معاون علمی گفت: نقش معاونت علمی در حوزه هوش مصنوعی بر عهده گرفتن مسئولیت و ارائه نقشه راه جامع در این زمینه است و به همین دلیل تلاش می کنیم بر اساس مشخصات در این مسیر حرکت کنیم.
برای گزارش دادن تیلا حسین افشین با تشریح برنامه های معاونت رئیس جمهور برای حمایت از شرکت های دانش بنیان و مجامع علمی در حوزه هوش مصنوعی، گفت: مشکل جذب و بکارگیری نخبگان در حوزه هوش مصنوعی در دستگاه های اجرایی نیست، بلکه مشکل حفظ نخبگان در قدرت است. . از جابجایی این نهادها به داخل و خارج از بخش خصوصی جلوگیری می شود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور که امروز در نشستی با اعضای انجمن شرکتهای فناوری هوش مصنوعی و انجمن ملی هوش مصنوعی صحبت میکرد، افزود: هدف از برگزاری این نشست شناسایی موضوعات و موضوعاتی است که انجمن ها می توانند در اکوسیستم هوش مصنوعی انجام دهند و به یک معنا وظیفه ذاتی انجمن ها است و نکته ای که نباید از آن غافل شد این است که انجمن های علمی نیستند. قرار است جایگزین دانشگاه شود.
وی بیان کرد: نقش دستیار علمی در حوزه هوش مصنوعی بر عهده گرفتن مسئولیت و ارائه نقشه راه جامع در این زمینه است و به همین دلیل تلاش می کنیم بر اساس مشخصات و مشخصات در این مسیر حرکت کنیم. به طور مستمر منتظر پیشرفت کامل تحولات و به روز رسانی مستمر این نقشه راه هستیم و خوشبختانه در پرتو این هدف همکاری های بین دستگاهی بین دستگاه های اجرایی محقق می شود که این خود امری بزرگ است. .
معاون علمی رئیس جمهور با بیان اینکه مشکل ما جذب و به کارگیری نخبگان در حوزه هوش مصنوعی در دستگاه های اجرایی نیست، گفت: مشکل ما حفظ نخبگان در این دستگاه ها است؛ در حالی که در این دستگاه ها، نخبگان در حوزه هوش مصنوعی حضور دارند. حقیقت این است که در بین دستگاه های اجرایی کشور ظرفیت کاملی برای جذب و بکارگیری در حوزه فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی وجود دارد، اما یکی از موضوعاتی که در حوزه آموزش منابع انسانی وجود دارد، انتقال نیروی انسانی از این حوزه است بخش دولتی به بخش خصوصی و از بخش خصوصی در خارج از کشور و این نکته ای است که باید در سازمان دولتی به آن فکر کنیم.
افشین همچنین به اهمیت امنیت سایبری اشاره کرد و گفت: اهمیت موضوع امنیت سایبری برای کشور باعث شد تا تشکیل ستاد امنیت سایبری به ریاست معاون اول رئیس جمهور در دستور کار امروز قرار گیرد هوشمندی این است که دولت را در این فضا همراهی کند و تلاش زیادی در بدنه دولت برای پیشرفت در این فضا وجود دارد.
وی درباره نحوه حمایت معاونت آموزشی از دو انجمن فعال در حوزه هوش مصنوعی گفت: به طور معمول از کتاب های نوشته شده در معاونت حمایت می کنیم، اما در حوزه های نوظهور مانند هوش مصنوعی، کتاب های ترجمه شده نیز از این حمایت برخوردار خواهند شد. شرط این حمایت انتشار این کتاب ها در نشریات دانشگاهی است زیرا معاونت دانشگاه هیچ گونه دخالتی در امر داوری نخواهد داشت. بنابراین، ما متعهد می شویم که از انتشار کتاب هایی در این زمینه اعم از ترجمه و تألیف حمایت کنیم حمایت از برگزاری همایش های بین المللی و چهارمین مورد حمایت از طرح نظرسنجی از دانشگاهیان عملیاتی است تا هر سال شش ماه این ارزیابی انجام شود و با دانشگاهیان فعال در این زمینه آشنا شویم.
وی همچنین حمایت ویژه از شرکت های دانش فعال در حوزه هوش مصنوعی، تسهیل مسائل مربوط به پیش نویس قانون حفاظت از داده ها و بررسی چالش ها و موضوعات مرتبط با ارزهای رمزنگاری شده و مقررات در این موضوعات را از دیگر برنامه های حمایتی عامل علمی برشمرد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان امروز همچنین در اولین اجلاس سراسری روسای نهادهای نخبگان منطقه ای در دولت چهاردهم شرکت کرد و گفت: در دوره جدید فعالیت بنیاد، جایگاه نهادهای نخبگانی منطقه از طریق تقویت خواهد شد. تعامل نزدیک با اصولگرایان پیگیری جدی برای حل مشکلات مسکن نخبگان و بازگشت پروژه های گزارش شده شهید وظیفه و شهید احمدی روشن با رویکردی جدید است.
حسین افشین ضمن تاکید بر تقویت جایگاه نهادهای منطقه ای افزود: در دوره جدید فعالیت این نهاد با هماهنگی شورای دولت تلاش می شود این جایگاه تقویت شود.
وی به تدوین تقویم جلسات رهبری مرکزی و روسای نهادهای نخبگان در استانداری ها اشاره کرد و گفت: این جلسه اولین جلسه در فصل پاییز ما است و برای ایجاد هماهنگی بیشتر دو جلسه در سطح استان برگزار می کنیم. فصل زمستان
افشین هدف اصلی سفرهای استانی را تعیین شرایط نخبگان عنوان کرد و افزود: به استان های اصفهان، قم و گیلان سفر کردیم و شرایط نخبگان را بررسی کردیم. قرار است سالی یک بار شخصا به هر استانداری سفر کنم و دکتر خدایکان – معاون بنیاد ملی نخبگان – نیز سالی دو بار به استانداری ها سفر خواهند کرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اشاره به اهمیت نخبگان برای کشور گفت: روسای بنیاد ملی نخبگان استان ها نمایندگان معاونت علمی ریاست جمهوری و بنیاد نخبگان استان ها هستند. تحریم از همه استانداری ها می خواهم با سرپرست نهاد استانداری همکاری و همکاری کامل داشته باشند.
افشین افزود: رسیدگی به موضوعات مربوط به «نخبگان استانی» بر عهده رئیس بنیاد ملی نخبگان استانی خواهد بود، یعنی نماینده علمی نخبگان شناختی سرپرست نهاد خواهد بود. نخبگان استانی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با تاکید بر اشتباه در نگاه نخبگان به بازار سرمایه و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: این نگاه به وضوح نشان دهنده عدم درک صحیح از جایگاه و اهمیت نخبگان در جامعه است. نخبگان را نمی توان یک کالای تجاری و مالی دانست، بلکه باید آن را سرمایه انسانی و فکری جامعه دانست.
افشین بر حل مشکلات مسکن نخبگان تاکید کرد و تاکید کرد: فرمانداری ها باید همچنان به حل مشکلات مسکن نخبگان ادامه دهند و گزارش های خود را هر ماه به اینجانب ارائه کنند. کارگروه مسکن بنیاد تشکیل شده است و از روسای نهادهای نخبگان در استان ها می خواهم در سفرهای استانی خود را برای این امر آماده کنند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان افزود: وظیفه بنیاد نخبگان است که با همکاری شهردار و استاندار این موضوع را پیگیری کند.
وی استان قم را در حل مشکل مسکن نخبگان پیشگام دانست و گفت: مطمئنم با هماهنگی و پیگیری موثر رئیس بنیاد ملی نخبگان وابسته به حزب، مشکل مسکن نخبگان در این استان حل خواهد شد. استانداری با استانداری و شهرداری.
افشین به مسیر نخبه پروری از کودکی تا پیری اشاره کرد و بر لزوم حمایت از نخبگان جوان در حوزه مسکن تاکید کرد و افزود: این امر در سفرهای استانی مورد توجه و پیگیری قرار می گیرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در سخنانی به برنامه افزایش تعامل با استانداران سراسر کشور اشاره کرد.
وی همچنین بر لزوم شناخت مزیت ها و نیازهای بومی هر استانداری برای رفع مشکلات کلان کشور تاکید کرد و گفت: برای من مهم است که استانداران و روسای نهادهای نخبه در استانداری ها با یکدیگر همکاری و تعامل داشته باشند. لذا نظر استانداران را در خصوص انتصاب و ابقای روسای نهادهای نخبه در استانداری ها خواهم گرفت.
رئیس بنیاد ملی نخبگان افزود: در روند ابقا و انتصاب روسای بنیاد نخبگان در استانداری ها هیچ عجله ای وجود ندارد و شناخت دقیق شایستگی های بومی اولویت اساسی بنیاد است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان همچنین تاکید کرد: به جز پارک فناوری پردیس، پارک دیگری زیر نظر معاونت علمی وجود ندارد، اما از پارک های دیگر نیز حمایت می کنیم. البته اگر برای نخبگان پارک ها مشکلی پیش آمد باید در جریان شرایط قرار بگیرم تا بتوانم پیگیری های لازم را انجام دهم. اگر مشکلات نخبگان ما حل نشود، حمایت ما نیز قطع خواهد شد.
افشین همچنین به محدود بودن حمایت های مالی اشاره کرد و گفت: نمی توانیم از پروژه هایی مانند شهاب که بودجه زیادی نیاز دارد حمایت کنیم. برنامه ریزی و بودجه بندی باید مناسب باشد. هر طرح باید دارای ضمیمه بودجه باشد. پروژه های بسیار خوب و امیدوارکننده که قابل تامین مالی نیستند، تنها منجر به نارضایتی نخبگان خواهد شد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان از بازگشت دو پروژه مهم به عرصه نخبگان در کشور خبر داد و اعلام کرد: طرح های شهید، زاوی و شهید احمدی روشن با نام ها و روش های جدید به میدان بازمی گردد.