مدیر پروژه راه اندازی نیروگاه صنایع البلاد گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده 7 واحد جدید برق با ظرفیت 1200 مگاوات تا قبل از پیک بارگذاری 1404 توسط صنایع البلاد به بهره برداری می رسد.
به گزارش تیلا ، سید زمان حسینی درباره آخرین اقدامات انجام شده در خصوص احداث و راه اندازی نیروگاه های صنعتی در کشور گفت: تاکنون مجوز اولیه ساخت 18 هزار و 370 مگاوات نیروگاه صنعتی در کشور صادر شده است. نیروگاه ها با ظرفیت 6429 مگاوات به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: پیش از آغاز پیک بار در سال جاری، 10 نیروگاه با ظرفیت یک هزار و 582 مگاوات از طریق نیروگاه های صنعتی به شبکه معرفی شد و بر اساس برنامه ریزی ها، 7 نیروگاه جدید با ظرفیت 1200 مگاوات به شبکه اضافه شد. شبکه قبل از اوج بار در 1404. دولت در حال ورود به مدیریت است.
مدیر اجرایی طرح ایجاد نیروگاه های صنعتی در کشور با تاکید بر تامین سوخت کافی برای تسریع در روند احداث نیروگاه های صنعتی گفت: ظرفیت نیروگاه های صنعتی با ظرفیت 3740 مگاوات وارد فاز اجرایی می شود. پس از تخصیص سوخت از طریق انعقاد قرارداد نرم.
الحسینی در خصوص جزئیات نیروگاه های صنعتی که تاکنون به بهره برداری رسیده است، گفت: دو نیروگاه در سمنان به ظرفیت 366 مگاوات و واحدهای گازی شماره 1 و 2 فولاد مبارکه با ظرفیت کل 614 مگاوات. . واحد برق مهدی با ظرفیت 183 مگاوات، نیروگاه غرب آسیا با ظرفیت 15 مگاوات، واحد گاز کول جوهر با ظرفیت 183 مگاوات، واحد گاز شادورمیلو با ظرفیت 183 مگاوات، السرخا بخار کربنات سدیم است. واحد با ظرفیت 8 مگاوات و نیروگاه خورشیدی خاتون آباد و بینیکی مدوک شرکت مس نیروگاه ملی صنعتی 30 مگاواتی یکی از نیروگاههای صنعتی است که قبل از پیک بار در سال جاری به بهرهبرداری رسید.
مدیر اجرایی طرح ایجاد نیروگاه صنعتی در کشور درباره جزئیات واحدهای نیروگاهی که قبل از پیک بار در سال آینده به بهره برداری می رسند، گفت: 7 واحد تولید برق دیگر توسط صنایع قبل از پایان سال آینده به شبکه متصل می شوند. پیک بار 1404 شامل واحد بخار مبارکیه با ظرفیت 300 مگاوات، یک واحد 183 مگاوات گاز بلوک 2 گهر سیرجان، 183 مگاوات گاز مهدی 2، 183 مگاوات چادر میلو 2 گاز، 144 مگاوات گاز یونیت ایران. نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه 120 مگاواتی و پتروشیمی هلیلان ایلام با ظرفیت 50 مگاوات.
وی با تاکید بر اینکه بر اساس ماده چهار نظام رفع موانع توسعه صنعت برق، صنایع انرژی زا موظفند تا پایان سال 1404 هجری قمری نیروگاه خودکفا بسازند نیروگاه خودکفا طبق قانون برق تولید می کند و در صورت کمبود برق در اولویت برنامه های مدیریتی برق قرار می گیرد.
الحسینی درباره توجیه اقتصادی ساخت نیروگاه توسط صنایع نیز گفت: هزینه ساخت نیروگاه نسبت به هزینه طرح های تولیدی صنایع شامل اعداد کمتری از نظر سرمایه گذاری است، اما با در نظر گرفتن اینکه ایجاد نیروگاه خودساخته است. نیروگاه کافی امکان تداوم تولید صنایع پرمصرف را فراهم می کند.