نیشان شیرازه، دبیر اجرایی ششمین دوسالانه گفت: جایزه شیرازی ویژه طراحی کتاب فراخوان خود را منتشر کرد.
آقای علی ثابت در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری سیداوسیما افزود: نویسندگان کتاب، مدیران هنری، طراحان گرافیک، تصویرگران، عکاسان و هنرمندان شاغل در صنعت نشر می توانند در این بینال شرکت کنند.
وی بیان کرد: این رویداد به منظور اشاعه و توسعه طراحی گرافیک کتاب و ارائه الگوهایی در این زمینه برگزار می شود و سعی داریم آثار برتر را در قالب نمایشگاهی در معرض دید عموم قرار دهیم.
دبیر اجرایی دوسالانه نیشان شیرازه افزود: موضوع طراحی کتاب از قدیم الایام در فرهنگ ایرانی سابقه طولانی و درخشانی دارد و یکی از زمینه های خلاقیت هنرمندان تجسمی است.
آقای ثابت گفت: کتاب ها علاوه بر محتوایشان با طراحی و سلیقه برای ارائه آثار خلاقانه تزئین شده اند.
وی افزود: این کتاب عرصه ای برای هنرمندان هنرهای تجسمی کشور است که از امکانات چاپی متنوع و سنتی و همچنین به مدد ذوق و دانش خود در قالب هایی مانند طراحی جلد، برش کتاب و انتخاب فونت بهره می برند. ، تقسیم فضای صفحه، انتخاب و قرار دادن تصاویر، تولید کتاب.
دبیر جایزه دوسالانه شیراز گفت: هدف از تاسیس این جایزه تاکید بر اهمیت طراحی کتاب تلفیقی با خلاقیت است. معرفی و ارائه الگوی مناسب برای طراحی گرافیک کتاب و تلاش برای شناخت و بازآفرینی میراث طراحی کتاب از دیگر اهداف این جشنواره است.
ثابتی بیان کرد: این اقدام تشویقی برای هنرمندان، طراحان گرافیک و دست اندرکاران این حوزه برای پیشبرد صنعت چاپ است و به دلیل سهولت درک کتاب به جلب توجه عموم کمک می کند.
وی افزود: طراحی خلاقانه فیزیک و شکل کتاب از دیرباز مورد توجه پدیدآورندگان و ناشران بوده است و در سال های اخیر با توجه به شرایط سخت اقتصادی، ناشران همچنان در این زمینه و به شکل مناسب – مجهز – فعالیت می کنند. فیزیک بدنی با جانشین به دست عموم می رسد.
آقای علی ثابت گفت: در جلسات گذشته حضور و استقبال ناشران، مدیران هنری و طراحان جوان بسیار چشمگیر بود و لازم است وزارت ارشاد و دست اندرکاران حوزه فرهنگ هنری به این موضوع توجه کنند. آموزش و پرورش طراحان گرافیک در زمینه کتاب و روزنامه نگاری، زیرا قطعاً آموزش برای متخصصان این رشته ضروری است و می تواند موثر و مفید باشد.
دبیر اجرایی ششمین دوسالانه نیشان شیرازه افزود: در سال های گذشته بیش از 500 اثر به دبیرخانه ارسال کرده ایم و دبیرخانه موظف است تمامی آثار منتشر شده در دو سال گذشته را ارزیابی کند نه فقط آثار ارسالی. “
وی گفت: هیئت داوران این جایزه متشکل از طراحان گرافیک، تصویرگران و یک نفر از ناشران با سابقه در زمینه تولید کتاب و طراحی گرافیک روزنامه نگاری است.
آقای علی ثابت گفت: قبل از برگزاری جلسه هیئت منصفه جلساتی برگزار می کنیم و استانداردهای داوری و ارزیابی تجاری را بررسی می کنیم تا همه استانداردها مورد توافق اعضای هیئت منصفه باشد.
دبیر اجرایی ششمین دوسالانه نیشان شیرازه افزود: خلاقیت در طراحی متن و جلد کتاب، میزان اجرا و کاربرد عملی طرح از شاخص های مهم ارزیابی اثر است.
وی گفت: اجرای دقیق طرح، انتخاب خلاقانه تصویر در کنار متن و کیفیت تصاویر به کار رفته در طراحی کتاب، انتخاب فونت های مناسب برای طراحی متن و طراحی متن. عنوان کتاب، طراحی صفحات اولیه و عناوین با توجه به مخاطب و سهولت در مطالعه آن، طراحی قسمت منابع نهایی برای متن تصاویر و انتخاب برش مناسب از دیگر موارد است. موارد برای ارزیابی آثار ارسالی.
آقای علی ثابت افزود: در قسمت اول، هیئت داوران تصویر واحد و یکپارچه کتاب را ارزیابی خواهند کرد و در نهایت بهترین طرح برای یک کتاب علمی قابل مشاهده توسط آمورچی پارسیکسال، بهترین طرح برای کتاب نامرئی، بهترین طرح برای کتاب کتابی برای کودکان و نوجوانان، بهترین طراحی برای یک کتاب فوق العاده، و بهترین مدیر هنری برای انتشار کتاب، بهترین ناشر حامی برای طراحی کتاب و صفحه آرایی کتاب برای همه گروه های سنی.
بخش دوم این جایزه شامل بخش هایی از کتاب یعنی بهترین طرح برای جلد کتاب مصور، بهترین جلد کتاب با نگارش و تایپوگرافی در تمام گروه های سنی، بهترین طراحی گرافیکی برای متن کتاب در صفحه آرایی و بهترین طراحی کتاب متنی برای کودکان و نوجوانان نیز جلد کتاب های کودک و نوجوان برای این جایزه انتخاب شده است.
از برگزیدگان ششمین دوسالانه شیراز در آذر 1403 تجلیل و لوح نشان شیراز و همچنین جایزه نقدی به طراحان اهدا خواهد شد.
اولین دوره جایزه نیشان شیرازه در سال 2014 از برندگان خود تقدیر کرد.