معاون رئیس جمهور گفت: در حوزه فناوری های نوین محدودیت توقفی وجود ندارد و باید دستیابی به فناوری های نوین در کشور رو به افزایش باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری گفت: همواره توجه ویژه ای به توسعه سریع علم و فناوری روز است. نکته مهم این است که باید اهدافی را که برای آینده در نظر گرفته ایم و در چارچوب این اهداف به دست نیاورده ایم به دقت بررسی کنیم و از تکرار آنها خودداری کنیم.
وی افزود: روز گذشته در هفتمین همایش اندازه گیری و ایمنی پرتوهای یونیزه و غیریونیزه در دانشگاه شهید بهشتی به این نکته اشاره کردم که با وجود اینکه دشمنان در حوزه هسته ای برای ما دردسرهای زیادی ایجاد کرده اند؛ اما در این راستا به دلیل عدم وجود تشعشعات پرتوهای یونیزه و غیریونیزه در حوزه هسته ای هستیم. صرف نظر از این رویکرد، ما راه درازی را پیمودهایم، اما هنوز راههای کشف نشده زیادی داریم و باید با انرژی بیشتری در این مسیر حرکت کنیم.
وی گفت: در حوزه فناوری های نوین محدودیت توقفی وجود ندارد. دستیابی به فناوری های جدید در کشور باید به صورت تصاعدی باشد زیرا دنیا به دنبال استفاده بیشتر از فناوری است.
اسلامی گفت: در چرخه نوآوری در فرآیند تبدیل ایده به محصول و ارائه مناسب آن و در نهایت ایجاد زنجیره ارزش باید کاستی های موجود را برطرف کنیم.
وی افزود: بی توجهی و سهل انگاری در این راه قابل قبول نیست. دشمنان با تبدیل «نوآوری باز» به «نوآوری بسته» سعی در افزایش انحصار دارند.
معاون رئیس جمهور گفت: باید تلاش کنیم تا فعالیت نخبگان و استعدادهای برتر را در کشور ارتقا دهیم چرا که دشمنان می خواهند جوانان ما را جذب کنند و برتری آنها را حفظ کنند. با توجه به جامعه قوی و مستعد و پتانسیل قابل توجهی که در توسعه علم و فناوری در کشور داریم، باید از سازوکارهای متعدد و متنوع علم و فناوری برای تبدیل ایده ها به دانش، فناوری و ثروت استفاده کنیم.
اسلامی با اشاره به دستاوردها و توانمندیهای صنعت هستهای این کشور و گسترش فعالیتهای سازمان انرژی اتمی در بخشهای مختلف، افزود: سازمان انرژی اتمی ایران اقدامات مهمی در حوزههای مختلف علمی و فناوری انجام داده است. در این راه از همه ظرفیت ها و استعدادهای خود برای تحقق اهداف بزرگ این کشور استفاده کرده است. همچنین قصد داریم در این زمینه طرح های مهمی را اجرا کنیم و همگام با کشورهای پیشرفته در حوزه علم و فناوری باشیم.
معاون رئیس جمهور خطاب به فناوران و پژوهشگران در هجدهمین همایش ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری، گفت: آنها مخالف تبدیل کشور ما به سازنده نیروگاه های هسته ای هستند در حالی که کشورهای مختلف در بیست و هشتمین و بیست و نهمین دوره سالانه اتحاد اجلاس آب و هوای ملل (جام 28 و جام 29) توافق کردند که جهان باید به سمت انرژی های تجدیدپذیر حرکت کند. بر این اساس تا سال 2050 ظرفیت نیروگاه های هسته ای جهان برای تولید انرژی هسته ای سه برابر خواهد شد.
وی ادامه داد: این اتفاق بسیار بزرگی است که رخ داده است، اما برخی از آنها تلاش می کنند با ایجاد محدودیت های بین المللی مانع از تبدیل شدن ایران به تولیدکننده نیروگاه های هسته ای شوند. با ابزارها و محدودیت ها سعی می کنند پیشرفت ایران در عرصه علم و فناوری را ناهموار کنند تا کشورمان اجازه اهداف توسعه ای خود را ندهد.
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: در بخشهای مختلف مرتبط با صنعت هستهای مانند معدن و حوزههای مهم بهداشت، پزشکی، کوانتوم، پلاسما و تشعشعات و سپس با تبدیل ایدهها به محصولات و صنایع، اقتصاد علمی را تقویت کنیم.
اسلامی گفت: با تحقیقات درون زا به یکی از بازیگران اصلی عرصه علم و فناوری دنیا تبدیل شده ایم، البته باید سهم بیشتری در بازارهای بین المللی داشته باشیم.
وی افزود: نباید در این مسیر توقف کنیم، بلکه با همدلی، هماهنگی و همکاری همه جانبه باید این روند را به گونه ای بنا کنیم که رونق علمی و اقتصادی را در پی داشته باشد. با اجرای این موارد، جایگاه کشور در عرصه علم و فناوری ارتقا می یابد و ناموس ملت ایران اسلامی بیش از پیش حفظ می شود.
در هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری، غرفه ای برای ارائه آخرین دستاوردها و فرصت های صنعت هسته ای برپا شد.
هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی فناوری و مدیریت نوآوری با موضوع “نوآوری فراتر از مرزها: چهارمین انقلاب صنعتی و هوش مصنوعی” در تاریخ 19 و 20 ژانویه 1403 در پژوهشگاه نیرو برگزار می شود.