اخبار اخبار فرهنگی

«جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران»، باب «وفاق» جامعۀ فیلم کوتاه کشور است

تبلیغات بنری


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران تاکید کرد: جشنواره‌هایی مانند فیلم کوتاه تهران به دلیل اینکه فرزندان زمان خود در هر دوره هستند، شناخته شده‌اند. زیرا نمی توانند نسبت به دنیای اطراف خود بی تفاوت باشند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، متن پیام سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران در چهل و یکمین دوره جشنواره:

بسم الله الرحمن الرحیم ترین

بار دیگر پاییز فرا رسید، آغاز فصل جشنواره و مهر، آخرین مهلت ارسال فیلم‌های کوتاه ایرانی در طول سال. این جشنواره فصل «آشتی» جامعه فیلم کوتاه کشور است. جامعه‌ای کثرت‌گرا که رنگین کمانی از سلیقه‌ها را نشان می‌دهد و اگر این جشن «فرخنده» باشد و شرایط و زمانه خود را در آن ببینند، اهالی این اجتماع کهن دور هم جمع می‌شوند و دوباره گرد هم می‌آیند.

جشنواره‌هایی مانند جشنواره فیلم کوتاه تهران در هر دوره‌ای به‌عنوان زمان خود شناخته شده‌اند. زیرا نمی توانند نسبت به دنیای اطراف خود بی تفاوت باشند.

چهل و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران دارای ویژگی هایی است که با خوشحالی از دنیای اطرافش وام گرفته شده است. دنیایی که در آن علم و فناوری موتور تمدن های بشری شده است و پدیدآورندگان حوزه فناوری هر روز معجزات جدیدی را ارائه می دهند که جدیدترین آنها هوش مصنوعی است. البته سینما هم تحت تاثیر هوش مصنوعی است و این روزها بیم و امیدهای زیادی در مورد استفاده از آن در هنر هفتم وجود دارد. به همین دلیل جشنواره فیلم کوتاه تهران برای اولین بار در میان رویدادهای سینمایی کشور با ایجاد بخش رقابتی ویژه هوش مصنوعی و واقعیت مجازی به این مهم پرداخت که با استقبال خوب سینماگران خارجی و داخلی مواجه شد. .

از سوی دیگر، عصر، عصر ارتباطات است و در حوزه ای مانند هنر سینما نمی توان آن را به مرزهای جغرافیایی محدود کرد. در چنین شرایطی، چشم انداز فرامرزی جشنواره چهل و یکم برای انتشار دوازده زبان زنده دنیا و شناسایی و استفاده از قابلیت های جدید و کمتر استفاده شده برای برقراری ارتباط با کشورهای هدف به وجود آمد که در نهایت منجر به ارسال شد. از حدود 14 هزار فیلم از 151 کشور جهان که نشان می دهد نمی توان علیه سینمای ایران تحریم کرد.

ایجاد بخش ویژه «شاخه زیتون» برای ادای احترام به مقاومت مردم مظلوم فلسطین و لبنان، بخش دیگری از «اینجی» در جشنواره فیلم کوتاه تهران به جهان پیرامون است، هرچند محدود به آن نیست. به این موضوع و در محتوای آثار ارائه شده در جشنواره، از پرداختن به غرور، قهرمانان و حماسه های ملی تا نقد و اشاره به بی عدالتی های اجتماعی و دغدغه های معیشتی، همگی بازتاب دوران در جشنواره است.

البته توافق بدون امید و امید بدون چشم‌انداز آینده روشن بی‌معنی است و شاید بهترین بستر برای تصور آینده‌ای امیدوارکننده جشنواره فیلم کوتاه تهران باشد که میزبان اصلی جوانان است. چه نتیجه گیری زیبایی از شعار جشنواره در این دوره که این است:

“جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران پذیرای دنیای خیال انگیز شماست”

سید عباس صالحی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *