کارآگاه:
مشاور و دستیار رهبری در دیدار با جمعی از فعالان حوزه فناوری اطلاعات گفت: مقررات گذاری خارج از حوزه اختیارات دولت است و از دولت الکترونیک به سمت دولت پلت فرم حرکت می کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مشاور و دستیار رهبری در وی در دو دیدار متوالی با جمعی از مدیران تجاری، فعالان و مدیران موسسات فناوری اطلاعات، حذف مقررات از حوزه اختیارات دولت را یکی از تاثیرگذارترین تحولات حوزه فناوری در این موضوع عنوان کرد. وی تاکید کرد: امروزه مقرراتگذاری مهمترین کارکرد دولتها است و بسترها و فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطاتی، مبنای شکلگیری این ابزارهای جدید حکمرانی را تشکیل میدهند.
این مخبر اضافه کرد: اگر قبلاً به دنبال ایجاد یک دولت الکترونیک بودیم که خدمات دولتی از فضای فیزیکی به بسترهای فناوری اطلاعات منتقل شود، اکنون به سمت دولت پلتفرمی می رویم که بسترهای دیجیتال خدمات عمومی مرتبط با دولت را به مردم ارائه می کنند و از آن بهره می برند. بخشی از اختیارات دولت ها
وی ادامه داد: در این مسیر لازم است افراد با دانش، متخصص و با تجربه که متعهد به همکاری با سازمان ها و انجمن های مربوطه در کشور هستند دور هم جمع شوند.
راه اندازی و مدیریت پلتفرم هایی که قرار است در آینده شکل بگیرد و با نیازسنجی صحیح خدمات عمومی را به مردم ارائه دهد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: با توجه به این مهم، آینده پژوهی، شناخت صحیح نیازها و پاسخگویی مناسب به آن ضروری است و باید در پنج سال آینده بسیج، فعال سازی بخش خصوصی و بکارگیری صورت گیرد. نخبگان اتخاذ و حتی برنامه ریزی برای رفع نیازها در عرصه بین المللی به ویژه در کشورهای همسایه.
مشاور و دستیار رهبر خاطرنشان کرد: واقعیت این است که در دولت ها همیشه مشکل ایده، کمبود منابع، برنامه بلندمدت و مشکلات دیگر وجود دارد، اما وقتی از ساختار دولت خارج می شویم، منابع کافی در دسترس است. برای رسیدن به هدف کار کنند. بخش به بخش خصوصی می رود، هیچ سودی ندارد منابع نادرست گرفته می شود و بهره وری افزایش می یابد.
لازم به ذکر است در این دو جلسه، هیات مدیره مرکز هماهنگی دانش، صنعت و بازار فافا و سازمان های مرتبط از جمله انجمن صنعت مخابرات ایران، انجمن موقعیت یابی و موقعیت یابی رادیویی، انجمن افتا، صنعت ارتباطات ایران انجمن صادرکنندگان و شرکت های نرم افزاری شرکت کردند. انجمن، اتحادیه های کارفرمایی، شرکت های فناوری هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال در ایران، انجمن کارفرمایان شرکت های تولیدی دانش بنیان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، انجمن ارتقای اینترنت اشیا و علم داده، ملی فدراسیون شرکتهای فنی مهندسی شبکههای حفاظت و امنیت الکترونیکی، علاوه بر جمعی از روسای انجمن سراسری سران مشاغل رسمی و انجمن رسمی روسای بازرگانان رسمی استان تهران، به بیان مشکلات فعالان اقتصادی در این حوزه پرداختند. اطلاعات، ارتباطات، صنعت فناوری و سایر موضوعات مرتبط. بازنگری قانون حمایت از سرمایه گذاران خارجی، ایجاد ساختار اداری بالاتر برای پروژه های فناورانه ایران، رفع استانداردهای دوگانه در برخورد با بخش خصوصی و بهره مندی از توانمندی های تجار رسمی کشور در مقام مشاوره و همکار ضروری است. در اتاق فکر در بین مسئولان کشور، لزوم سرمایه گذاری در صنعت ریزپردازنده، فرهنگ سازی در حوزه هوشمندسازی، حمایت ویژه از صنعت نرم افزار و لزوم بازنگری در نظام تعرفه ها از جمله مواردی بود که در این نشست مطرح شد.