رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان از افتتاح واحد ذخیره ژنتیکی سیستان با هدف حفظ گونه های گیاهی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری سیده وسیما وابسته به مرکز سیستان و بلوچستان، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان در مراسم افتتاحیه واحد ذخایر ژنتیکی گفت: ذخایر ژنتیکی گیاهی به عنوان منابع استراتژیک در تولید پایدار تعریف می شود. و حق این کار را دارند. حفاظت و بهره برداری نقش مهمی در تامین امنیت غذایی دارد. از بین رفتن تنوع ژنتیکی منجر به کاستی در مدیریت پایدار کشاورزی در مواجهه با شرایط نامساعد محیطی و اقلیمی می شود.
محمدرضا ناروی افزود: در سال های اخیر خشکسالی های متناوب، چرای بی رویه دام، آفات و بیماری ها و بهره برداری نادرست و نابجا باعث کاهش تنوع محصولات کشاورزی و باغی و گیاهان مرتعی بومی استان سیستان و بلوچستان شده است. استان سیستان و بلوچستان. اگر منطقه سیستان در برابر فناوری های مختلف مصون نباشد، در آینده ای نه چندان دور شاهد از بین رفتن این ذخایر ارزشمند ژنتیکی خواهیم بود.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان ادامه داد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان پس از مشخص شدن ابعاد مشکل، اقدام به احداث واحد ذخیره ژنتیکی و همچنین جمع آوری و حفاظت از ذخایر ژنتیکی گیاهی کرد. در منطقه سیستان با حمایت سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان سیستان و بلوچستان.
وی بیان کرد: عملیات زیربنایی و راه اندازی این واحد شامل زیر مجموعه های سردخانه نگهداری بذر، آزمایشگاه بذر، هرباریوم و گلخانه از ابتدای سال 1401 هجری شمسی آغاز و هم اکنون آماده بهره برداری است.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی سیستان افزود: در حال حاضر حدود هزار نمونه محصولات زراعی و مرتعی در دو نسخه در این واحد نگهداری می شود و در مجموع دو هزار نمونه ژنتیکی از محصولات و مراتع منطقه سیستان است. وی افزود: همچنین در فرآیند پایش انجام شده در دو سال گذشته، این واحد اغلب نمونه های ژنتیکی از پارک از جمله خوشه های انگور محلی را جمع آوری کرده و در قالب طرح های مختلف برنامه هایی برای حفاظت از آنها دارد. وی گفت: این واحد آمادگی دریافت و حفظ ذخیره ژنتیکی گیاهی کل استانداری را دارد.