رئیس شورای اسلامی از دولت و مجلس خواست لایحه قانون بودجه 1404 را به کمیسیون تلفیق مجلس الحاق کند و گفت: لایحه بودجه از نظر رشد اقتصادی، تورم و نرخ سود بانکی دارای ابهامات و مشکلاتی است. حاوی تناقضات با برنامه هفتم
برای گزارش دادن تیلامحمدباقر قالیباف در جلسه علنی صبح امروز (سه شنبه 17 آبان) شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه قانون بودجه کل کشور 1404 با بیان اینکه بارها تاکید کرده ام که باید بدانیم این بودجه ابتدا بودجه اقتصاد و مردم است. زندگی می کند و بعد بودجه دولت است و می گوید: بنابراین فکر نکنید این پروژه بودجه دولت است، بلکه جان مردم اینجاست و دولت و مجلس باید زندگی و خیر را در اولویت قرار دهند. -در میان مردم بودن و فشار بر مردم.
شفافیت، جامعیت و عدم اغراق در بودجه از نقاط قوت لایحه قانون بودجه 1404/ ابهام در رشد اقتصادی، نرخ تورم و سود بانکی است.
رئیس شورای اسلامی در ادامه خطاب به پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: برخی از اقدامات دولت در لایحه بودجه 1404 مانند شفافیت، جامعیت و یکپارچگی بودجه نگران هستیم. برای بودجه بندی، نه بودجه ریزی بیش از حد، اصلاحات تدریجی بودجه، تخصیص اعداد مشخص، آنچه در بودجه نیست را از ویژگی های خوب بودجه شما می دانیم و قدردان آن هستیم.
وی افزود: اما اکنون بر اساس قانون برنامه از هم اکنون در رشد اقتصادی تردیدهایی وجود دارد. مشکلات تورم و نرخ سود بانکی نیز وجود دارد. اینها مسائل اصلی ما هستند، بنابراین لایحه بودجه در تطبیق و عدم مغایرت با برنامه هفتم با مشکل مواجه است.
دولت در ابتدای سال با مصوبه رهبری 28 درصد از صندوق توسعه ملی برداشت کرد
آقای قالیباف ادامه داد: این نکات را می خوانم و با دقت می گویم. مرکز پژوهش های مجلس نمایندگان، روسای کمیته ها، ریاست ساخت و دوستان متخصص در این باره اظهار نظر کرده اند و این نکات خلاصه این بحث هاست نه جمع بندی شخصی.
رئیس شورا در خصوص اعتباری که قرار بود دولت با مجوز رهبری از صندوق توسعه ملی وام بگیرد، گفت: برخی از دوستان اشاره کردند و نظر من را هم خواستند که دولت در این مدت 28 درصد از صندوق وام می گیرد. سال به جای وسط سال با اجازه معظم له باید توسعه ملی گرفته شود، الان باید در بودجه لحاظ شود و من در این زمینه با دولت توافق کردم و یکی از آنها بودم. همان نظری که الان باید بیاید، حضرت آقا هم لطف کردند و این اقدام صورت گرفت.
بودجه عمرانی دولت در سال 1404 عملاً همان بودجه سال 1403 است که ضرورت همراهی دولت و مجلس نمایندگان در بررسی بودجه در کمیته ادغام است.
وی همچنین به یکپارچگی و شفافیت بودجه اشاره کرد و گفت: با وجود این اتفاقات و با نگاهی به بودجه 1403 و 1404 می بینیم که امروز عملاً تمام بودجه عمرانی سال های 1403 و 1404 همه به بخش هزینه ها رفته است. و فقط 9 تای آن باقی مانده است، با احتساب 10 میلیارد دلاری که در بخش ساخت و ساز 1404 محاسبه شده است، که عموماً حدود 500 یا 550 هیمت است، به بودجه عمرانی رسیده است و دیگر نباید نگاه کنیم. سایر اطلاعات در مورد اعتبارات دولتی در بخش مخارج.
رئیس شورای اسلامی در پایان سخنان خود گفت: این اعتقاد من است و شما در سخنان خود به آن اشاره کردید و من به شخصه دوست دارم به فکر این مشکلات باشید و دولت بیاید و با هم در اصلاح این مشکلات را حل کند. بعد از آن، بحث شورای نگهبان، مرجع عالی نظارت و مجلس را داریم که توسط دولت و مجلس واحد منحل می شود. اگر واقعاً قبول دارید، مجلس باید بر اساس آن تصمیم بگیرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه: دولت آمادگی کامل برای تعامل با مجلس نمایندگان در بررسی لایحه قانون بودجه 1404 را دارد/این قانون رشد نقدینگی را کنترل می کند.
آقای حمید پورمحمدی در پاسخ به اظهارات رئیس شورای اسلامی گفت: لایحه بودجه 1404 مطرح شد و آنچه بیرون می آید قانون است و ما آمادگی کامل برای تعامل با مجلس را داریم و تمام تلاش خود را برای این امر متحد خواهیم کرد. که دستیابی به بهترین سرنوشت کشور، بیایید دریابیم، کاملاً در خدمت شما هستم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص اعداد و ارقام بودجه اضافه کرد: با وجود اینکه رسالت ما نبود، کتابی با عنوان گزارش اقتصادی تهیه و تقدیم شما شد و از شما می خواهم که اگر این قانون اجرا شود، آن را بخوانید برای متغیرهای کلان اقتصادی اتفاق می افتد؟
معاون رئیس جمهور در پایان تصریح کرد: با ادامه وضعیت فعلی رشد اقتصادی ما به 2.5 درصد و با اجرای این لایحه به 4.4 درصد، نرخ به 26.5 درصد می رسد، نرخ تورم از 33 درصد به 30.2 درصد و صادرات از 65 میلیارد دلار به 77 میلیارد دلار خواهد رسید. بنابراین ما همه این مسائل را در نظر گرفتیم و آمادگی کامل برای تعامل با مجلس نمایندگان را داریم.