ظریف: بخش خصوصی سربلند در میدان تولید و اقتصاد
اخبار اخبار اقتصادی

ظریف: بخش خصوصی سربلند در میدان تولید و اقتصاد

تبلیغات بنری


وزیر امور خارجه سابق گفت: بخش خصوصی با توجه به شرایط سختی که در چهل سال گذشته تجربه کرد توانست به تولید و اقتصاد خود افتخار کند.

ظریف: بخش خصوصی سربلند در میدان تولید و اقتصاد
به گزارش سرمقاله صنعت تیلا آقای محمدجواد ظریف از مرکز رسانه ای کانون بازرگانان ایران در نشست اعضای کانون بازرگانان ایران افزود: تحریم های اعمال شده علیه ایران در حال شکستن کمر است، بنابراین در شرایطی که تقریباً همه آنها راه دارند. به روی ما بسته است، دولت باید احساس کند که طلبکار مردم و بخش خصوصی است.»

ظریف با بیان اینکه سفرهای زیادی به کشورهای ممنوعه داشته است، گفت: اگر به کوبا و ونزوئلا سفر کنید ارزش، جایگاه و قدرت بخش خصوصی ایران را درک خواهید کرد. علیرغم همه محدودیت‌هایی که روی دست و پای کارآفرینان وجود دارد، چرخ تولید به لطف تلاش شما کارآفرینان و تولیدکنندگان می‌چرخد.

ما باید برای بخش خصوصی ارزش قائل شویم

ظریف گفت: باید برای بخش خصوصی ارزش قائل شویم: باید برای افرادی که با وجود همه مشکلات اقتصادی سر کار آمدند، ارزش قائل شویم.

وزیر امور خارجه سابق افزود: قطعاً اکثر شما کارآفرینان اگر سرمایه خود را به خارج از کشور منتقل می‌کردید، وضعیت بهتری داشتید، اما با وجود همه مشکلات و موانع، در کشور ماندید و به ایران خدمت کردید. به همین دلیل، مایلم از شما تشکر کنم.»

ظریف با اشاره به گرانی حواله های تجاری ایران افزود: متاسفانه درصد حواله های تجاری ایران 33 درصد است. سال گذشته حجم تجارت ایران اعم از نفت و فرآورده های غیرنفتی حدود 153 میلیارد دلار بود و با این محاسبه 50 میلیارد دلار هزینه تحمیلی در سال گذشته داشتیم.

ظریف در ادامه سخنان خود با اشاره به آسیب‌هایی که تحریم‌ها بر اقتصاد کشور وارد می‌کند، خاطرنشان کرد: دولت جدید برای رفع تحریم‌ها نیازمند حمایت داخلی و تیم اقدام مالی است. این اقدامات بدون حمایت داخلی امکان پذیر نیست.

وزیر سابق امور خارجه به تشکیل کمیته ای با هدف انتخاب وزیران 14 گانه دولت اشاره کرد و گفت: دولت منتخب به زودی نامه ای در قالب فراخوان پیشنهاد برای معرفی تیم اقتصادی دولت به کارآفرینان ارسال خواهد کرد. که می توانید در کمیته انتخاب وزیران شرکت کنید.

وی افزود: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده با هدف تمدید دولت، قرار است 60 درصد وزرا برای اولین بار وزیر شوند و شرایط سنی آنها نیز کمتر از 50 سال است.

ظریف گفت: بنا داریم دولت جوانی تشکیل دهیم و قرار نیست امثال من که بارها در این دولت مسئولیت داشته ام دوباره مسئولیتی در این دولت بر عهده بگیریم.

وی با اشاره به تلاش برای ارائه دولت توانمند گفت: من در هر شرایطی مخالف سهمیه خواهی هستم و معتقدم روند انتخاب دولت باید شفاف باشد و به همین دلیل به فکر مشارکت بخش خصوصی هستیم. در انتخاب دولت تیم اقتصادی دولت ما باید با هم این مسیر را طی کنیم و تا جایی که می توانیم در کاهش مشکلات اقتصادی و رفع موانع به دولت کمک کنیم.

ظریف: بخش خصوصی در عرصه تولید و اقتصاد افتخار می کند

در این جلسه رئیس هیئت مدیره انجمن کارآفرینی ایران با بیان اینکه کارآفرینان می توانند خود را برای هر شرایطی آماده کنند، گفت: مجموعه ما به عنوان بخش خصوصی به بلوغ رسیده و آماده کمک به دولت هستیم.

دیاگن ادامه داد: باید بپذیریم که بدون «حل تحریم» و «حل چالش‌های اقتصاد کشور» مشکل حل نمی‌شود. در واقع اگر تحریم ها هم حل شود، هیچ راه چاره ای برای اقتصاد کشور وجود ندارد. دولت باید نقش خود را در اقتصاد متزلزل مشخص کند و در عوض این وظیفه و نقش را به بخش خصوصی بسپارد.

وی با اشاره به اینکه دولت باید به رشد بخش خصوصی کمک کند، گفت: امروز در دنیا گروه های بزرگ اقتصادی در سیاست گذاری ها موثر هستند، بنابراین گروه خصوصی می تواند با گفتمان سازی به دولت کمک کند.

دولت باید قوی ترین افراد را در تیم اقتصادی منصوب کند

حمید کاشاورز، تاجر قطعات خودرو گفت: دولت باید قوی ترین افراد را در تیم اقتصادی به ویژه در تنظیم برنامه و بودجه تعیین کند.

وی با اشاره به اینکه سیستم هایی که در ایران با آن مواجه هستیم سنگین است، گفت: با این شرایط نباید انتظار توسعه داشت.

رضا رضایی یکی دیگر از تاجران قطعات خودرو نیز گفت: امروز مجموعه ما بیش از 16 هزار کارمند دارد و با این وضعیت هیچ کمکی از دولت دریافت نکرده است.

توسعه کلی کشور به تولید بستگی دارد

وی با اشاره به اینکه توسعه کلی کشور در گرو تولید است، گفت: امروز انقلاب فناوری مسیر توسعه را تغییر داده است و شرکت های غیر مدرن محکوم به شکست هستند. امیدواریم موضوع تصدی دولت و دخالت آن در اقتصاد در دولت چهاردهم حل شود.

عضو مجمع کارآفرینی ایران افزود: بحران نقدینگی، قیمت‌گذاری اجباری و بی‌ثباتی بانک‌ها و بازار سرمایه باید حل شود، زیرا در غیر این صورت راهی برای خروج از وضعیت فعلی نداریم. کشور برنامه ای برای توسعه صنعتی ندارد و هر دولتی که سر کار بیاید طبق سلیقه خود صنعت را مدیریت می کند.

غلامرضا منزوی زاده، تاجر نساجی در ادامه این نشست گفت: بر کسی پوشیده نیست که وضعیت اقتصادی کشور بد است و در این شرایط اگر دولت و وزرا سیاست ورزی کنند، مشکلات پابرجاست.

وی افزود: در این جلسه فقط یک سوال دارم که چرا بانک مرکزی صادرات آهن کشور را که سودهای کلانی برای ارز به همراه دارد متوقف کرد؟ دولت منتخب باید به چنین تصمیمات خوبی توجه ویژه داشته باشد.

کارگران توان زندگی با این وضعیت را ندارند

محمدرضا گنجی یکی دیگر از بازرگانان حاضر در این جلسه با بیان اینکه مهمترین وعده انتخاباتی همه کاندیداهای ریاست جمهوری بهبود شرایط مردم است، گفت: کارگران با این شرایط نمی توانند زندگی را اداره کنند.

وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با امید زندگی کردیم، ما کارآفرینان کشور ماندیم تا شرایط کشور را در زمینه تولید، اشتغال، سرمایه گذاری، تولید ثروت و صادرات بهبود دهیم. امروز وقت امیدهای جدید است.

رضا یعقوب زاده دیگر تاجر دعوت شده به این جلسه گفت: دولت باید دو اصل را در دستور کار خود قرار دهد. چرا اقتصاد ایران در 42 سال گذشته از کنترل دولت خارج نشده است؟ اکنون 80 درصد اقتصاد کشور در دست دولت و دولت است. بنابراین دولت باید سیاست خود را در این زمینه تغییر دهد. ما تنها کشور در حال توسعه نیستیم و باید مانند سایر کشورها به برخی خطوط قرمز پایبند باشیم. ما نباید تصمیماتی بگیریم که در هیچ کجای دنیا دیده نشده است.

راهی جز ناکامی دولت در کنترل آن وجود ندارد

احمد خروش از بازرگانان گروه فولاد با بیان اینکه راه دیگری جز این نیست که دولت متولی اقتصاد نشود، گفت: تا زمانی که اقتصاد ما مردم محور نباشد نمی توانیم موفق شویم. درست است که بازرگانان در شرایط تحریم نمی توانند کار کنند، اما ما تاجران فرصت های خوبی ایجاد کرده ایم، محصولات صادر کرده ایم و با وجود تحریم ها ثروت خلق کرده ایم.

همانطور که مهدی کرباسی زاده از بازرگانان صنایع غذایی که در این جلسه حضور داشت گفت: سوال اساسی این است که آیا ما در دولت جدید می خواهیم کشور را 4 سال به عقب برگردانیم یا می خواهیم از بحران عبور کنیم؟ ما نمی توانیم با روش ها، تکنیک ها و تفکر اشتباه از بحران خارج شویم. این تغییر نیاز به جراحی علمی دارد.

فساد در کشور به یک سیستم تبدیل شده است

وی خطاب به ظریف گفت: برخی از اطرافیان شما برای عبور از این شرایط نمی توانند به این افراد تکیه کنند و چاره ای جز تجدید نظر در حوزه اقتصادی نداریم.

حسین ماهری، نماینده صنایع غذایی گفت: امروز 11 بحران بزرگ داریم که هر کدام از این بحران ها کشوری را از بین می برند، مانند عدم تعادل انرژی، عدم تعادل بانکی، افزایش مهاجرت، اقتصاد فرماندهی و هر کدام از این بحران ها. راه حل آن باید توسط مسئول تعیین و تشریح وظایف آن با جدول زمانی مشخص شود، در غیر این صورت ما شاهد تجارب دولت های قبلی خواهیم بود و این دولت نیز.

وی افزود: بخش خصوصی مستقل و قوی در کشور باید به رسمیت شناخته شود. کشورهای همسایه ما مشغول اجرای پروژه های بزرگ هستند در حالی که ما به تامین مرغ و تخم مرغ مشغول هستیم. اگر تصمیمات سخت نگیریم مشکلات حل نمی شوند.

تبلیغات بنری

iribnews به نقل از تیلا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *