معاون اول رئیس جمهور:
معاون اول گفت: بیانیه گام دوم، سند چشم انداز بیستم و سند برنامه هفتم توسعه از مهم ترین اسناد سطح بالا برای حرکت کشور به سمت ترقی و پیشرفت است.
به گزارش تیلا ، معاون اول رئیس جمهور عصر امروز (دوشنبه) در اختتامیه اولین المپیاد فناوری که در پارک فناوری واردیس برگزار شد، با بیان اینکه لزوم استفاده از فناوری های پیشرفته بیانگر راهبردی جدی برای کشور است، تاکید کرد: این کشور در تلاش است تا ثروت ملی خود را از طریق علم و دستاوردهای فناوری افزایش دهد.
وی به لزوم مصونیت کشور در برابر توطئه های دشمن به ویژه در بحث علمی و فناوری اشاره کرد و عارف تصریح کرد: باید مصونیت امنیتی، علمی و معیشتی برای مردم ایجاد شود.
وی در این مراسم خطاب به جوانان، جوانان، مراکز علمی و فناوری و شرکت های دانش بنیان با طرح این سوال که چرا علیرغم تلاش های صورت گرفته در راهبردهای توسعه، به اهداف مورد نظر و جایگاه اول کشور در منطقه نرسیده ایم؟ وی درمورد اسناد منبع تاکید کرد: راه های برون رفت از آمارهای علمی نگران کننده کنونی ایران در رتبه بندی های جهانی باید بدون ادب و صراحت توسط جامعه علمی پاسخ داده شود و علت نرسیدن به این اهداف با وجود راهبردها و حمایت ها باید تبیین شود. .
معاون اول رئیس جمهور گفت: برای رسیدن به جایگاه اول علمی در منطقه نیازمند عزم ملی هستیم و پاسخ این سوال در همه محافل، جامعه و مراکز علمی وجود دارد و با عزم و حرکت ملی به دنبال آن هستیم. جوانان بیایید با قدرت به جایگاه اصلی خود برسیم.
وی همچنین از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خواست تا در سه ماه آینده راهکارهایی برای غلبه بر شاخص های علمی پایین کشور بیابند، چرا با وجود امکانات فراوان به مرکز اصلی علمی کشور نرسیده ایم و می خواهیم کشوری صادرکننده فناوری باشیم. بازارهای منطقه ای
عارف در ابتدای سخنان خود از مسئولین ابتکارات خلاقانه المپیاد فناورانه در فضای دوستانه و رقابت علمی بین جوانان و نوجوانان تشکر و قدردانی کرد علم و فناوری در این راستا مطرح شده است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه امنیت سایبری یکی از نیازهای حیاتی کشور است، با اقدامات انجام شده در پنج سال گذشته توانستیم این بحث را به سطح مدارس منتقل کنیم به امنیت سایبری در مدارس علاقه مند شد و گفت: شرکت 810 دانش آموز در این المپیاد در بخش امنیت سایبری نشان می دهد که دانش آموزان به خوبی به اهمیت این موضوع واقف هستند.
وی همچنین بیانیه گام دوم، سند چشم انداز بیست و سند برنامه هفتم را از مهم ترین اسناد آغازین حرکت دولت به سوی پیشرفت و ترقی دانست و گفت: بیانیه گام دوم جوانان را هدف گرفته است راهبرد آینده کشور در پنج دهه آینده و با تسهیل رهنمودهای آن از سوی مقام معظم رهبری مبتنی بر علم و فناوری، وظیفه نهایی اجرای این بیانیه با جوانان است.
عارف در خصوص سند چشم انداز بیستم گفت: بر اساس این سند قرار است کشور در منطقه پویا و فعال جنوب غرب آسیا در حوزه های مهم به ویژه علم، فناوری، اقتصاد و فرهنگ جایگاه اول را به خود اختصاص دهد، اما بنا به دلایلی در جایگاه نخست قرار داریم. البته ما معتقدیم که چشم انداز بیست و یکم می تواند مستقل از زمان باشد و دولت چهاردهم به دنبال اجرای این سند و رسیدن به اهداف است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه جهت گیری برنامه هفتم توسعه مبتنی بر دانش و فناوری است، تاکید کرد: هدف ما این است که در برنامه هفتم توسعه به رشد 8 درصدی دست پیدا کنیم تا بتوانیم مطالبات مردم را در کشور برآورده کنیم. شأن آنها برای مردم به ویژه در حوزه اقتصادی معیشتی، رفاهی و مطالبات جوانان رسیدن به این رشد 8 درصدی تعیین اهداف منطقی و اصولی است که باید از طریق بهره وری امکان پذیر باشد که در بخش صنعتی و تولیدی دو واحد این رشد 8 درصدی از طریق بهره وری حاصل می شود که در این زمینه باید از تجربیات کشورهای جهان بهره مند شد.
وی به سهم 10 درصدی اقتصاد دانش بنیان در برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و ادامه داد: در این برنامه و تا پایان دولت چهاردهم باید سهم اقتصاد مبتنی بر فناوری و دانش دیجیتال را افزایش دهیم. اقتصاد با کمک جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی به 10 درصد افزایش یافت.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه طبق راهبرد ابلاغی مقام معظم رهبری باید در حوزه هوش مصنوعی اولین کشور دنیا باشیم، تاکید کرد: این کار با حمایت جوانان و تلاش جدی آنان قابل انجام است. .
وی با اشاره به آمارهای جهانی و رتبه 64 ایران در شاخص نوآوری در سال 1403 و یازده پله سقوط نسبت به رتبه 53 در سال 1401 و رتبه 115 جهانی در حوزه هوش مصنوعی عارف ادامه داد: ایجاد زیرساخت های دیجیتال و اینترنت پرسرعت، استفاده از نیروی انسانی متخصص، نوآوری و یکپارچگی اقتصادی، استفاده از فناوری های نوظهور و تدوین مقررات و سازوکار قانونی چهار راه حل و شاخص مهم برای دستیابی به یک جهش معنادار در حوزه هوش مصنوعی است.
وی ادامه داد: بر اساس آمارهای جهانی ارزش بازار هوش مصنوعی در منطقه در سال 2020 بالغ بر 500 میلیون دلار بوده و تا سال 2026 به 4.8 میلیارد دلار خواهد رسید و باید دید این کشور در سال جاری چه سهمی خواهد داشت. رشد چین خوردگی
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: شاخص ها و واقعیت های موجود بیانگر ضرورت انجام اقدامات پیشگیرانه لازم در این زمینه است و این یک وظیفه علمی و فناوری ملی است که همه در اسناد اولیه که منشور ملی بین دو کشور است، هدف گذاری کنند. دولت، جوانان و علمای آن.
عارف خاطرنشان کرد: نیروی انسانی مزیت اصلی کشور است و اگر به دانش آموختگان توجه کافی و لازم می شد امروز با کشورهای رقیب فاصله زیادی داشتیم.