اخبار اخبار جهان

ناتوانی موساد در درک سخن و اندیشه سید حسن نصرالله

تبلیغات بنری


سلطان مقدم; مترجم پیشکسوت سید حسن نصرالله با اشاره به تبحر سید حسن در سخنرانی گفت: واحدی در موساد زبان بدن سید حسن را ترجمه می کرد.

ناتوانی موساد در درک سخنان و افکار سید حسن نصرالله

برای گزارش دادن خبرگزاری سیداوسیما، شبکه خبر، در برنامه صلح با محمد قاسم روزنامه نگار؛ خبرنگار شبکه المنار و سلطان مقدم; سید حسن نصرالله مترجم اصلی بود.
شرح گفتگو به شرح زیر است؛

سوال: آقای مقدم، من سال ها به عنوان مترجم سید حسن نصرالله کار کردم. من دبیرکل حزب الله لبنان بودم و صحبت های ایشان را در کانال خبری خود می شنیدیم، لطفاً اگر خاطره ای از صحبت های آقای حسن نصرالله دارید، به ما بگویید.
سلطان مقدم; مترجم پیشکسوت سید رسعت; آقای حسن نصرالله: حافظه زیاد است ولی استاد عرب زبان است; ویژگی خاصی داشت. می توان گفت که او در میان سخنوران بی نظیر بود و سبک کلام و بلاغت او از نظر شیوه بیان و اصطلاحی که به کار می بردند، حتی قابل آموزش است. ترجمه قطعا نمی تواند آن معنا را منتقل کند، یعنی ما نمی توانیم با یافتن کلماتی نزدیک به معنی، حرف را به یک اندازه برسانیم.

مثلاً در متون عربی یا قرآن کریم که کلام خداست، ترجمه نمی تواند عدالت را در مورد این محتوا ادا کند. و حالا، بنده یا سایر دوستان، آقایان؛ برزنجی، حسن زاده، میرکریمی و دیگر بچه هایی که زحمت کشیدند و تلاش کردند در واقع حرف را منتقل کنند، اما واقعاً شدنی نیست.

خاطراتی که من از سخنرانی های سید در این بیست سال دارم این است که هر بار پشت آن صفحه می ایستم و چهره سید را می بینم. انگار اولین بار بود که دوباره ترجمه می کردم، انگار صفر کیلومتر بودم، یعنی جلوی آنها خلع سلاح می کردم. خود چهره او اگرچه لطیف و محبت آمیز بود، اما چنان موقر و حیرت انگیز بود که دست و پایم همیشه می لرزید و در ترجمه تحت فشار زیادی قرار می گرفتم.

من سخنرانی های بسیاری از شخصیت های عرب را ترجمه کردم. اما من زیاد عصبی نبودم، هر بار برای سید ترجمه می کردم.

انگار اولین بار بود که با این شخصیت روبرو می شدم و عصبی می شدم و فشار زیادی را تحمل می کردم و البته خودم هم از این ترجمه ها لذت می بردم چون در نهایت وقتی آدم شخصیت ها را دوست دارد، آن تلاش ها یا آن فشارها دیگر برای او معنا و مهم نیست، بیشترین فشارهایی که من در آن و در سخنرانی های استادی که مقاومت می کرد، متحمل شدم. اولین سخنرانی ایشان بعد از شهادت حاج قاسم بود.

وقتی شهید سلیمانی به شهادت رسید تقریباً در شوک بودیم و ترجمه آن سخت بود. من هم چندین بار به مدیران عزیز گفتم که در صورت امکان آن روز نمی آیم. من واقعا تحت فشار هستم، نمی توانم. جای تاسف است که صحبت های سید با کم انرژی بودن من روی آنتن می رود. اما گفتند نه.

در آنجا، از ابتدای صحبتم به یاد دارم که از آن جمله حساسی که رسید، احساس انزجار و ناراحتی کردم. برای انتقام گرفتن از حاج قاسم که; جمله معروف او این است که کفش های حاج قاسم از سر ترامپ با ارزش تر است. من آنجا هیجان زیادی داشتم و حتی نمی توان گفت ترجمه از نظر هنری تحت تأثیر قرار گرفت، اما با تمام توانم آن را تمام کردم، اما این یکی از شدیدترین فشارهایی بود که بر من وارد شد. در معرض وجود دارد. .

خطبه های محرمی که هر شب همراه با روضه خوانی می کرد، نیروی عاطفی مترجم را می گرفت.

سوال: آقای محمد قاسم، با توجه به اینکه تحولات در لبنان همچنان ادامه دارد و شاهد حملات رژیم صهیونیستی به یمن، لبنان و محور مقاومت هستیم، این موضوعی است که توسط خود صهیونیست ها مطرح و به آن اذعان شده است. مشکل این است که حزب الله نابود نشدنی است. این بدان معناست که امکان نابودی حزب الله وجود ندارد، زیرا حزب الله یک ایدئولوژی است.

محمد قاسم; خبرنگار شبکه المنارطبیعی است که این درگیری با دشمن صهیونیستی چندین دهه است که ادامه دارد.

در این سال ها مردم لبنان و کل منطقه مراحل زیادی را پشت سر گذاشتند و اکنون نمی توانیم به جمع بندی نهایی برسیم و بگوییم نتیجه چه بوده است؟ چون ما در جنگ مراحل مختلفی داریم. ملت ها به ویژه ملت لبنان ریشه دار هستند و حقیقت این درگیری با دشمن صهیونیستی و ماهیت این حملات وحشیانه را می دانند.

اما این حملات اخیر؛ این حمله شدیدی به مردم لبنان بود و حقیقت این است که ما می گوییم آنها کار احمقانه ای کردند و این ملت نظر خود را دارد و نظر خود را در این سال ها نسبت به مقاومت ثابت کرده است که با آن رابطه قوی هم داشتند. آقای آقای حسن نصرالله.

آنها یک نظر ثابت دارند; نه تنها در این کشور و در این کشور، بلکه نظر آنها متعلق به بعد حسینی است، زیرا این دینی است که به ویژه مسلمانان و شیعیان را مورد توجه قرار می دهد.

به هر حال این وضعیت ملت لبنان است که در این سال ها نوعی اعتماد به نفس در سید حسن نصرالله و مردان مقاومت ایجاد کرد که می توانیم نقش خود را ایفا کنیم.

در حدود سال 1984، گروهک تروریستی صهیونیستی در لبنان که به جنایات و قتل های خود معروف است، حمله کرد و جنایات زیادی به وقوع پیوست. جنایت هولا معروف است. بعد از سال 1361 که مقاومت شکل گرفت و اوج گرفت، این فکر به وجود آمد که می توانیم اقدام کنیم و خداوند شخصیتی مانند شهید رضوان رضی الله عنه به ما عطا کرد که این موضوع را در بین مردم برقرار کرد. ملت لبنان همه اینها درست است که به دلیل مسائل سیاسی اختلافات داخلی وجود دارد و این طبیعی است.

سوال: آقای محمد قاسم، من می‌خواستم به همین موضوع اشاره کنم، با توجه به اینکه وضعیت جمعیتی لبنان به گونه‌ای است که افراد با مذاهب و گرایش‌های سیاسی مختلف در لبنان زندگی می‌کنند و من شخصاً چندین بار به لبنان سفر کرده‌ام. جالب است مسیحیان از فرقه های مختلف جذب حزب الله هستند و از حزب الله به ویژه سید حسن نصرالله حمایت می کنند. در مورد این مشکل به ما بگویید علت این مشکل چیست؟

محمد قاسمبافت لبنان متنوع است. ما در مورد 18 قبیله مختلف صحبت می کنیم. مسیحیان، دروزی ها، مسلمانان و سایر قبایل حاضر در لبنان. این طوایف و این تنوع در واقع باعث اختلاف دیدگاه ها و اختلاف نظرها می شود. دیدگاه های مختلفی ایجاد می کند و این رهبری شجاع و مقاوم و این رهبری توانست نقطه مشترکی را برای همه اقوام ایجاد کند و آن را در برابر دشمن صهیونیستی گسترش دهد که ما لبنانی ها با پایداری و مقاومت خود می توانیم کارهای بزرگی انجام دهیم.

این کشور کشور کوچکی است اما بر اساس اتحاد و همکاری می توانیم کارهای بزرگ انجام دهیم. این همان چیزی است که همه طوایف لبنان را به توافق و اتحاد واداشت.

آنها از حملات بیگانگان به ویژه رژیم صهیونیستی صحبت می کردند و اینکه لبنان چگونه می تواند در مقابل دشمن صهیونیستی بایستد؟ ما این مقاومت را به رهبری سید حسن نصرالله داشتیم.

در بعد دیگر باید به ابعاد شخصیتی آقای سید رضوان رضوان الله تعالی علیه و کاریزمای و قدرت بیان ایشان اشاره کنم. در واقع من خودم را لایق صحبت درباره این شخصیت بزرگ نمی دانم و در واقع هرکسی که برای اولین بار او را می دید یا حرف هایش را می شنید جذب او می شد، زیرا او ویژگی ها و ویژگی های بسیار عالی و ممتازی در رهبری داشت. این مسیر در رهبری مقاومت.

حقیقت این است که جهان عرب هرگز شاهد رهبری مانند او نبوده است و او فردی بی نظیر بود که در سال های گذشته برای آزادی سرزمین فلسطین تلاش کرد.

من می خواهم به یک نکته دیگر اشاره کنم. در ده سال گذشته؛ آنچه در سوریه رخ داد؛ دشمن سعی کرده بین سنی و شیعه تفرقه ایجاد کند. آقا سید در واقع بر وحدت تاکید داشتند. وحدت بین اهل سنت و شیعیان به ویژه در لبنان و کشورهای همسایه؛ امروز هم شاهد هستیم که وقتی جبهه امداد غزه تشکیل شد، دوباره سعی کرد بر این موضوع تاکید کند زیرا مسلمانان باید در این موضوع متحد شوند. ما ملت باید همه موافق باشیم و متحد شویم و حقیقت این است که این وحدت در بین ملت و به ویژه جامعه لبنان گسترش یافته است.

سوال: آقای مقدم، آقای محمد قاسم به شجاعت و تدبیر آقای حسن نصرالله اشاره کردند . جناب حسن نصرالله گوش کنید می توانید زیباترین جملاتی را که از سید شنیدید و خواستید ترجمه کنید؟

پیشگاممقاومت در برابر استاد؛ زبان بدن آنها گویا بود و احساسات و ایمان درونی آنها را منعکس می کرد. حالا گفتم حتی کسانی که زبان عربی را نمی فهمند; مسحور شده بودند. این درست است. همانطور که می بینید، سخنرانی ها معمولاً اگر بیش از نیم ساعت یا چهل دقیقه طول بکشند، حتی برای یک مترجم، خسته کننده می شوند.

گاهی سه ساعت ترجمه می‌کردم، مثلاً صحبت‌هایشان با العالم، المیادین یا المنار را ترجمه می‌کردم، اما هیچ‌وقت احساس خستگی نمی‌کردم.

او از زبان بدن استفاده می کرد و در گفتارش ناهماهنگ بود. سعی می‌کرد فراز و نشیب‌هایی داشته باشد و البته تلاش می‌کردیم که مخاطب واقعاً از آن استفاده کند و از آن لذت ببرد.

سعی می کردم صدایم را کنترل کنم، یعنی سعی نمی کردم ترجمه کنم، همزمان دوبله هم می کردم. چرا که استاد ارزش زیادی دارد و تا کنون نامه های او در آرشیو بی نظیر است و نمی توان گفت که از بین رفته و تکرار خواهد شد.

در واقع، این ویژگی منحصر به فرد این سخنور عرب بود، زیرا همه، چه دوست و چه دشمن، حتی یک واحد در موساد وابسته به موجودیت صهیونیستی، به تفسیر زبان بدن سید آمدند. گفتند سید این ژست را گرفت یا اینجا لبخند زد یا مثلا اینجا اخم کرد. این به چه معناست؟ مثلاً خودشان کدگذاری کردند.

اگر نتوانستیم حق مطلب را رعایت کنیم از بینندگان عذرخواهی می کنیم. ما تمام تلاش خود را کرده‌ایم، اما برای کاستی‌هایی که پیش آمده، طلب بخشش می‌کنیم.

سوال: زنده باشید، ترجمه های بی نظیر شما را در سخنرانی های دبیرکل حزب الله لبنان دیده ایم. آقای محمد قاسم، من می خواهم بیشتر در مورد تحولات لبنان صحبت کنم. ما به عنوان یک شهروند لبنانی می خواهیم بدانیم که شما آینده حزب الله و آینده محور مقاومت در لبنان را چگونه می بینید.

قاسم: مدرسه و منطقه ای که آقای سید حسن نصرالله رضی الله عنه تاسیس کرده است. ریشه در ملت دارد، در مقاومت. تسلی ما این است که شکست نزدیک است یا ضعف با ما روبروست که دور است.

سید حسن نصرالله و همراهانش یک بنیاد نهادی و سازمانی عمیق امنیتی و نظامی در این کشور و این حزب ایجاد کرده اند که می تواند سال ها ادامه یابد.

این فکر درست است و در گذشته کسی جز آقای عباس موسوی نبود. دبیرکل سابق شهید بود و بعد از آن این رهبر فرزانه آمد و این دیدگاه ما به عنوان ملت لبنان است که به خدا توکل داریم و به اصول اعتقادی خود و مطالبی که استاد به ما آموخته و بر آن استوار هستیم. ما تکیه کردیم ما با تجربیات و جنگ های زیادی بزرگ شدیم که آخرین آن در سال 1385 بود. جنگ بزرگی بود و دشمن تلاش زیادی کرد اما ما پیروز شدیم و انشالله باز هم پیروز خواهیم شد. به برکت زحمات و توان نظامی، انسانی و فکری که سید حسن نصرالله برای ما گذاشته است، این کشور و این اقتدار را می شناسیم.

فقط میتونم بگم این بدبختی بزرگ بود و خداوند همیشه مواظب این مکتب و این دین بود و امیدواریم هر چه زودتر این بدبختی با جایگزین شدن شخصیت قهرمانی شایسته چون استاد جبران بشه. حسن نصرالله.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *