مدیرکل فرآورده های بهداشتی و آرایشی سازمان غذا و دارو: از ابتدای سال تاکنون 131 نوع فرآورده آرایشی و بهداشتی بدون مجوز توسط سازمان های غذا و داروی سراسر کشور کشف و ضبط و از سوی این اداره کل اعلام شده است.
وی بیان کرد: این نظارت شامل نظارت در حین تولید، نظارت بر انبارهای نگهداری و توزیع و حتی نظارت بر محل عرضه در انبارها می شود مجوز دارو توسط سازمان غیر مجاز تلقی می شود.
دکتر آل بویه ادامه داد: ممکن است برند معروفی که قبلا توسط یک شرکت معتبر و دارای مجوز وارد شده بود قاچاق شود و خود شرکت به سازمان غذا و دارو اطلاع دهد و ما آن را غیرقانونی اعلام کنیم و دلیل آن این است که روشن کنترلی بر تولید و نگهداری آن وجود ندارد و ممکن است در فرآیند تولید، نگهداری و حمل و نقل تا زمانی که به دست مصرف کننده برسد ماهیت خود را از دست داده و حتی ممکن است برای سلامتی مضر باشد.
وی افزود: برخی از محصولات با توجه به بازار خوب و قیمت بالا با ظاهر برند اصلی اما بی کیفیت و مضر برای سلامتی توسط ذینفعان تولید می شود و به عنوان کالای اصلی در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.
مدیرکل فرآورده های بهداشتی و آرایشی سازمان غذا و دارو ادامه داد: برخی از محصولات ممکن است به دلیل نگهداری نادرست یا تاریخ انقضا بدون مجوز اعلام شوند.
دکتر آل بویه گفت: با توجه به گرانی لوازم آرایشی و بهداشتی در سال های اخیر، عده ای به دنبال سودآوری با تولید محصولات بی کیفیت و ناسالم اقدام به تهیه لوازم آرایشی با قیمت کمتر کردند و به دلیل ممنوعیت واردات محصولات خارجی آنها شروع به تولید محصولات مشابه تقلبی کردند زیرا در مکانی تولید می شود که تحت نظارت کارشناسان بهداشتی نیست بنابراین اصالت آن قابل تایید نیست.
وی افزود: مصرف کنندگان به طور کلی می توانند با استفاده از برچسب الصاق شده روی لوازم آرایشی و استعلام اصالت آنها از طریق تلفن همراه، محصولات آرایشی و بهداشتی اورجینال تولید شده در شرایط بهداشتی را به راحتی خریداری کنند و در نتیجه از خرید محصولات تقلبی و غیر منطبق با مشخصات که مانع تولید و توزیع آنها می شود، خودداری کنند. در جامعه
دکتر آل بویه ادامه داد: از محل تولید آن اطلاع دقیقی در دست نیست و در صورت شناسایی توسط عوامل غذایی و دارویی اقدامات قانونی انجام می شود.
iribnews به نقل از تیلا