با جنگ روانی رسانههای گروهی، افزایش کیفیت آموزش و اجرای عدالت آموزشی طبق برنامهریزی رئیسجمهور.