کابینه دولت چهاردهم ائتلافی نیست
اخبار اخبار سیاسی

کابینه دولت چهاردهم ائتلافی نیست

تبلیغات بنری


رئیس ستاد انتخاب کابینه 14 دولت گفت: از همه فراکسیون ها خواستیم کاندیداهایی را برای وزرای دولت بعدی معرفی کنند تا در جامعه مدنی بررسی و به کمیته ها ارائه شود. شورای وزیران وحدت ملی است.

کابینه دولت چهاردهم ائتلافی نیست

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، برنامه گفتگوی ویژه خبری روند انتخاب اعضای دولت چهاردهم میزبان آقای محمدجواد ظریف رئیس ستاد راهبری انتخاب اعضای دولت چهاردهم بود.

سوال: روزهای شلوغی دارید، اینطور نیست؟
حساس: بله، بعد از یک دوره استراحت و تدریس، این چند هفته کمی سرم شلوغ شده است.

سوال: مذاکرات بسیار پیچیده تر از توافق هسته ای است و آیا دشوارتر از آن مذاکرات نیست؟
حساس: بله، بسیار خوشحالم که برای اولین بار پس از انقلاب و شاید برای اولین بار در کشور، روند جدیدی از مشارکت مردم و مشارکت جامعه مدنی در تشکیل شورای دولت آغاز شده است.

سوال: آیا این یک مدل ابتکاری است یا مدلی از جایی است؟
حساس: وضعیت ما شرایط خاصی است، زیرا کشورهای دیگر که نظام دموکراتیک دارند، دموکراسی دارند، عموماً این احزاب هستند که این کار را انجام می دهند، یعنی حزبی که به قدرت می رسد، افراد آن حزب دارای مناصب هستند، سوابق دارند. الان آموزش دیده اند که کار پیدا کنند، اگر دولت ائتلافی از احزاب مختلف باشد، این افراد می آیند، اما ما در جمهوری اسلامی چنین وضعیتی نداشتیم، بنابراین معمولاً بعد از انتخاب رئیس جمهور، این روند شروع می شود. ، روندی که چندان شفاف نبود تا به رئیس جمهور برای انتخاب اعضای هیئت توصیه شود. این بار سعی کردیم این روند را شفاف‌تر کنیم البته با توجه به اینکه اولین بار است که این تجربه را در ایران داریم و روند کاملی نخواهد بود و قبول داریم که احتمالاً خواهیم داشت. شروع کمی مشکل

سوال: از چه لحاظ؟
حساس: از این نظر که این یک آزمایش جدید است، هر آزمایش جدید مستلزم یک مقدار آزمون و خطا است البته ما سعی کردیم از روش های علمی و روش های مدیریتی برای انتخاب بهترین گزینه ها استفاده کنیم، اما یک نکته را باید بگویم: انتخاب وزرای مناسب است. ما یک بازوی مشاور هستیم که به رئیس جمهور مشاوره می دهیم و گزینه های مختلفی را به او پیشنهاد می کنیم.

سوال: آیا شما با این روند موافق هستید، لطفاً به طور کلی توضیح دهید که چگونه این کارگروه ها سازماندهی، انتخاب و سپس نامگذاری شدند چه سازوکاری به این کمیته ها ارائه شد؟

ما یک شورای راهبری تشکیل دادیم و این شورا در مرحله اجرا بود می‌توانست به شکل دیگری این کار را انجام دهد و برخی نظرات و انتقادات خود را درباره نحوه تفرقه انداختن این افراد داشتند و این یک کارگروه سیاسی-امنیتی است. این کارگروه شامل وزارت کشور، وزارت دفاع، وزارت اطلاعات، وزارت دادگستری، سازمان انرژی اتمی و وزارت امور خارجه است. این نکته را نیز متذکر می شوم که در حال حاضر به استثنای امور بانوان، دفاتر ستادی معاونت رئیس جمهور در دستور کار ما نیستند. معاونان سازمانی مانند سازمان محیط زیست، سازمان انرژی اتمی و بنیاد شهید هستند و در حال حاضر در حال بررسی این موارد هستیم، اما معاونت ها را به مراحل بعدی واگذار کردیم.

اکنون برخی از آنها مانند نماینده مجلس باید هر چه زودتر انتخاب شوند و برخی عجله ندارند. در حال حاضر تمرکز ما بر روی سازمان ها و به ویژه وزرایی است که باید به مجلس معرفی شوند، آقای رئیس جمهور. کارگروه بعدی که برادرمان جناب آقای دکتر طیب نیا زحمت تشکیل دادند این کارگروه متشکل از 4 کمیته، کمیته وزارت اقتصاد و دارایی، کمیته بانک مرکزی و البته بانک مرکزی حقوقی دارد. چهارچوبی که ما هم به آن توجه داریم که باید در چنین فرآیندی صورت گیرد، اما در حال آماده سازی هستیم تا رئیس جمهور از آینده، کمیته سازمان برنامه و بودجه و مجلس نمایندگان را انتخاب کند. وزارت صنعت، معدن و تجارت که در گروه اقدام اقتصادی نیز قرار دارد. ما یک تیم کاری فرهنگی به مسئولیت دکتر صالحی امیری داریم که شامل وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و آموزش عالی می شود. حالا اگر پروست برای علم در جای دیگری بررسی شود، اینجا بررسی می شود، اما فعلاً در دستور کار نیست، ممکن است آخر شب خیلی به من کمک نکند، وزارت ارشاد، میراث فرهنگی است. و سازمان جهانگردی و اگر اشتباه نکنم خودم. فکر می کنم وزارت ورزش و جوانان؛ دوستان همچنین می توانند نمودار من را در توییتر ببینند. ما یک کارگروه اجتماعی به ریاست دکتر ربیعی داریم که شامل وزارت رفاه اجتماعی، بنیاد شهید، دفتر امور زنان ریاست جمهوری و سازمان حفاظت محیط زیست است.

سوال: طبق گفته شما می توانند کمیته ها را ببینند.
حساس: بله، کارگروه زیرساختی هم داریم به سرپرستی آقای مهندس عبدالعلیزاده که رئیس ستاد انتخابات آقای دکتر پیشیکیان بودند که شامل کمیته وزارت نفت، وزارت راه و شهرسازی است. ، وزارت ارتباطات و وزارت کشاورزی.

سوال: اعضای این کمیته ها بر چه اساسی انتخاب شدند؟
حساس: برای اعضای این کمیته ها قاعده ای تعیین کرده ایم که هر کمیته شامل دو کارشناس دانشگاهی باشد.

سوال: باز هم توسط یک کمیته مشخص شد، مثلاً اساتید دانشگاه چه کسانی هستند، دوباره توسط یک کمیته.
حساس: نه دیگر، این را رئیس کمیته با کمک سرپرست تیم کاری و دبیر تیم کاری که از جوانان ماست تشکیل می دهد، بعد کار به شورای راهبری می رسد و این کمیته ها تایید می شوند.

سوال: آیا این تشکیل در همه این کمیته ها رعایت شده است؟
حساس: بله این تشکیلات در همه کمیته ها مشترک است و دوستان ما سوالات زیادی دارند که اعضای این کمیته ها چه کسانی هستند؟ ما تا امروز در حال رایزنی برای عضویت در این کمیته ها بوده ایم در حالی که برخی کمیته ها کار خود را آغاز کرده اند و حتی استانداردهای خود را در نظر گرفته و بررسی کرده اند، زیرا یک سری استانداردهای کلی را در کارگروه اتخاذ کرده ایم و برخی از آنها دارای استانداردهای وتو هستند. از جمله پایبندی به مبانی جمهوری اسلامی و اسناد عالی رتبه یا پایبندی به سخنرانی رئیس جمهور جدید عدالت محور و نکات دیگر و دیگر معیارهای این موضوع، حق وتو و بس. .

دیگری یک موقعیت میهن پرستانه است و هیچ تمایلی ندارد. البته کل ایران رنگین کمانی از گروه ها و اقوام مختلف است و همین باعث شده که ایران اینقدر ثروتمند و زیبا باشد، اما اگر کسی بخواهد گرایش قومی یا منطقه ای داشته باشد، این هم یک عامل نفی است، حالا اینها آیا همه آمدند و گروهی شدند، از این گروه قرار است در این شورای راهبری تصویب شود و بعد ارائه شود، یعنی مردم نگران نباشند، در مجموع حدود 400-450 نفر می شوند و می شوند. دلیلش این است که هنوز چند نکته وجود دارد که مطرح نکرده ایم که یکی از آنها این است که هنوز تمام نشده است و دوم اینکه امروز تصویب کردیم و صبح به من اطلاع دادند که به ترتیب. برای جلوگیری از تعارض منافع، اگر فردی که اکنون عضو کمیته شده است، کاندیدای وزارتخانه یا ارگانی شود، آن شخص از آن کمیته حذف می شود و فردی مانند او جای او را می گیرد، یعنی اگر شخص استاد دانشگاه است و کاندیداتوری وی می رود و استاد دیگری جایگزین وی می شود، اکنون در صورت انتشار این لیست در آینده که هنوز نهایی نشده و تمامی گمانه زنی ها و اسامی ذکر شده بی اعتبار است.

سوال: آنهایی که گاهی منتشر می شوند کدامند؟
حساس: موضوع را بهم ریخته و اذهان مردم را پریشان کرده است، زیرا هنوز در حال دریافت لیست یا لیست نامزدها هستیم و شاید خوب باشد که بگوییم ما تماس گرفتیم بحثی بود که باید برگزار می شد، دیدیم که این امکان وجود ندارد و بیش از توان ما خواهد بود و ممکن است نتوانیم از عهده آن برآییم و بعد این باعث می شود مردم احساس کنند. آنها جدی گرفته نمی شوند، پس چه کنیم؟ ما گفتیم باید این درخواست را از دو گروه ارائه کنیم که یکی از آنها چهره های ملی هستند، چهره های ملی از آقایان خاتمی، روحانی، دکتر حداد عادل، قالیباف، جلیلی، یعنی همه این رقبا. ما از شما خواستیم که نامزدهای خود را معرفی کنید بیش از صد انجمن علمی در وزارت فرهنگ و آموزش عالی داریم، اما به گفته وزارت علوم، بیشتر آنها انجمن‌های غیرفعال هستند.

اتحادیه های صنفی و همچنین اتاق بازرگانی از همه آنها دعوت کردیم تا کاندیداها را معرفی کنند، با وجود اینکه آخرین مهلت دریافت این کاندیداها 25 بود، اما به دلیل اینکه مراحل کمی دیر شروع شد و اطلاع رسانی کمی دیر انجام شد، تمدید کردیم. ما تا فردا کاندیداهایی را که به ما مراجعه می کنند بررسی می کنیم و سپس آنها را به کمیته ها می فرستیم فرآیند یکی است، فرآیندی است که در آن چندین لایه قرار می دهیم، عمدتاً برای اینکه مطمئن شویم که یکی، این فرآیند شفاف است، و دو، این فرآیند فیلتر ندارد، به این معنی که فیلتر برای این کمیته ها، خرد جمعی است سوم اینکه هیچ تضاد منافعی وجود ندارد.

به عنوان مثال، ممکن است شما شخص بسیار خوبی را به عنوان عضو به کمیته سیاسی یا کمیته وزارت اطلاعات پیشنهاد کرده باشید، اما فردی از یک سازمان مدنی او را به عنوان وزیر پیشنهاد کرده است، وقتی تصمیم به تحقیق در مورد وزارت او گرفتید، ناپدید شود. اینها نکاتی است که به آن اشاره کردیم و یک نکته بسیار مهم دیگر را هم بگویم که ما هیچ فشاری در پشت صحنه نداریم، همه چیز باید در کمیته بررسی شود. ما به کمیته ها اطلاع دادیم که هر یک از اعضای کمیته با نامزدی از خارج از کمیته ملاقات کند بلافاصله برکنار می شود تا انشاءالله با همکاری جمعی روند شفافی را آغاز کنیم.

سوال: اما شما به نتیجه خوشبین هستید
حساس: امیدوارم نتیجه این باشد، ما باید ببینیم که آیا واقعاً قصد داریم روند جدیدی را آغاز کنیم، و امیدواریم که این تجربه خوبی از مشارکت و دموکراسی باشد و مردم نشان دهند که مایلند این روند را با صبر و حوصله دنبال کنند. هنوز تا روز تحلیف رئیس جمهور که اولین فرصت است فرصت داریم و امیدواریم بتوانیم از این اولین فرصت برای ارائه دولت استفاده کنیم، هرچند رئیس جمهور حدود ده روز و دو هفته فرصت دارد. برای ارائه دولت کابینه، اما ما می خواهیم این کار را سریعتر انجام دهیم و امیدواریم به محض شروع کار دولت جدید بتوانیم این کار را انجام دهیم. لطفا در این مدت با ما صبور باشید و در نهایت سه تا پنج نامزد ریاست جمهوری را معرفی خواهیم کرد.

سؤال: این فقط یک فتوا است و شما آن را تحمیل نمی کنید.
حساس: ما اصلاً نمی توانیم این کار را بکنیم و این شأن آقای مدزیکیان نیست و شما که در مناظره ها با ایشان حضور داشتید، دیدید که ایشان زیر بار فشار کسی نمی رود، یعنی یکی از همکاران ایشان وجه تمایز ایشان است شجاعت و آزادی، پس ما نیز یک بازوی مشورتی هستیم و حد و حدود خود را نیز می دانیم، ما یک بازوی مشورتی هستیم که می خواهیم به رئیس جمهور منتخب کمک کنیم تا بتواند از این خرد جمعی استفاده کند، سپس رئیس جمهور و هرکسی که مردم را معرفی کند به مجلس می روند. و مجلس این افراد را بررسی خواهد کرد و البته ما به رئیس محترم مجلس و نمایندگان محترم مجلس و نمایندگان محترم مجلس اطمینان داریم که مطابق با آنچه تاکید شده است. مقام معظم رهبری فرمودند دوران رقابت به پایان رسیده است و اکنون دوران دوستی و همکاری آغاز شده است، ما هم با همان دست عجله پیش رفتیم با همین شتاب و انشالله آینده بهتری را برای نسل جدید کشور رقم بزنیم.

سوال: جناب آقای دکتر مدزیکیان بر استفاده از ظرفیت ها و سلایق مختلف در گروه های سیاسی تاکید کردید که تماس گرفتید و از همه خواستید که گزینه های خود را به شما ارائه دهند؟ شرکت کردند؟
حساس: تا جایی که من می دانم چون اینها دست من نیست، اینها به دبیرخانه می روند و دبیرخانه آنها را در این کارگروه ها، در فضای مجازی کارگروه ها قرار می دهد.

مداوم….

تبلیغات بنری

iribnews به نقل از تیلا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *