معاون فنی و مهندسی شرکت ساتبا گفت: ظرفیت نصب شده نیروگاه های کشور در حوزه انرژی های تجدیدپذیر تاکنون به حدود 1300 مگاوات رسیده است و ایران در تلاش است در مدت زمان کوتاهی تغییراتی را در این بخش ایجاد کند. از مسیرهای جدید ، تا قسمتی از ناهماهنگی از این جهت ثابت شود
به گزارش خبرگزاری صدف و سیما، علی رضا برنده مطلق معاون فنی و مهندسی شرکت ساتپا گفت: سفر وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتپا به چین به همراه هیئت همراه برای شرکت در سومین اجلاس ستپا. وزرای انرژی که مجمع کمربند و جاده را ابزاری برای مذاکرات موثر با مقامات چینی به منظور حل بخشی است، به دلیل نارضایتی از توسعه نیروگاههای انرژی تجدیدپذیر، با جذب شرکتهای چینی برای سرمایهگذاری در پروژههای نیروگاههای انرژی تجدیدپذیر این کار را انجام داده است.
وی با اشاره به اینکه چین یکی از کشورهای پیشرو در زمینه انرژی های تجدیدپذیر در جهان است، گفت: کشوری که بتواند در یک سال 250 هزار مگاوات ظرفیت تجدیدپذیر جدید بسازد، بهترین کشور در حوزه فناوری های تجدیدپذیر محسوب می شود. مگاوات انرژی های تجدیدپذیر روزانه ساخته می شود، بنابراین سایر کشورها از این ظرفیت بهره مند شده اند، به عنوان مثال، برزیل با همکاری چین، سالانه تقریباً 30 درصد از نیروگاه های بادی را توسعه می دهد و این کشور را به یکی از کشورهای پیشرو در زمینه باد تبدیل می کند. توسعه انرژی
برندا مطلق به تلاش ایران برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر در ایران اشاره کرد و گفت: ظرفیت نصب شده نیروگاه های کشور در حوزه انرژی های تجدیدپذیر حدود 1300 مگاوات است و ایران در تلاش است در مدت کوتاهی در این بخش توسعه یابد. زمان روندهای جدیدی برای رفع بخشی از نارضایتی ها از این مسیر ایجاد می شود.
وی با اشاره به دستاوردهای سفر وزیر نیرو به چین گفت: وزیر نیرو و هیئت همراه با وزیر انرژی چین و بسیاری از شرکت های بزرگ چینی در حوزه نیروگاه های تجدیدپذیر دیدار کردند. پس از آن توافقات و تفاهم نامه ای به امضا رسید تا مقدمات اولیه سرمایه گذاری چینی ها و مشارکت آنها در تامین منابع مالی و ساخت نیروگاه های انرژی تجدیدپذیر در ایران فراهم شود.
معاون فنی و مهندسی ساتبا ادامه داد: عقد قرارداد احداث نیروگاه بادی 100 مگاواتی شرکت مپنا با همکاری یک شرکت چینی و همچنین امضای تفاهم نامه بین ساتبا و یک شرکت چینی. برای همکاری مشترک در زمینه خدمات انرژی های تجدیدپذیر برای دستیابی به موضوعاتی مانند انتقال فناوری و آموزش از سوی دیگران. دستاوردهای سفر وزیر نیرو به چین بود.
وی با تاکید بر اینکه برای ایجاد تحول در حوزه انرژی های تجدیدپذیر باید مسیرهای جدیدی طی شود، افزود: امیدواریم با تشریفات و رایزنی های انجام شده بتوان از اختیارات مالی و اجرایی استفاده کرد. مذاکرات هدف شرکت های چینی ساخت 5000 مگاوات در مدت زمان کوتاه است و حتی قبل از پیک برق سال آینده، می توانیم بالاترین ظرفیت قابل دستیابی برق تجدیدپذیر را در سال آینده داشته باشیم.
برنده مطلق از راه اندازی سامانه مشترک ساتبا و وزارت امنیت برای امکان ثبت درخواست تجهیزات نیروگاه های تجدیدپذیر توسط ساتبا خبر داد و افزود: بانک مرکزی سهمیه ارزی 200 میلیون دلاری را برای تخصیص ارز به سرمایه گذاران بررسی کرد. در زمینه انرژی های تجدیدپذیر علاوه بر 500 میلیون دلار اضافه می شود در صورتی که این میزان اعتبار برای سرمایه گذاران جذب شود، می توان برای رفع عدم تعادل انرژی بیشتر تخصیص داد. موانع موجود بر سر راه تخصیص تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی نیز برطرف شده و موافقت بسیاری از شرکت ها به مرحله نهایی رسیده است، در حالی که دولت چهاردهم تخصیص منابع برای تامین تجهیزات توسعه انرژی های تجدیدپذیر را هدف گذاری کرده است. خط اعتباری چین