متخصصان شرکت دانش بنیان با تولید انواع پهپاد در حوزه کشاورزی توانسته اند با موفقیت در ارتقای کیفیت و کاهش هزینه ها در زمینه های مختلف کشاورزی، دامپروری و آبزیان اقدام کنند.
برای گزارش دادن خبرگزاری رادیو، این شرکت دانش بنیان با تولید انواع پهپاد، پهپاد و بالگردهای مورد استفاده در بخش کشاورزی ضمن ارتقای کیفیت و کاهش هزینه ها در حوزه های مختلف کشاورزی، دامپروری و آبزی پروری، زمینه اشتغال و کارآفرینی را در مناطق محروم کشور ایجاد کرده است.
هادی شریفیان مدیرعامل این شرکت دانش بنیان برای اولین بار درباره محصولات این شرکت و حوزه فعالیت آن بیان کرد: در این گروه محصولات مرتبط با صنعت کشاورزی هوشمند تولید می کنیم. محصولات اصلی ما پهپاد، شاهپاد و خپاد است.
وی ادامه داد: پهپادها (پرنده کنترل از راه دور) به حریم هوایی متصل شده و برای سمپاشی، بذرپاشی، محلول پاشی، جنگل کاری، بیابان زدایی و توسعه مراتع استفاده می شود.
این محصول همچنین کاربردهای گسترده ای در آبخیزداری، آبزی پروری و آبخوان داری دارد.
شاهپاد (شاهپاد با کنترل از راه دور) برای تغذیه آبزیان بسیار کاربردی است و حدود 50 درصد از هزینه های آبزی پروری را کاهش می دهد که با وسایل نقلیه کنترل از راه دور همراه است که می تواند بهره وری باغداران و کشاورزان را با استفاده از فناوری رباتیک و هوش مصنوعی افزایش دهد. مثلاً در کشت و صنعت خرم دره بنیاد مصطفان در سال 1401 طرح گرده افشانی درختان گردو را با پهپاد اجرا کردیم.
وی خاطرنشان کرد: در مناطق کمتر برخوردار از جمله سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، کرمان و هرمزگان برای مردم فرصت شغلی ایجاد کرده ایم. به عنوان مثال، هر پهپاد کشاورزی سه شغل مستقیم و چندین شغل غیرمستقیم ایجاد می کند که می توان به عنوان خلبان، کمک خلبان، گیاه شناس، ناظر فنی و ناظر عملیات مشغول به کار شد.
وی افزود: پروژه ای را در سال 99-98 با کار گروه امداد اجرا کردیم به طوری که متقاضیانی که 300 تا 400 هزار تومان مستمری دریافت می کردند با برگزاری دوره های آموزشی ما توانمند شدند و اکنون با درآمد 50 تا 60 میلیونی کارآفرین شده اند. تومان در ماه.
وی افزود: در زمینه صادرات و بازارهای خارجی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شعبه ای در ازبکستان ایجاد کردیم.
همچنین وارد بازارهای اروگوئه، تایلند، عمان، عراق و کنیا شده ایم. هدف ما صادرات مشاوره های فنی علاوه بر صادرات محصولات فناورانه است.
شریفیان درباره بزرگ ترین یا مهم ترین دستاورد این مجموعه گفت: طرح اشتغال زایی دانش بنیان را برای اولین بار در کشور راه اندازی کردیم که همچنان ادامه دارد و گروه کمک به این کار آمدند و در ازای دانش وام پرداخت کردند. اشتغال زایی مبتنی بر
وی بیان کرد: از دیگر دستاوردهای ما این است که توانستیم پهپاد کشاورزی چین را از سال 2016 به حدود 80 درصد بومی سازی کنیم که در مدت 6 سال رقم قابل قبولی است. همچنین در این گروه 50 نفر نخبه داریم و با موفقیت از فرار مغزها جلوگیری کرده ایم.
شریفیان در خصوص استفاده از محصولات خود در مناطق کم برخوردار تصریح کرد: با ایجاد زیرساخت ها و جذب کارکنان به عنوان کارمند در این مجموعه به دو صورت مستقیم ایجاد فرصت های شغلی می کنیم.
وی گفت: علاوه بر توسعه مناطق کم برخوردار، باعث مهاجرت معکوس نخبگان شده ایم. نوع کار کشاورزی در روستاها انجام می شود و فارغ التحصیلان نخبه از شهرهای بزرگ باید به روستاها بروند تا بتوانند از پهپادها و ربات های خود استفاده کنند. ما همچنین منتظر افزایش سهم کشاورزی در تولید داخلی هستیم. با توجه به اینکه ایران یک کشور چهار فصل است، می توانیم خیلی بهتر عمل کنیم.
وی در خصوص میزان اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم این گروه گفت: 75 نفر به صورت مستقیم در گروه ما و 1000 نفر به صورت غیرمستقیم در 22 استان کشور با ما کار می کنند.
مدیرعامل این شرکت در خصوص نیازهای این گروه افزود: برای گسترش گروه، توسعه فناوری و صادرات پهپاد نیازمند حمایت مالی و تسهیلات ویژه هستیم.