برای گزارش دادن تیلابه گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، متن اظهارات برخی از اعضای شورای نگهبان به شرح زیر است:
آیت الله سید محمدرضا مدرسی یزدی، عضو هیئت فقهی شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان وابسته به نظام جمهوری اسلامی ایران است. چه در پایبندی به مصوبات شورای اسلامی شرع و قانون اساسی و چه در نظارت بر انتخابات اعم از ریاست جمهوری و شورای اسلامی و شورای رهبری خبرگان رهبری.
وی خاطرنشان کرد: اگر شورای نگهبان به وظایف خود به خوبی عمل کند و بحمدالله در این راه نظام جمهوری اسلامی ایران مستقر می شود.
آیت الله سید احمد خاتمی، عضو شورای فقهی شورای نگهبان گفت: در قانون اساسی دو وظیفه برای شورای نگهبان مشخص شده است. وظیفه اول: پاسداری از احکام اسلام و قانون اساسی.
وی وظیفه دوم شورای نگهبان را که نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری، شورای اسلامی و شورای رهبری است، خواستار شد و گفت: از شورای نگهبان خواستند شفاف سازی کنند که آیا نظارت بر انتخابات است یا خیر رفراندوم یا رای؟ اعضای شورای نگهبان در آن زمان پاسخ دادند که این نظارت اختیاری است.
آیت الله خاتمی گفت: خدا را شکر که شورای نگهبان در طول عمر پربرکت خود توانست این دو وظیفه را در حد توان خود انجام دهد. رحمت و برکات خداوند بر پیشینیان این نهاد مقدس همچون آیت الله العظمی صافی گلبیجانی، آیت الله شاهرودی، آیت الله مومن و آیت الله یزدی باد. خداوند به اعضای فعلی توفیق دهد تا به وظیفه قانونی خود عمل کنند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: در 20 اسفند 1402 شمسی، انتخابات شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری برگزار شد. در روزهای اخیر شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بوده ایم. بنابراین در این روزها در دو یا حتی سه شیفت که تا ساعت 12 شب به طول انجامید، کشیک بودیم.
آیت الله سید احمد الحسینی خراسانی عضو فقهی شورای نگهبان گفت: مسئولیت شورای نگهبان بسیار خطیر و مهم است و باید بسیار دقیق و حساس باشد. حفظ سلامت قوه مقننه با رعایت موازین شرعی و قانون اساسی از وظایف مهم شورای نگهبان است.
وی خاطرنشان کرد: معیار کار در شورای نگهبان شرع و قانون اساسی است. اینجا اصلاً بحث گروهی، صنفی، حزبی و جاری مطرح نیست. متاسفانه برخی به دلیل سوءتفاهم می گویند شورای نگهبان با مهندسی سروکار دارد.
آیت الله الحسینی خراسانی تاکید کرد: وظیفه مهم الهی، ملی و انقلابی شورای نگهبان، پایبندی به موازین و موازین شرع و قانون اساسی به عنوان یک منشور ملی است.
سیامک ربیک، یکی از اعضای وکالت و قائم مقام دبیر شورای نگهبان نیز گفت: این مصوبه ممکن است شامل هزار ماده باشد. همه این مقالات و سخنان آنها در جلسات شورا خوانده می شود. علاوه بر این، قبل از بررسی تصمیم، چندین کارشناس در مورد موضوع انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: شورای نگهبان مراکزی به نام پژوهشکده شورای نگهبان و شورای فقهی شورای نگهبان دارد که در تهران و قم به پرونده ها رسیدگی می کنند. در صورت لزوم از کارشناسان و مسئولان مربوطه نیز دعوت به عمل می آید تا نظرات خود را اعلام کنند.
راهبک اضافه کرد: مهم این است که تا زمانی که شورای نگهبان در مورد موضوعی که نمی تواند اظهار نظر کند، روشن نشود، اظهار نظر نمی کند.
وی گفت: به ندرت پیش می آید که شورای نگهبان درباره تصمیمی نظر بدهد و بعد نظرش را عوض کند. اما بارها اتفاق افتاد که این تصمیم تغییر کرد و دوباره بررسی شد.
محمدحسن صادقی مقدم، عضو کمیته فقهی و معاون اجرایی رئیس جمهور در امور انتخابات شورای نگهبان گفت: ملت بزرگ ایران در دو مرحله در 20 اسفند 1402 و 31 اردیبهشت ماه انتخابات شورای اسلامی را به پایان رساندند. 1403.
وی افزود: به دلیل شهادت آیت الله رئیسی رئیس خدوم بر اساس اصل 131 قانون اساسی، انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام در روزهای 17 و 24 تیر 1403 برگزار شد که بحمدالله این مهم با مشارکت پرشور مردم انجام شد. مردم در مرحله اول و دوم انتخابات ریاست جمهوری.
معاون اجرایی امور انتخابات شورای نگهبان گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران با تمام قوا اکنون رئیس جمهور خود را به رسمیت شناخته و پس از اجرای فرمان ریاست جمهوری توسط رهبر معظم انقلاب کار خود را آغاز خواهد کرد. .
هادی تهنازف، عضو وکیل دادگستری و سخنگوی شورای نگهبان، گفت: شورای نگهبان یک نهاد مهم در ساختار سیاسی و حقوقی کشور است و وظایف مهمی برای این نهاد در قانون اساسی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: یکی از وظایف شورای نگهبان بررسی مصوبات شورا و انطباق آن با شرع و قانون اساسی است. ما هر روز قدم به قدم در مجلس قدم می زنیم زیرا زمان محدودی برای بررسی مصوبات داریم.
سخنگوی رسمی شورای نگهبان، تفسیر اصول قانون اساسی، پاسخگویی به استعلامات حقوقدانان از دیوان عدالت اداری و نظارت بر انتخابات را از دیگر وظایف این شورا عنوان کرد ماه ها و سال گذشته و پشت سر آن مسائل مهمی بود و برنامه هفتم توسعه و بودجه سال 1403 هجری شمسی برای کل کشور علاوه بر سایر مصوبات مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: انتخابات ششمین دوره شورای رهبری خبرگان رهبری، انتخابات دوازدهمین دوره شورای اسلامی نیز در دو مرحله و انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری نیز در دو مرحله برگزار و تحت نظارت قرار گرفت. توسط شورای نگهبان.
التنظف تاکید کرد: تمام تلاش اعضای شورای نگهبان بر این است که وظایف خود را به درستی انجام دهند. شاید برخی انتظاراتی داشته باشند اما اساس کار اعضای شورای نگهبان انجام وظایف قانونی است.
همانطور که خیرالله پروین یکی از اعضای حقوقی شورای نگهبان گفت: بر اساس قانون اساسی 12 عضو شورای نگهبان شامل 6 حقوقدان و 6 حقوقدان وجود دارد.
وی افزود: وکلا بر اساس قانون اساسی وظیفه بررسی مصوبات شورای اسلامی، تفسیر اصول قانون اساسی و نظارت بر انتخابات را بر عهده دارند و تلاش می کنند این وظایف را به خوبی انجام دهند.
پروین با بیان اینکه تحصیلات من در رشته حقوق عمومی است، گفت: آنچه مربوط به حاکمیت است مربوط به بحث حقوق عمومی است. موضوعاتی مانند نظارت، قانونگذاری و سایر موارد مربوط به وظایف و اختیارات خاص شورای نگهبان معمولاً در چارچوب حقوق عمومی مطرح می شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تدریس و سوابقی که در دانشگاه به دست آوردم و مقالات و کتاب هایی که در این زمینه نوشتم تمام تلاشم را می کنم که در این زمینه به وظیفه خود عمل کنم.
این عضو حقوقی شورای نگهبان گفت: همه اعضای حقوقی شورای نگهبان جزو یک حوزه حقوقی نیستند. بنابراین برداشت های مختلفی وجود دارد. اما آنچه باید مورد توجه قرار گیرد وضعیت حقوقی است که باید در مصوبات مورد توجه قرار گیرد.
iribnews به نقل از تیلا