عراقجی:
وزیر امور خارجه تاکید کرد: ایران برای حفظ و دفاع از منافع مردم و امنیت سرزمینهایشان هیچ محدودیتی برای خود قائل نیست.
به گزارش تیلا، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، شامگاه شنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ در گفتوگو با رسانههای خامنهای این موضوع را تأیید کرد. وی ضمن اعلام اینکه ایران برای حفظ و دفاع از منافع و تمامیت ارضی خود هیچ محدودیتی قائل نیست، تاکید کرد که در سفرهای اخیر منطقه ای، توانایی ایران در دفاع و پاسخگویی به کسانی که قصد حمله به ایران را دارند، از سوی طرف های خارجی است. روشن شد.
متن این گفتگو به شرح زیر است:
– جناب آقای عراقچی! شما در سفرهای اخیر خود به کشورهای منطقه دیدارهای مهمی با سران این کشورها داشتید که مورد استقبال رهبر انقلاب قرار گرفت. در این دیدارها چه هشداری درباره احتمال همکاری آنها با رژیم صهیونیستی در تهدید ایران داده اید و فکر می کنید این هشدارها چه تاثیری بر روند حوادث دارد؟
*عراقی: بسم الله الرحمن الرحیم ترین. خوب ما در این سفرها مواضع جمهوری اسلامی ایران را در مسائل منطقه ای و دفاع از خود و دفاع از محور مقاومت به صراحت مطرح کردیم و اینکه جمهوری اسلامی ایران عزم خود و راهی را که طی می کند جدی است. در حمایت از مردم فلسطین و مقابله جدی با رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داد. این افراط گرایی ها در چهار دهه گذشته افزایش یافته و کمترین آسیبی به عزم جمهوری اسلامی ایران وارد نمی کند. همینطور دفاع ایران و انتقام ایران از کسانی که قصد حمله به ایران را دارند برای همه اینها تعبیر شد و بهتر است کسی برای تضعیف اراده و اراده ملت ایران تلاش نکند. . جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از خود. این پیامی بود که به همه این کشورها فرستاده شد. علاوه بر پیام، نیاز به کاهش تنش و ایجاد روابط حسن همجواری است.
ما به آنها گفتیم همانطور که جمهوری اسلامی ایران مرد جنگ است، در مقابل همسایگان خود نیز مرد صلح است. ما تنش نمی خواهیم ما تهدیدی برای همسایگان خود در منطقه خلیج فارس و فراتر از آن محسوب نمیشویم. حساب رژیم صهیونیستی جداست و حساب قدرت های خارج از منطقه جدا است، اما در سیاست همسایگی که از دولت قبلی شهید رئیسی شروع شد، کاملا جدی هستیم و به همین دلیل کاملاً عمل کردیم. دیپلماسی همه جانبه در این سفرها که من فکر می کنم نتایج آن خودش را هم نشان داد.
جناب وزیر محترم! حدود عزم جمهوری اسلامی ایران برای حفظ منافع و تمامیت ارضی کشور چیست؟ آیا برخی زمزمه های ریاکارانه و دعوت به خویشتن داری در ایران تاثیری در کاهش مجازات رژیم متجاوز دارد؟
*عراقی: من فکر می کنم ما ثابت کرده ایم که هیچ محدودیتی برای عزم ما برای دفاع از خود وجود ندارد. ما این را در جنگ هشت ساله با رژیم صدام و در مقابل خصومت آمریکا در سال های گذشته نشان دادیم. در مقابل تحریم های آمریکا و در هر حادثه ای که رخ داد، ثابت کردیم که برای دفاع از مردم خود محدودیتی قائل نیستیم. ما از خاک و میهن خود دفاع خواهیم کرد. ما از آرمان های جمهوری اسلامی دفاع خواهیم کرد و پای همه این آرمان ها خواهیم ایستاد. من فکر می کنم تمام جهان این را دیده است. آخرین نمونه آن عملیات صادق 1 و 2 است که با قاطعیت انجام شد و جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران با تمام عواقب آن با قدرت مواجه شدند.
– به عنوان آخرین سوال جناب دکتر! عملیات صادق 1 و صادق 2 چه تأثیری در تقویت قدرت دیپلماتیک کشور و پرکردن دست دیپلماتیک دارد؟
*عراقی: ببینید دیپلماسی در درجه اول بر مولفه های قدرت داخلی متکی است. البته خود دیپلماسی می تواند قدرت تولید کند، اما پیشرفت دیپلماسی بستگی به این دارد که این دیپلماسی به کدام مولفه های قدرت در داخل کشور تکیه کند. دیپلمات ها به شدت به آنچه قدرت داخلی نامیده می شود باز می گردند. البته این قدرت داخلی می تواند قدرت نظامی، قدرت اقتصادی، قدرت سیاسی یا قدرت بلاغی باشد. گفتمان های تولید شده توسط جمهوری اسلامی یکی از مولفه های قدرت آن است. و البته علاوه بر صنایع دفاعی و سلاح های دفاعی آن; همه اینها همان چیزی است که یک دیپلمات قوی را وارد عرصه می کند و به اصطلاح دیپلماسی توانایی رسیدن به اهدافش را می دهد. البته در حرکت، خود دیپلماسی می تواند قدرت تولید کند. یعنی خود می تواند به عنصر قدرت در کشور تبدیل شود. عملیات صادق 1 و 2 که جلوه کامل دیگری از اقتدار جمهوری اسلامی ایران در دفاع از خود بود که به نظر من موتور محرکه سیاست خارجی ما بوده و خواهد بود انشاالله.