اخبار اخبار فرهنگی

کسری‌ها و ناترازی‌ها را از میانبر نخبگی باید حل کرد

تبلیغات بنری


مشاور و دستیار مقام معظم رهبری گفت: کسری اقتصادی و عدم تعادل انرژی را مردم عادی حل نمی کنند و باید این مسائل را با روش های کوتاه توسط نخبگان حل کنیم.

کسری ها و اختلافات باید از طریق میانبر نخبگان حل شود

برای گزارش دادن خبرگزاری رادیو، دکتر محمد مخبر در نشستی صمیمی با جمعی از نخبگان به منظور بررسی راهکارها و الزامات به کارگیری نخبگان در نهادهای دولتی و حاکمیتی، با تاکید بر اینکه نخبگان با یک فرصت، یک وظیفه و یک ضرورت مواجه هستند، گفت: میانجی نخبگانی را که می توانند این امکانات، زیرساخت ها، کسری ها و آسیب ها را جبران کنند، خواند و این میانجی گری را از نخبگان می خواهند و البته دولت باید ضرورت این فعالیت نخبگانی را فراهم کند.

وی افزود: در دوران کرونا شرایط بیماری و افزایش تعداد بیماران به گونه ای بود که ماسک تنفسی را از دهان سالمندان بیرون می آوردند و روی دهان جوانان می گذاشتند تا جوان ها بتوانند. اما نخبگان جوانان ما در حوزه تجهیزات پزشکی ظرف یکی دو سال تعداد زیادی دستگاه تنفس مصنوعی (تهویه) از نمونه‌های موجود که نیاز کشور را پوشش می‌دهند، ساختند.

وی با بیان اینکه ما مشکل آب داریم، اما شمال و جنوب ما دریاست و اکنون اگر مرکز کشور خشک است، این سکویی است که نیاز به دخالت جدی شما نخبگان دارد اتفاقات خوبی که در دولت شهید رئیسی افتاد، رساندن آب به مرکز کشور بود.

مخبر گفت: ذخایر ویژه قابل استحصال نفت و گاز کشورمان بالغ بر 365 میلیارد بشکه نفت است که اگر هر بشکه را 60 دلار بفروشیم، حدود 21 هزار میلیارد دلار درآمد ایجاد می کند، زیرا شرکت ملی نفت و گاز دولتی شرکت گاز سودی در جیب شرکت دارد. ما می توانیم این حوزه را با تبدیل آن به شرکت خصوصی تبدیل کنیم.

مشاور و دستیار رهبر انقلاب با بیان اینکه دستور رهبری بنده چند نکته را شامل می شود، افزود: شناسایی نیروها و نخبگان جوان، همکاری منطقی با آنها، پیگیری و ایجاد سازوکار برای استفاده از این ظرفیت در دولت. موسسات و غیره از جمله مواردی است که هر یک از این موارد از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی با بیان اینکه درباره اجرای این حکم سوالاتی وجود دارد، تصریح کرد: چگونه می توان این نخبگان را شناسایی کرد؟ چون خواسته ها، توانمندی ها و توانایی های این افراد متفاوت است، نمی توان برای همه آنها یک نسخه نوشت ثانیاً همکاری با آنها به چه صورت است، همکاری با دولت به چه سمتی است و به همین ترتیب؟ آیا جلسه ای خواهیم داشت؟ بله باید ظرفیت های موجود را تا حد امکان پر کنیم اما این امکان محدودیت هایی دارد. سوم اینکه طرح منطقی مدل همکاری چیست؟

وی با تاکید بر موضوع حفظ نخبگان افزود: همیشه خدا را شکر می کنم که هر زمان مشکلی پیش آمد مطمئن هستم از نخبگان برای حل مشکل کمک بگیرم رشد اقتصادی منفی به رشد اقتصادی مثبت در دولت شهید رئیسی و افزایش نقدینگی از 40 درصد به 30 درصد، حضرت آقا آگاهانه در مورد حفظ نخبگان نوشته اند، بنابراین یکی از ابزارهایی که باید در نظر بگیریم نحوه به کارگیری نخبگان است و. بتوانید از این توانایی به خوبی استفاده کنید.

مشاور و دستیار رهبر انقلاب به دیدارهای قبلی با نخبگان در موضوعات مختلف اشاره کرد و گفت: خواهش من از شما نخبگان این است که پنج یا شش موضوعی را که مطرح شد بررسی کنید و ببینید چگونه می توانیم با جامعه ارتباط برقرار کنیم. دولت

وی افزود: آنچه نخبگان را در داخل کشور نگه می دارد این است که نخبگان احساس کنند در حل مشکلات مبدا موثر و موثر هستند و این می تواند ایده های آنها را به منصه ظهور برساند. ما باید امکان فعال شدن نخبگان در داخل و خارج از دولت را فراهم کنیم.

وی به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در کشورهای مقاومت اشاره کرد و افزود: این اقدامات وحشیانه نشانه ضعف است و نشان می دهد که رژیم صهیونیستی به پایان کار خود رسیده و روزهای پایانی خود را می گذراند.

دکتر مخبر با تاکید بر اینکه مجامع بین المللی کارایی خود را از دست داده اند و حق وتوی فلسفه سازمان ملل متحد را زیر پا گذاشته اند، گفت: آنها معتقدند که می توانند جنبش مقاومت و گفتمان مقاومت را از بین ببرند اما به معنای آسیب دیدن جنبش مقاومت نیست.

عملکرد برجسته پدافند هوایی؛ نتیجه استفاده از توانایی های نخبگان بود

دکتر مخبر به عملکرد فوق العاده پدافند هوایی کشور در مواجهه با حوادث دو شب گذشته اشاره کرد و گفت: اتفاقی که دو شب پیش افتاد حاصل تلاش نخبگانی چون شما بود و امری که مقام معظم رهبری به آن اعتقاد دارند و این حضور دانشمندان جوان مشتاق و شجاع در صنایع موشکی، دفاعی و نظامی است.

وی با بیان اینکه امروز بیش از همه از ما نیاز است که قدرت را به دست بگیریم و دولت باید دست ما را بگیرد، گفت: اگر مسیر تمدن ها را بررسی کنید، می بینید که از تمدن مصر و یونان چیزی باقی نمانده است. تاریخچه از غرب به همان شکلی که هست باقی مانده است. مهدیه که این تمدن نوین اسلامی است و چندین سال از سخنان مقام معظم رهبری در مورد تمدن نوین اسلامی می گذرد.

وی با تاکید بر اینکه نقش نخبگان در ایجاد تمدن نوین اسلامی بی بدیل است و تنها می تواند برای نخبگان باشد، گفت: مهم ترین کار ایجاد علاقه در نخبگان است و این موضوع یکی از مهم ترین دغدغه ها است .

دکتر مخبر افزود: اساساً حکمرانی در دنیا با فناوری های جدید دچار چالش و تغییر شده است و تاکنون شاهد حکمرانی در دولت ها در مراجع مختلف و دستگاه های اجرایی بوده ایم، اما این حکمرانی که رگولاتوری ایجاد می کند بسیار کند است.

وی افزود: زمانی درباره دولت الکترونیک صحبت می کردیم، یعنی مدیریت دولت با استفاده از روش های الکترونیکی و برنامه نویسی که از نظر رضایتمندی، شفافیت و جلوگیری از فساد، بخش بزرگی از این خدمات انجام می شود سکوهای الکترونیکی مثلاً مسافر در همین شرایط است و این در مواردی به سرعت اتفاق می افتد، مرحله بعدی این است که خود دولت به بستری برای ارائه خدمات تبدیل شود.

وی افزود: بازیگران اصلی تغییر در ارائه خدمات دولتی نیروهای جوان و نخبگان هستند.

وی افزود: البته در این فضا بهانه های سوء استفاده کنندگان بسیار بیشتر از موضوع انرژی اتمی است چرا که به حوزه زندگی مردم نیز وارد می شود.

وی با بیان اینکه وظیفه دولت این است که زمینه فعال سازی این نخبگان را فراهم کند، در غیر این صورت کشور متضرر می شود، گفت: نباید با ورود نخبگان به بخش خصوصی مخالفت کرد دولت و دستگاه های حاکمیتی و وظیفه اصلی آنها این است که مسئولیت واگذاری نخبگان را به بخش خصوصی بدهند، زیرا خود دولت در آینده بستری برای ارائه خدمات است، این بحثی است که قطعاً اتفاق خواهد افتاد و ما هم انجام می دهیم. باید سریع برنامه ریزی کرد

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *