جلوه های مرندی:
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به بی توجهی به اجرای کامل سیاست های بهداشت عمومی ابلاغی رهبری کشور از 10 سال پیش، پیشنهاداتی را به وزیر بهداشت در دولت چهاردهم ارائه کرد.
به گزارش تیلا ، صبح روز پنج شنبه هشتم شهرار 1403 هجری شمسی، یکصد و نهمین جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی با حضور رئیس و اعضای وابسته در محل کتابخانه فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد. میزبانی رئیس جمهور و وزیر بهداشت.
سید علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران ضمن خیرمقدم به رئیس جمهور، وزیر بهداشت و کلیه اعضای فرهنگستان حاضر در این جلسه، سخنان خود را با تاکید بر اینکه سلامت با یک فرد شناخته نمی شود، آغاز کرد. نام آن باید در کشور ما باشد.
وی با آرزوی موفقیت برای رئیس جمهور و دولت چهاردهم، اظهار داشت: توجه بیشتر به مقوله سلامت در کشور مستلزم تلاش همگانی دولت و حمایت از نهادهای موثر از جمله صدا و سیما و شورای عالی فرهنگ است. انقلاب
مرندی با اشاره به بی توجهی به اجرای کامل سیاست های بهداشت عمومی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری به دلیل توجه دولت های مختلف به اولویت هایی غیر از این برنامه، نزدیک به 10 سال است که ادامه یافته است، افزود: اولویت قرار دادن سلامت از جمله برنامه هاست. مهمترین چیزها ضرورت های مهمی که باید روی آنها تمرکز کرد.
توسعه شبکه بهداشت و درمان یکی از دستاوردهای ارزشمند جمهوری اسلامی محسوب می شد که مقام معظم رهبری بر حفظ و بهره مندی از آن تاکید کردند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با بررسی موضوعات مختلف حوزه سلامت در مقطع کنونی، مهمترین اولویت های پیشنهادی فرهنگستان علوم پزشکی در حوزه سلامت برای دولت چهاردهم را به شرح زیر بیان کرد:
– پیشنهاد تشکیل ستاد سلامت در شورای عالی انقلاب فرهنگی علاوه بر ستادهای چهارگانه فعلی.
– تاکید بر لزوم نظارت وزارت بهداشت بر طب سنتی و تقویت نظارت در این زمینه
– پیشنهاد افزایش تعداد اعضای حقیقی و حقوقی شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتخاب متخصصان و کارشناسان حوزه سلامت.
– انجام اقدامات منسجم در خصوص افزایش کارایی شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی به ویژه نظارت بر اجرای سیاست های بهداشت عمومی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری.
– پیشنهاد تهیه و تدوین نقشه جامع علمی سلامت کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی.
– اهمیت تهیه مکمل سلامت و پیگیری اجرای آن در تمامی برنامه های چهارده گانه دولت
– تاکید بر استفاده از نظرات مشاوران متخصص فرهنگستان علوم پزشکی توسط کارگزاران دولت چهاردهم در حوزه سلامت.
مارانی علاوه بر مطالب ذکر شده بر لزوم توجه به سلامت روان و موضوع رفع انگ از اختلالات روانی و توجه بیشتر به مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت به منظور تعریف بهتر آن تاکید کرد. جامعه بحث جوانان جامعه، لزوم برنامه ریزی برای رشد بهتر برای نسل آینده، نگاه به تمامی ابعاد سلامت اعم از سلامت روانی و معنوی و استفاده از کارشناسان خبره برای آموزش بهداشت به عموم مردم، ضرورت توجه به موازین دینی در ارتقای سطح علمی اساتید دانشگاه و اهمیت احیای طرح کلی کاهش هزینه های درمان دارویی در کشور، نهادینه سازی نگاه سلامت محور به این موضوع را مورد تاکید قرار داد تغییر اقلیم و تاثیر آن بر سلامت از اولویتهایی است که وزیر بهداشت میتواند در اولویتهای این وزارتخانه قرار دهد.
در ادامه محمدرضا ظفرجندی وزیر بهداشت با اشاره به همدلی در جامعه پزشکی و انتصاب دکتر المدیشیان به عنوان استاد پزشکی در سمت ریاست جمهوری، این فرصت را قدردانی و بر ضرورت تاکید و بر همکاری بیشتر با فرهنگستان علوم پزشکی برای حل مسائل مختلف در حوزه سلامت.
iribnews به نقل از تیلا