قالی بافی:
رئیس مجلس، پیشرفت و گره گشایی در کشور را در گرو همکاری، هماهنگی و عملکرد نظام توأم با عشق و مدارا دانست و افزود: در حل مشکلات، پیشگیری بر پیگیری ارجحیت دارد.
به گزارش خبرنگار تیلا; جناب آقای محمدباقر قالیباف رئیس شورای اسلامی در جلسه معاونین امور مجلس نهادها و دستگاههای دولتی و سایر قوا که صبح امروز شنبه 19 دی ماه 1403 هجری قمری به مناسبت روز مجلس در بهارستان برگزار شد. ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) از فعالیت های نمایندگان مجلس در این مدت کوتاه برای تشکیل دولت حکایت از آن داشت که 48 ساعت از آتش بس در لبنان نگذشته است ما هستیم. وی پس از قرار گرفتن در معرض اقدامات تروریستی در حلب گفت: همه این موارد حاکی از آن است که دشمن نقشه جدی علیه جهان اسلام دارد و ایران معتقد است این موضوع کاملاً روشن است.
رئیس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اتفاقات اخیر سوریه در کمتر از 48 ساعت از آتش بس لبنان حاکی از آن است که دشمن نقشه جدی طراحی کرده است، گفت: با توجه به این شرایط اهمیت تعامل بین نهادهای مختلف و سازمان ها متوجه می شویم که نباید با برخی مسائل کوچک اداری از اهداف بزرگ غافل شد.
نقش مهم نمایندگان مجلس در تصمیم گیری مهمتر از تصمیم گیری است
آقای قالیباف در ادامه با بیان اینکه بحث انرژی از دهه 80 مطرح بوده و تاکنون به راه حل ریشه ای برای آن نرسیده ایم، خاطرنشان کرد: عدم وجود تفاهم مشترک در این زمینه از سوی مجلس و دولت است. ایجاد سردرگمی
وی بر لزوم حل مشکلات نهادی برای ارتقای کارآمدی نظام تاکید کرد. تصمیم گیری، زیرا تصمیم گیری مهم تر از تصمیم گیری است.
پیشرفت کشور در گرو همکاری، هماهنگی و عملکرد سیستماتیک دولت و مجلس است
رئیس قوه مقننه پیشرفت و گره گشایی در کشور را در گرو همکاری، هماهنگی و عملکرد نظام توأم با محبت و مدارا دانست و افزود: شایان ذکر است در امور و مسائل مختلف باید پیشگیری را بهتر از پیشگیری در نظر بگیرید. پیگیری و اقدامات قبلی بر اقدامات بعدی اولویت دارند
قالیباف در ادامه بر لزوم توجه به اصل تفکیک قوا و نهادها برای عدم دخالت در امور یکدیگر تاکید کرد و گفت: به عنوان رئیس مجلس نه در دولت سیزدهم و نه در دولت چهاردهم. من در عزل و تاییدها دخالتی نداشتم، شخصی را برای تصدی مسئولیت یا معرفی وزارتخانه تعیین نکردم و در مورد کاندیداها مشاوره ای انجام ندادم مگر پس از مشورت با من به درخواست هیات وزیران. رئیس جمهور
رئیس قوه مقننه کشورمان نیز بر ضرورت روابط دوجانبه دولت و مجلس تاکید کرد و افزود: برای حل مشکلات باید رفتاری نظام مند داشت و مشکلات بومی را از این طریق دید. من همیشه گفته ام که ما باید مشکلات را به عنوان مشکلات تعریف کنیم تا بتوانیم آنها را حل کنیم، نه اینکه مشکلات را از جایی به جای دیگر منتقل کنیم و برای حل آنها تلاش نکنیم.
اقدام سیستماتیک می تواند مشکلات نهادی را حل کند
آقای قالیباف با اشاره به زمانی که در زمان شهرداری تهران قصد ساخت جاده امام علی (علیه السلام) را داشت، با اشاره به اینکه این پروژه بیش از 30 سال است که متوقف شده بود، خاطرنشان کرد: شرایط این بزرگراه به گونه ای بود که بین دو طرف بزرگراه ارتباط برقرار می شد و برای ایجاد مزاحمت برای مردم باید 63 پل بر روی آن ساخته می شد و زمین زیادی به آن اختصاص می یافت که کار آسانی نبود، بنابراین دلایل زیادی وجود دارد. چرا این کار همانطور که در 30 سال گذشته انجام شده آغاز نشده است. بود اما با کار روشمند و ساخت بزرگراهی به طول 35 کیلومتر و 14 خط و عمق 6 کیلومتر توانستیم این پروژه مهم را پیش ببریم.
رئیس مجلس همچنین سامانه 110 را مصداق مهم ایجاد بستر برای رفع مشکلات مردم دانست که باعث شد مردم از دورافتاده ترین روستاها بتوانند از خدمات نیروی انتظامی برخوردار شوند یک رویکرد پیشگیرانه اتخاذ کنید و به طور سیستماتیک برای انتقال فرآیند درخواست به سیستم آماده شوید.
راه اندازی سامانه ارتباطی نمایندگان مجلس با جمعی از وزرا و نهادها
رئیس مجلس نمایندگان در ادامه گفت: ما در مجلس مصمم هستیم که زمینه ایجاد سامانه ارتباطی بین نمایندگان، دستگاه ها و نهادها را فراهم کنیم و گفت: این سامانه نباید برای دستگاه ها به صورت مجزا نصب شود، بلکه باید این سامانه را به صورت جداگانه نصب کرد. در قالب یک بستر مشترک باشد و همه دستگاه ها و نهادها باید کار این مسیر را دنبال کنند تا اطلاعیه های نمایندگان به صورت سازماندهی شده ثبت و تجزیه شود و منجر به حل دقیق تری شود.
مسائل فرقه ای نباید مسائل اساسی کشور را تحت الشعاع قرار دهد
آقای قالیباف همچنین با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم با نزدیک شدن به پیشرفت، مسائل فردی و جناحی بر مسائل اساسی کشور سایه افکند، گفت: امروز دشمن به فشارهای خود بر کشور به صورت مستمر ادامه می دهد، بنابراین باید با آنها مقابله کرد.
قانون برنامه هفتم پیشرفت، مبنای همدلی و همفکری دولت و مجلس نمایندگان است.
رئیس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه مبنای همدلی و همفکری را قانون برنامه هفتم توسعه و سیاست های کلی کشور می دانیم، خاطرنشان کرد: مبنای نظام ما نیز باید قانونی باشد که حکومت می کند. بین همه ما. پایان اجرای قانون برنامه مصادف با پایان این دوره برای دولت و مجلس نمایندگان است، بنابراین نباید سرنوشت آن به سرنوشت برنامه های دیگر دچار شود، بلکه باید در جریان اجرای آن ایرادات گذشته را جبران کنیم. شرایط این برنامه
رئیس شورای اسلامی در پایان بر لزوم تداوم این جلسات تاکید کرد.