“دیلی ماوریک”:
مجرمان سایبری کودکان و نوجوانان ناآگاه را فریب می دهند تا عکس های خصوصی خود را ارسال کنند و سپس با تهدید و مطالبه مبالغ هنگفتی، زندگی آنها را تبدیل به جهنم می کنند.
باجگیری از این نوجوانان زمانی اتفاق میافتد که شخصی آنها را متقاعد کند که عکسهای خود را آپلود کنند و سپس از آن عکسها برای باجگیری و اخاذی استفاده کند.
BeinTouch، یک پلت فرم آنلاین امن برای والدین، گزارش می دهد که کلاهبرداران در کمین رسانه های اجتماعی و بازی های محبوب نوجوانان هستند.
به گفته این سایت، اسنپ چت، اینستاگرام، تیک تاک و دیسکورد مکان های اصلی کلاهبرداران و مجرمان برای جستجوی قربانیان خود هستند.
اما سادلیر، کارشناس حقوق رسانه های اجتماعی، می گوید که هر روز چندین تماس از والدین دریافت می کند. به گفته وی، پسران 13 تا 20 ساله هدف اصلی این اخاذی سایبری هستند و باندهای سازمان یافته بین المللی پشت این جنایت هستند.
یک کارشناس حقوق رسانه های اجتماعی می گوید که کلاهبرداران شبکه های اجتماعی با ایجاد یک نمایه جعلی و استفاده از عکس های یکی از مخاطبان شما را فریب می دهند که می گوید ما این باندهای جنایتکار را تا دوردست هایی مانند نیجریه، فیلیپین و اندونزی ردیابی کرده ایم.
سادلیر میگوید: «این بچهها فکر میکنند دارند با کسی که میشناسند به صورت آنلاین صحبت میکنند، در حالی که در واقعیت نمیدانند چه کسی آن طرف است.
به گفته این کارشناس حقوق رسانه های اجتماعی، کلاهبرداران در حال حاضر خواستار انتقال پول بین المللی هستند که اغلب از بیت کوین استفاده می کنند.
او می گوید که مبالغی که باج خواهان از نوجوانان در آفریقای جنوبی خواسته اند به 10000 راند (واحد پول آفریقای جنوبی) رسیده است.
پدر یکی از این نوجوانان کلاهبردار می گوید از اینکه پسر 15 ساله اش عکس برهنه دختری را در اینستاگرام فرستاده، وحشت کرده است. معلوم شد این دختر یک مرد بالغ است که به دنبال باج گیری از نوجوانان در رسانه های اجتماعی است.
* فیلم های غیر اخلاقی
Sadleir میگوید باجگیران از تهدید ارسال عکسهای خصوصی برای متقاعد کردن نوجوانان آسیبپذیر برای ارسال ویدیوهای واضحتر از بدن خود استفاده میکنند.
باج گیران قربانیان خود را با ارسال عکس ها یا فیلم هایی که برای والدین یا دوستان خود دارند تهدید می کنند و سپس از قربانیان خواسته می شود تا فیلم های بسیار وحشتناکی از خود بگیرند و دستورالعمل های بسیار مشخصی برای انجام این کار به آنها داده می شود.
آنا کولارد، تحلیلگر محتوای مجازی در آفریقا می گوید: این باندهای جنایتکار کاربران در هر سن و جنس را هدف قرار می دهند، اما تعداد زیادی از قربانیان آن ها پسران 14 تا 18 ساله هستند.
به عنوان مثال بارز این، او میگوید که یاهو بویز گروهی از مجرمان سایبری در غرب آفریقا هستند که در مقیاس وسیعی از خردسالان اخاذی میکنند.
* باج گیری از بزرگسالان
باج گیری با تولید تصاویر غیراخلاقی محدود به نوجوانان نمی شود. یک زن آفریقای جنوبی به Daily Maverick گفت که چگونه متوجه شد که شوهرش در سن 60 سالگی قربانی این کلاهبرداری ها شده و خودکشی کرده است.
کارولین گفت: شوهرم اشتباه کرد و تاوان آن را با جانش پرداخت.
به گفته این زن، “هری” قبل از مرگش پیامی گذاشته و در آن توضیح داده است که از اکتبر 2023 قربانی باج گیری الکترونیکی شده است.
کارولین گفت که شوهرش تا زمان مرگش بیش از 850000 روپیه به باجگیران پرداخت کرده بود و کلاهبرداران تهدید کردند که عکسهای ناشایست او را برای تمام مخاطبین لینکدین و همچنین همکاران و خانوادهاش ارسال خواهند کرد.
کارولین ادامه داد: «او از خواهرش پول قرض میگرفت و به من نگفت چرا این کار را میکند.» او مشکوک بود و وقتی از او پرسیدم که آیا هدفش باج گیری است، گفت که این فقط یک مشکل مالی است.
وی افزود: پس از مرگ هری، تماس های تلفنی آغاز شد. ابتدا چندین تماس با شرکتی که او در آن کار می کند برقرار شد و سپس به شماره تلفن همراه او رسید. تماس های متعددی با تلفن همراه هری حداقل از پنج شماره مختلف برقرار شد. پسرم با تظاهر به پدرش به یکی از تماس ها پاسخ داد.
این زن آفریقایی ادامه داد: «آنها تهدید کردند که عکس ها را برای کارفرمای من و هری می فرستند و چند هفته بعد این کار را کردند.
کارولین ادامه داد: وقتی به پلیس رفتم با یک دیوار آجری روبرو شدم، بنابراین سعی کردم دو پرونده جداگانه را باز کنم به این امید که پلیس عاملان این جنایت را دستگیر کند.
وی ادامه داد: در ابتدا سعی کردم از آزار و اذیتی که به من شده بود شکایت کنم زیرا احساس خطر می کردم، اما به دلیل جدی نبودن پلیس برای رسیدگی به این پرونده، منتفی شد.
کارولین گفت: بعد فکر کردم که این کلاهبرداران حقوق بازنشستگی همسرم را گرفته اند و به همین دلیل پرونده اخاذی را تشکیل دادم.
وی ادامه داد: این بار پلیس گوشی و تمام شواهد مکالمات هری را گرفت اما این پرونده به جایی نرسید.
سایمون ون زیل، بازپرس جرایم سایبری در دفتر پزشکی قانونی آفریقای جنوبی، میگوید که آژانس هر روز تماسها و ایمیلهای زیادی درباره جرایم جنسی دریافت میکند. او ادعای اما سادلیر را تأیید کرد که مردان (نوجوانان و بزرگسالان) قربانیان اصلی چنین جرایم سایبری هستند. به گفته وی، به ندرت پیش می آید که یکی از این موارد با موفقیت به پایان برسد و در بیشتر موارد قربانیان فقط برای جلوگیری از آن یا حذف تصاویر به ما مراجعه می کنند.
سایمون ون زیل میگوید: «قربانیان معمولاً از مراجعه به پلیس یا تماس با بازرسان پزشکی قانونی خجالت میکشند، بنابراین آنچه میبینیم احتمالاً حتی نیمی از باجگیری نیست.
خانم سادلیر به والدین نوجوانانی که قربانی این باجگیریها میشوند توصیههایی کرد:
* تلفن فرزندتان را چک کنید. کودک در برابر باج گیری آسیب پذیرتر است و ممکن است به صحبت با مجرمان ادامه دهد.
*یک هشدار گوگل برای نام کودک ایجاد کنید، تا زمانی که محتوا به صورت آنلاین منتشر شد بلافاصله به شما اطلاع داده می شود.
*از Take It Down که وب را کنترل می کند استفاده کنید. این یک سرویس رایگان است که به حذف تصاویر غیرمجاز نوجوانان زیر 18 سال اختصاص دارد. اگر فرزند شما بالای 18 سال دارد، می توانید از سرویس StopNCII.org استفاده کنید.
*به فرزندتان بگویید که هیچ شخص یا وب سایت مورد اعتمادی از شما نمی خواهد که عکس یا ویدیوی خود را به اشتراک بگذارید یا آپلود کنید.
iribnews به نقل از تیلا