معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: رد پای دو گوسفند برای اولین بار در منطقه توران جنوب شرقی مشاهده شد.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما گفت: حضور پلنگ در این منطقه ثبت نشده است، اما گوسفند و بز در این منطقه رهاسازی شده اند. رد پای پلنگ و اجساد گوسفندی که یوز شکار کرده و یوز در این منطقه وجود دارد.
حسن اکبری افزود: با بررسی های بیشتر در خصوص اثرات ولوورین مشخص شد که حداقل 2 قلاده در این منطقه وجود دارد. وی با اشاره به شرکت تعاونی حفاظت جنوب شرق توران در شش ماه پیش گفت: با ایمن شدن زیستگاه های اطراف توران برای یوزپلنگ، بقای این گونه افزایش می یابد و به آینده این گونه جانوری امیدوارتر خواهیم بود.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بر اساس آخرین اطلاعات دوربین های مداربسته سازمان حفاظت محیط زیست، وضعیت یوزپلنگ ایرانی در این سال ها بهبود یافته است به طوری که 10 توله یوزپلنگ در مجموعه توران و مجموعه توران پایش شدند. زیستگاه های اطراف که شامل 5 قلاده ماده بالغ و یک قلاده نر بالغ و 4 قلاده ماده جوان و در مجموع 21 قلاده پلنگ ثبت شده در پایگاه پرورش توران می باشد.
حسن اکبری فقر فرهنگی در حوزه محیط زیست را یکی از عوامل اصلی تهدید حیات وحش دانست و گفت: با وجود ابلاغ و تشریفات سازمان حفاظت محیط زیست برای حفاظت از گونه های جانوری در حال انقراض، همچنان شاهد شکار قوچ توسط برخی از مردم بومی هستیم. همین چند هفته پیش یک شکارچی در دل زیستگاه یوزپلنگ با وجود هشدارهای فراوان در مورد انقراض یوزپلنگ، یک قوچ را شکار کرده بود، اما متأسفانه برخی از مردم هنوز از اهمیت شکار آن مطلع نشده اند. . لباس شکار حیوانات وحشی
وی علت اصلی بی توجهی صیادان به این هشدارها را فقر و مشکلات اقتصادی دانست و گفت: وقتی اقشار خاصی از جامعه از نظر اشتغال و اقتصاد دچار مشکل هستند، نگرانی های زیست محیطی نمی تواند در اولویت این قشر قرار گیرد. بنابراین سعی میکنند بخشی از درآمد و هزینههای خانواده خود را تامین کنند، مثلاً با برداشت گیاهان دارویی، بیرون بردن مسافران به طبیعت یا شکار غیرقانونی.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه سازمان ها و ارگان های رسمی و دولتی به تنهایی نمی توانند ناجی محیط زیست باشند، گفت: اگر فرهنگ سازی کشور مبتنی بر آموزش و آگاهی نسل جدید باشد. به گونه ای که باعث می شود طبیعت سرزمینشان را دوست داشته باشند و هرگز اسلحه را به سمت حیوانی نشانه نگیرند و در طبیعت زباله نریزند و غیره. در این صورت پروژه های بزرگ زیست محیطی مانند احیای گربه ها و یوت ها توسط نسل های آینده و سازمان های مسئول بسیار سریعتر و آسان تر به نتیجه می رسند.
اکبری فقر فرهنگی را در بی نتیجه ماندن طرح های تعاونی برای حفاظت از محیط زیست بسیار موثر دانست و گفت: متأسفانه بر اساس آخرین فهرستی که اخیراً از سوی سازمان بین الملل منتشر شده است، نمی توانیم از مصادیق حفاظتی که در سراسر جهان رخ می دهد الگوبرداری کنیم یا الگوبرداری کنیم. گربه سیاهگوش امروز از وضعیت خارج شده و با همکاری مردم و مسئولین به وضعیت مناسبی رسید و به عنوان الگویی برای حفاظت از آن معرفی شد. الگوی مرمتی در کل دنیا، تلفیقی از مشارکت مردم و مسئولان، سازمان ها و نهادهای مختلف توانستند در این راه به احیای جمعیت کمک کنند، اما ما در ایران در طول شبیه سازی و الگوبرداری از این طرح نمی توانیم به این مهم دست پیدا کنیم .
iribnews به نقل از تیلا