اخبار اخبار اقتصادی

راهکار دولت برای حل مشکل احداث نیروگاه تجدیدپذیر

تبلیغات بنری


مدیرکل دفتر سنجش پتانسیل سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق (ساتبا) گفت: پس از اختصاص اراضی دارای منابع طبیعی برای احداث نیروگاه های تجدیدپذیر، تنها باید بررسی زیست محیطی انجام شود و تمامی حقوق قانونی رعایت شود. . مسئولیت متقاضی

حل مقررات دولتی برای حل مشکل ساخت نیروگاه انرژی های تجدیدپذیر

به گزارش خبرنگار تیلابه گزارش روابط عمومی وزارت نیرو، میترا غلامی مدیرکل دفتر سنجش پتانسیل ساتپا در نشست مدیران اجرایی طرح توسعه ایستگاه های انرژی های تجدیدپذیر در حوزه شرکت های توزیع برق سراسر کشور در خصوص شرایط انتخاب زمین برای احداث ایستگاه های انرژی تجدیدپذیر: نزدیکی ایستگاه به فیدرهای توزیع برق، تسطیح زمین با حداقل عوارض جغرافیایی، دسترسی به جاده، نبود سایه و منابع گرد و غبار، وجود خاک مناسب، قرار نداشتن در محدوده. مرزهای رودخانه و عدم همپوشانی با مناطق دیگر. مناطق مسکونی و غیرمسکونی از جمله مهم ترین مسائل در انتخاب ساخت و ساز با ظرفیت نیروگاه کم است.

وی افزود: لازم است مناطقی که دارای طرح جنگل کاری یا لایه ای از درختان هستند و نزدیک به مسیرهای آبی نیز هستند، انتخاب نشود چرا که ایجاد نیروگاه با منع قانونی با ابعاد ایده آل با شکل مستطیل مواجه خواهد شد شاخص های ساخت و ساز برای ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر: مناطق با شیب زیاد به سمت شمال، با کاربری کشاورزی یا مناطق مستعد سیل و زلزله، دارای محدودیت های ساخت و ساز نیروگاه و مناطق دارای مزیت فنی و اقتصادی نزدیک به شبکه سراسری برق هستند محدودیت منابع طبیعی و با شیب کم به سمت جنوب، برای احداث نیروگاه مناسب است.

وی درباره نحوه واگذاری زمین برای ساخت نیروگاه انرژی های تجدیدپذیر گفت: برای شروع ساخت نیروگاه باید مجوز و مجوزهای قانونی از ساتبا اخذ شود تا ساخت و ساز مناسب باشد؛ در صورتی که این نیروگاه در حال ساخت است. همچنین شرکت های توزیع می توانند با اعمال ماده 3 قانون مدیریت منابع طبیعی و یا از طریق ماده 21 سازمان امور اراضی به عنوان مرجع واگذاری، ساختمان مورد نظر را در اختیار بگیرند.

مدیرکل دفتر سنجش پتانسیل ستبا خاطرنشان کرد: دستورالعمل آیین نامه رفع و اصلاح موانع تولید نیروگاه های تجدیدپذیر که در روزهای اخیر در هیات وزیران تصویب و ابلاغ شد، می تواند به تسریع در تحویل نیروگاه ها کمک کند. ساخت و ساز

وی افزود: در ماده 3 آیین نامه رفع موانع تولید نیروگاه های تجدیدپذیر که در پایان سال گذشته تصویب شد، مقرر شده است که پس از تخصیص اراضی دارای منابع طبیعی صرفاً از مرجع ذی صلاح استعلام صورت گیرد. متقاضی باید محیط زیست و کلیه حقوق قانونی را در نظر داشته باشد، لذا با این شرایط پیشنهاد می شود جهت تسریع در روند واگذاری مالکیت زمین، جلسه ای در استانداری با حضور کلیه مدیران استانداری تشکیل شود تا تصمیم گیری شود. روی آن مسائلی که در استانداری برای تخصیص زمین در نظر گرفته شده است.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iribnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *