اخبار اخبار سیاسی

موازی کاری در اجرای طرح‌های توسعه روستایی ممنوع است

تبلیغات بنری


معاون اول رئیس جمهور.

معاون اول رئیس جمهور از ممنوعیت موازی کاری در اجرای طرح های توسعه روستایی خبر داد و تاکید کرد: باید به عقب برگردیم و دهه شصت را مرور کنیم و ببینیم چرا مردم دولت را دولت خود می دانستند.

موازی کاری در اجرای طرح های توسعه روستایی ممنوع است

به گزارش خبرگزاری سیداو سیما، معاون اول رئیس جمهور عصر امروز سه شنبه (7 آذرماه) در مراسم تکریم و تقدیر از «معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور» در دفتر خود شرکت کرد. جمعی از وزرا، مقامات نظامی و کیشوری با اشاره به اهمیت توسعه روستایی و محرومیت زدایی کشور در سیاست جمهوری اسلامی، «توسعه روستایی» و «محرومیت» واژه‌ای آشنا در راهبرد همگان است. دولت های پس از پیروزی انقلاب اسلامی. اگر به تاریخ انقلاب اسلامی برگردیم می بینیم که از اول انقلاب هر دو شعار به عنوان راهبردهای اصلی نظام اسلامی مطرح شد.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: در آن سال‌ها بسیاری از جوانان انقلابی تحصیلات خود را رها کردند و برای کاهش فاصله شهرها و روستاها تلاش کردند و همه این سازمان‌ها برای رسیدن به شعارهای «فقر فقرزدایی» و «فقر‌زدایی» به یک اندازه تلاش کردند. عدالت اجتماعی.»

عارف افزود: این ارزش ها در فرمایشات امام (رضی الله عنه) و مقام معظم رهبری و همچنین در قوانین و برنامه های توسعه ظاهر شد و به تدریج سازمانی ویژه زیر نظر دولت ایجاد شد. کشور را توسعه دهند. این یک کار موازی است، اما به لطف موقعیت خود او توانست منابعی را به دست آورد که دیگران نمی توانستند به دست آورند و کار شگفت انگیزی انجام داد.

وی در این قسمت از سخنان خود از شیوخی که در این زمینه تلاش کردند و در روستاها و مناطق محروم فعالیت های بزرگی انجام دادند، تجلیل کرد و گفت: این عزیزان با اخلاص، انگیزه بالا و حتی برخورد با جامعه امکانات خوبی ایجاد کردند. وزرا انجام دادند

عارف در ادامه گفت: در حکومت وحدت ملی با کار داکتران در زمینه انتخاب آقای حسین زاده به عنوان معاون انکشاف دهات و مناطق محروم کشور، دو بیانیه مهم فرهنگی و اجتماعی صادر کردند. پیام های سیاسی ارتقاء این معاونت از یکی از معاونین رئیس جمهور به معاونت رئیس جمهور نشان از دیدگاه دولت در این مدیریت داشت ثانیاً فردی را انتخاب کردند که روستا را به خوبی بشناسد و در عین حال دارای تجربه کاری و اشتیاق باشد. این خصوصیات و صفات در آقای حسین زاده جمع شد

معاون اول ادامه داد: علاوه بر این ویژگی اخلاقی بارز ایشان دغدغه «منافع ملی» و «امنیت ملی» است که گاهی در بحث های توسعه فراموش می شود، اما منافع ملی و امنیت ملی را به خوبی می شناسد.

عارف افزود: به یاد دارم که گاهی اوقات که در برخی مناطق جغرافیایی چالش هایی پیش می آمد، آقای حسین زاده دست به کار می شد و در حل چالش ها موفق می شد و به ایشان تبریک می گویم چرا که اکنون در موقعیتی قرار دارد که می تواند و باید رسیدگی کند. مناطق محروم و مناطق مرزی که همیشه نگران آنها بود و رهبر این حلقه.

وی خاطرنشان کرد: آقای حسین زاده تجربه سه جلسه شورای اسلامی را دارد و موضوع فقر و محرومیت برای ایشان بسیار مهم بود به طوری که از نمایندگی مردم به این حلقه آمد که مسئولیت مهمی است. برای شروع یک کار عالی

معاون اول رئیس جمهور همچنین از زحمات معاون سابق توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور تقدیر کرد.

عارف در ادامه سخنان خود به بیان خاطره ای در حوزه توسعه روستایی پرداخت و گفت: اواخر بهمن ماه سال 59 با شهید گاندی که در آن زمان وزیر پست و تلگراف بود دیدار داشتیم و من معاون ایشان بودم. تا ببینیم برای روستاهای کردنشین چه کاری می توان کرد و به این نتیجه رسیدیم که اگرچه غیرممکن به نظر می رسد، اما طرحی را برای دستیابی به 313 روستا ارائه کردیم و در مصاحبه ها اعلام کردیم که تا پایان سال 1395 به اتمام می رسد. با وجود اینکه هیچ امکاناتی در داخل کشور وجود ندارد. اینطور نبود اما دست به کار شدیم و همزمان به 500 روستا رسیدیم. امروز، می‌بینیم که چه کارهای بزرگی انجام شده است، اما هنوز با آنچه باید انجام می‌شد فاصله داریم.

وی در ادامه به بررسی چالش های پیش روی دولت در توسعه روستایی و محرومیت زدایی، معیشت، اشتغال جوانان روستایی، مسکن روستایی، مهاجرت به شهرها، احساس تبعیض و عدم توسعه مناطق مرزی را از عوامل کلیدی برشمرد. وی بیان کرد: حل مشکل معیشت روستاها آسانتر از حل شهرها است چرا که تا حد زیادی تولیدات خود را تامین می کنند و هزینه تامین معیشت در روستاها کمتر از شهرها است.

همانطور که معاون اول رئیس جمهور در مورد اشتغال جوانان روستایی گفت: متاسفانه مهاجرت جوانان روستایی به شهرها برای جستجوی کار فقط یک مهاجرت ساده نیست، این موضوع گاهی جنبه فسادی هم دارد که جوانان روستایی هستند که به شهر می آیند و می روند. گاهی اوقات کار کردن مشکلاتی را به همراه خواهد داشت

عارف با اشاره به ساخت مسکن روستایی گفت: در مقطعی جهش عظیمی برای ساخت و یا نوسازی سالانه 200 هزار مسکن روستایی انجام شد و قرار بود 10 یا 12 سال طول بکشد تا مسکن روستایی تکمیل شود. پرونده برای همیشه بسته شده است اما حالا وقتی از وزیر مسکن و شهرسازی می پرسیم متوجه می شویم که هنوز جای کار زیادی داریم.

وی همچنین احساس تبعیض را چالش دیگری دانست که در صورت عدم رسیدگی به توسعه روستایی و محرومیت زدایی، اظهار داشت: متاسفانه مرزهای کشور ما در واقع مناطق محروم است “مرز نشینان” که “مرزبانان” کشور هستند و در غیر این صورت ممکن است در آینده با چالش های جدی مواجه شویم.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سوابق معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در دولت چهاردهم گفت: آقای حسین زاده مرز و مرزنشینی را به خوبی درک می کند و با مسائل و مشکلات آن آشناست و از ایشان می خواهیم. در دولت فدرال با اولویت دادن به مرزنشینانی که در شعاع 100 تا 150 کیلومتری مرز زندگی می کنند، در این منطقه تفاوت ایجاد می کند.

عارف همچنین از دکتر حسین زاده خواست تا بررسی کند که با ارزیابی دقیق فعالیت های انجام شده در این چهار دهه تا چه اندازه شعارهای کلیدی «توسعه روستایی» و «محرومیت زدایی» محقق شده است و در گام بعدی به تحلیل عوامل می پردازد. . که باعث شکست در این زمینه می شود.

معاون اول رئیس جمهور همچنین گفت: باید بررسی کنیم که چرا روستای ما آرامش روستا را رها کرده و به دود و دود شهرهای بزرگ متوسل شده و دلیل عدم موفقیت با وجود تدبیر کلی همه دولت ها چیست. دوره ها و استراتژی رژیم بر توسعه روستایی و محرومیت زدایی است؟

وی همچنین خواستار طراحی برنامه جامع توسعه روستایی و محرومیت زدایی مناطق محروم شد و افزود: در این برنامه معاونت رئیس جمهور باید نقش ستاد را داشته باشد و مشکلات و راهکارها را بررسی کند و ببیند چه کسانی می توانند با کندی بیشتری اجرا کنند.

عارف افزود: باید از انرژی‌های مردم بهره‌برداری شود، سرمایه‌های اجتماعی دولت و نظام را افزایش می‌دهند دهه شصت و ببینید چرا با وجود اینکه بسیاری از جوانان در آن دوران شهید، جانباز و آزاده بودند، اما مردم احساس می کردند که در نظام شرکت می کنند و دولت را حکومت خود می دانند، فارغ از اینکه چه کسانی از آن دوران هستند یا چه کسانی هستند. از نسل قبل مردم ما فاصله گرفته ایم و آثار او را تماشا کرده ایم و متاسفانه شاهد تاثیرات این بعد در عرصه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هستیم.

عارف در ادامه بیان کرد: راهبرد ما استفاده حداکثری از مردم و امکانات مردم است. اگر برنامه ای دارید، می توانید از نگاه خیرخواهانه مردم استفاده کنید، ایرانیان در طول تاریخ، نگاه خیرخواهانه و عمومی داشته اند، ببینید در تاریخ ما حسینیه و حمام و مدرسه چقدر است. و چه بسیار به دست مردم نیکوکار ایران ساخته شد اگر دولت مسجد و مدرسه بسازد. برای نشان دادن یک مثال بود، این افراد هنوز هستند و من یکی از شما هستم. از شما می خواهم از همه امکانات و توانمندی هایی که در اختیار مردم است در بخش روستایی استفاده کنید و علاوه بر آن به نهادهای حاکمیتی که مستقل از دولت اما آماده کمک به دولت هستند مراجعه کنید و با برنامه و هماهنگی کارها را انجام دهید. و در این امر به هیچ وجه موازی کاری دولت ممنوع است.

عارف در ادامه به این موضوع پرداخت و گفت: از سال 82 در دولت در حوزه مسکن روستایی شروع به کار کردیم اما پس از صحبتی که با مرحوم نری رئیس وقت کمیته امداد داشتیم کار به پایان رسید. موضوع را به طور کامل به ایشان واگذار کردم که عادلانه است و کمیته امداد در این زمینه بسیار موفق عمل کرد.

عارف همچنین از «معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهور» خواست تا به طور شفاف به «برنامه‌ریزی منطقه‌ای» بپردازد و به فکر انتقال جمعیت از نیمه غربی کشور به نیمه شرقی باشد.

وی خطاب به حسین زاده با بیان اینکه متأسفانه جمعیت روستایی در این چند دهه کاهش چشمگیری داشته است، گفت: سعی کنید در این دولت از کاهش جمعیت روستایی جلوگیری کنید.

عارف در ادامه به فرمان 8 ماده ای مقام معظم رهبری در سال 1380 اشاره کرد و گفت: این فرمان مهم و تاریخی اگرچه به «حکم هشت ماده ای مبارزه با فساد» معروف بود، اما فرمانی برای ریشه کنی «فقر و فساد و رفع فساد» بود. ” اکنون وظیفه خطیری دارید که مبارزه با فقر در روستاها و مناطق محروم را در دولت چهاردهم با جدیت پیگیری کنید، شاخص های بین المللی محرومیت روستاها را هر ساله بررسی و گزارش دهید و با تدوین دقیق آمار و برنامه ها پیش بروید. این امر، آمار را به یک استاندارد برای کار در روستاها تبدیل کرده است.

وی افزود: امروز همه وزرا، معاونان وزیر و کل دولت با شما همکاری می کنند و این فرصت مغتنمی برای شماست که کار و تلاش کنید.

در این مراسم دکتر حاج میرزایی رئیس دفتر ریاست جمهوری با قدردانی از تلاش های گذشته در توسعه امور روستایی و مناطق محروم گفت: در این دولت امیدواریم جایگاه منسجم و معماری به وجود آید. چشم اندازی که توسعه مناطقی را که متأسفانه مورد غفلت قرار گرفته اند را نشان خواهد داد. بیا و اتفاقات خوب و مثبت را ببین.

عبدالکریم حسین زاده معاون توسعه روستایی و محرومیت زدایی رئیس جمهور نیز توسعه مناطق محروم و محروم را خط قرمزی برای معاونت رئیس جمهور و دولت عنوان کرد و گفت: موازی کاری در این زمینه زیاد است و ما می خواهیم در این زمینه باشیم. راه حل مشکل این است که ما وارد کار موازی نمی شویم، بلکه نقش سازماندهی بین دستگاه ها و ادارات مختلف در این زمینه را ایفا می کنیم.

وی تاکید کرد که حقوق روستائیان را نادیده نخواهیم گرفت. ما حق شکست نداریم و برای آبادانی کشور از همه نخبگان و متخصصان کمک می گیریم.

در این مراسم دکتر سید امیرحسین مدنی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در دولت سیزدهم در سخنانی که گزارش مختصری از تلاش های انجام شده در دوران مسئولیت خود ارائه کرد، گفت: در دولت یک شهید بزرگوار خدمات بزرگی در راستای محرومیت زدایی انجام شد که با حمایت رئیس جمهور شهید در روستاها انجام شد.

وی همچنین ارتقاء این معاون رئیس جمهور از «معاون اول» به «معاون رئیس جمهور» را کار بزرگی از سوی دکتر پزشکیان در تاریخ جمهوری اسلامی برشمرد و گفت: قطعاً این کار باعث می شود که دولت هزینه های بیشتری را متحمل شود. توجه به روستاها و مناطق محروم.» .

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iribnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *