معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد؛
رئیس سازمان ترافیک و حمل و نقل زمینی از حضور بیش از 4 میلیون و 90 هزار زائر در راهپیمایی اربعین امسال در سراسر مرزهای زمینی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، داریوش امانی معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان حمل و نقل زمینی و تنظیم راهداری کشور گفت: انتظارات حاکی از حضور بیش از چهار میلیون و 90 هزار زائر در سراسر مرزهای زمینی در اربعین امسال است. مراسم پیاده روی سال
وی افزود: بر اساس مدلهای پیشبینی و بر اساس اطلاعات دریافتی از سامانههای هوشمند مرکز مدیریت راههای کشور، از کل زائران، سهم تردد از پایانه مرزی مهران 45، شلمچه 26، خسروی 15، چذابه. 9.5 و باشماق و تمرشین به ترتیب 2 و 2.5 درصد خواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه انتظارات مذکور با فرض باز بودن مرزهای خسروی به مدت 24 ساعت صورت گرفته است، تصریح کرد: در صورت کاهش مدت زمان تردد در مرزهای خسروی به 12 ساعت، رغبت زائران برای زیارت از مرزهای خسروی است. مرزهای مهران افزایش می یابد.
امانی زمان اوج حرکت را از پنجشنبه تا شنبه (10 تا 12 صفر) و روز اوج بازگشت از شنبه تا دوشنبه (19 تا 21 صفر) را مشخص کرد مرز 4000 اتوبوس است و در روز اوج 4900 اتوبوس بیش از 70 درصد از ناوگان اتوبوسرانی به مرزهای مهران و خسروی متصل می شود.
وی در خصوص پیش بینی پارکینگ نیز گفت: پارکینگ مورد نیاز در مرز مهران حدود 140 هزار خودرو، گذرگاه شلمچه 97 هزار و گذرگاه چذابه 21 هزار خودرو برآورد شده است.
رئیس سازمان راهداری با بیان اینکه با توجه به میانگین مسافت 2.5 روزه ناوگان اتوبوسرانی از مرز به المبادی و بالعکس، در سه روز پیک (چهل و دو روز قبل و بعد از آن) حدود 9 هزار دستگاه اتوبوس تردد کردند، گفت: فعال است و با بیان اینکه نیاز به جابجایی زائرین از مرزهای شش گانه وجود دارد، افزود: پیش بینی می شود 72 درصد ناوگان در مرزهای مهران و خسروی، 21 درصد در شلمچه، 5 درصد در چادبا و بیشماق مورد نیاز باشد. و 2 درصد در تمرشین.
امانی گفت: پیش بینی می شود 74 درصد کل زائران اربعین امسال از استان های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، خوزستان، قم، فارس، البرز، آذربایجان شرقی، کرمان و مازندران باشند.
وی سهم 37 درصدی استان های تهران و اصفهان در تقاضای ناوگان اتوبوسرانی را یکی از نکات مهم و مهم در بحث مدیریت ناوگان برشمرد و افزود: بیشترین سهم زائران در ناوگان اتوبوسرانی بر روی ناوگان اتوبوسرانی است. بازگشت و سفرها به استان های تهران، اصفهان، خوزستان، قم، خراسان رضوی، فارس، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی مرتبط است، به طوری که 8 استان فوق الذکر سهم زائران در اتوبوس را تشکیل می دهند ناوگان
رئیس سازمان ترافیک و حمل و نقل زمینی خاطرنشان کرد: با توجه به تجربه سال های گذشته در خصوص ورود زائران از مرزهای شلمچه و جزیبه از مرز مهران، با توجه به مسافت طولانی و هزینه های بالای حمل و نقل در کشور عراق، این امر امکان پذیر است. لازم است تمهیدات لازم برای توزیع مناسب زائران از مرزهای مذکور و جلوگیری از تجمع زائرین صورت گیرد.
iribnews به نقل از تیلا