رئیس سابق شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: متاسفانه برنامهای برای تنوع بخشیدن به سبد تامین انرژی کشور مانند سایر کشورهای دنیا نداریم و این موضوع یکی از دلایل اصلی عدم تعادل انرژی است. مشکلی در کشور است.»
به گزارش خبرنگار تیلا عبدالحسین بیات رئیس سابق شرکت ملی صنایع پتروشیمی در رایزنی ملی امکان سنجی فنی و اقتصادی عرضه پایدار گاز طبیعی پتروشیمی ها گفت: در سال 1383 400 میلیون متر مکعب گاز تولید کردیم و در سال 1402 هجری شمسی. 400 میلیون مترمکعب گاز تولید کردیم و در سال 1402 هجری قمری میزان تولید به 944 میلیون مترمکعب در روز رسید
وی با اشاره به اهمیت خصوصیسازی صنایع پتروشیمی گفت: از سال 1388 و به دلیل تحریمهای موجود، اگر پتروشیمیها خصوصیسازی نمیشد، مانند حوزه نفت در این حوزه با مشکل مواجه بودیم.
رئیس سابق شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره اهمیت تنوع بخشی به سبد تامین انرژی اظهار کرد: متاسفانه برنامه ای برای تنوع بخشیدن به سبد تامین انرژی کشور مانند سایر کشورهای دنیا نداریم سبد تامین انرژی کشور به نفت، میعانات گازی و گاز اختصاص دارد و در حالی که 1.4 درصد انرژی های نو را در اختیار داریم، نیازی به فناوری های جدید برای انرژی های نو نداریم. در واقع 72 درصد سبد انرژی کشور به گاز طبیعی، 26 درصد به نفت، حدود 2 درصد به منابع تجدیدپذیر و 70 درصد گاز کشور از میدان گازی پارس جنوبی تامین خواهد شد.
وی بیان کرد: در افق سال 1409 و بر اساس تقاضای گاز در کشور ظرف 4 ماه، روزانه 1500 میلیون مترمکعب خواهد بود که نشان دهنده افزایش چشمگیر درگیری در سال های آینده است. تقریباً تمام پتروشیمی ها از طریق سوخت، متان و میعانات گازی تحت تأثیر کاهش تولید قرار می گیرند. میدان پارس جنوبی با توجه به این آمار، موضوع افزایش فشار در میدان گازی پارس جنوبی موضوعی جدی و مهم خواهد بود.