بیست و یکمین حراج تهران که ویژه هنر معاصر ایران به صورت آنلاین برگزار شد، با فروش 120 میلیارد و 318 میلیون تومانی رکورد حراج های قبلی را شکست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در این دوره از حراج تهران، 36 چهره نوظهور برای اولین بار در بازار هنر ایران عرضه شد که با استقبال مجموعه داران مواجه شد. از دیگر ویژگی های این دوره از حراج تهران، حضور گسترده هنرمندان زن در این دوره از حراج تهران است، چرا که آثار 33 هنرمند زن در بیست و یکمین حراج تهران به نمایش درآمد. در کنار هنرمندان جوان آثاری با ماهیت هنر معاصر از استادان برجسته هنر ایران مانند پرویز تناولی، رضا مافی، منیره فرمانفرمائیان، آیدین آغداشلو، منصور قندریز، مسعود عربشاهی، فریده لاشایی، پرویز کلانتری، جزیه طباطبایی و … رضا درخشانی نیز در این حراج حضور دارد.
فروش 120 میلیارد و 318 میلیون تومانی حراج تهران در بیست و یکمین دوره، تقریبا دو برابر فروش 61 میلیاردی در همین مدت از حراج اینترنتی دی ماه 1402، نشان داد که این رویداد اقتصادی هنری به هدف خود در زمینه ارتقای بازار هنر کشور و ایجاد شرایط برای معرفی چهره های جدید به بازار هنر ایران وارد شد. علاوه بر این، بیشتر تقاضای خرید و رشد قیمت نیز متعلق به هنرمندان نوظهور در بازار هنر بود. در این دوره از حراج، از مجموع 132 اثر فروخته شده، 51 اثر بالاتر از حداقل و حداکثر پیشنهادی به فروش رسید که بیشتر هنرمندان آنها چهره های جدید بازار هنر هستند. همچنین 81 اثر بین حداقل و حداکثر پیشنهادی به فروش رسید که نشان دهنده قیمت های تخصصی حراج تهران است.
در هجدهمین حراج تهران 25 اثر میلیاردی فروخته شد که نشان می دهد این رویداد اقتصادی هنری در طول یک دهه فعالیت توانسته وضعیت کلکسیونی کشور و رونق اقتصاد هنر ایران را بهبود بخشد و به موفقیت های بزرگی دست یافته است. شرایط باید برای فروشندگان و خریداران آثار هنری از بازار محلی بیشتر از بازار بین المللی هنر باشد.
در این دوره از حراج تهران، 140 اثر شامل 115 نقاشی، 17 مجسمه و 8 عکس در مدت 3 روز در هتل پارسیان آزادی به نمایش گذاشته شد و خریداران آثار هنری می توانند در این مدت آثار را به صورت آنلاین خریداری کنند. بر این اساس، 132 اثر با رکورد 120 میلیارد و 318 میلیون تومان به فروش رسید تا توان اقتصادی آثار هنرمندان معاصر و جوان کشور را به نمایش بگذارد.
رکورد این حراج اثری از منیر فرمانفرمایان بود که ۱۱ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان فروخته شد. این اثر که یکی از آثار متنوع این هنرمند فقید است، تلفیقی از هنر آینه کاری، نقاشی پشت شیشه و گچ بر روی چوب است. در رتبه دوم این حراج اثری با عنوان تابستان و زمستان از مجموعه مقاربی اثر آیدین آغداشلو به قیمت 11 میلیارد و 220 میلیون تومان فروخته شد. رتبه سوم رکوردداران این حراج به تابلوی رضا درخشانی با عنوان «روز و شب بشمار» به قیمت 10 میلیارد و 120 میلیون تومان فروخته شد.
بعد مجسمه گلی پرویز تناولی با عنوان «شاعر و مرغ» بود که مجموعه داران هنری آن را به قیمت 7.26 میلیون تومان خریدند. تابلوی نقاشی بدون عنوان هنرمند فریده لاشایی در بیست و یکمین حراج رتبه پنجم رکوردداران را به خود اختصاص داد که به قیمت 5 میلیارد و 60 میلیون تومان فروخته شد.
8 اثر از فریده لاشایی، حسین محجوبی، جواد نوبهار، صادق ترافکن، مصطفی دشتی، رضا بخشی، احمد رفیع و آناهیتا قاسم خانی در این دوره از حراج تهران خریداری نشد.