دبیر فدراسیون صنعت ارتباطات ایران گفت: درخواست ما از دولت چهاردهم این است که طرح توسعه شبکه ملی فیبر نوری با سرعت بیشتری اجرا شود تا افراد و شرکت ها سلیقه آن را احساس کنند.
آقای فرامرز روستاگر در گفتگوی اختصاصی با گزارشگر رادیو وی در خصوص طرح ملی توسعه شبکه فیبر نوری که در دولت قبل اجرا شد، افزود: آمار خانواده های تحت پوشش این طرح به حدود 10 میلیون نفر رسید اما این پوشش 10 میلیونی چیزی نیست که مردم روی میز خود ببینند. . این یک کار زیرساختی است که ما را به نقطه مصرف نزدیک می کند و الان در نقطه مصرف که متقاضی درخواست می دهد باید ظرف یک ماه دسترسی فراهم شود.
وی گفت: دبی الیاف نزدیک مناطق به 10 میلیون رسیده است و این آمار صحیحی است. بحث مهمی که مطرح شد این بود که اگر به سرعت از این سرمایه گذاری بهره برداری نکنیم، سرمایه گذاران در آینده با مشکل مواجه خواهند شد، زیرا این سرمایه گذاری در حال حاضر با حمایت مالی دولت انجام می شود، یعنی اپراتورهای مربوطه نمی توانند آن را از محل خود تامین کنند. منابع داخلی
رستگار بیان کرد: البته باید تعرفه ها به موقع تعدیل می شد و منابع آنها این امکان را به آنها می داد که اگر این اتفاق می افتاد فاصله سرمایه گذاری و بهره برداری کمتر می شد، اما الان چون دولت تامین می کند منابع را فراتر می گذارند و یارانه دولتی دریافت می کنند و این خلأ بین برنامه ریزی و توزیع تجهیزات ایجاد کرده است که موضوع اصلی است، مردم طعم فیبر نوری را در حمل و نقل احساس می کنند، اما 8 تا 10 میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفته اند. توسط فیبر نوری، اما تنها حدود 500000 اتصال ایجاد شده است.
وی افزود: شهید رئیسی چند روز قبل از شهادتش به ستاد نظارت وزارت ارتباطات آمد و پس از شنیدن گزارش ها به این نتیجه رسید که فاصله پوشش تا ارتباط بیشتر شده و باید کاهش یابد.
دبیر انجمن صنعت مخابرات ایران گفت: از ابتدای سال جاری وزارت ارتباطات این بحث را مطرح کرده که به موازات پوشش، تا پایان امسال سه میلیون اتصال برقرار می شود و همین موضوع است. باعث خوشحالی ما و مردم و رضایت سهامداران اپراتورها شد.»
دبیر سندیکای صنعت ارتباطات ایران گفت: به همین مناسبت در ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری جلسه ای با حضور مسئولان وزارت صنعت، ستاد وزارت ارتباطات و معاون رئیس جمهور برگزار شد. جمهوری. رئیس اداره علم و فناوری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی.
روستگر افزود: تفاهم نامه ای تنظیم شد و در خصوص مودم های مورد نیاز (مودم های فیبر نوری ONT) مقرر شد هر اپراتور بتواند دو و نیم برابر آنچه تولیدکننده داخلی از خارج از کشور سفارش می دهد وارد کند البته در صورت سفارش ها همینطور بوده است. به موقع در نظر گرفته شد که تولید داخلی مشکلی از نظر پاسخگویی کامل به نیازهای مودم ندارد، اما این کار انجام نشد و کل تجارت به جای تحویل، روی پوشش متمرکز شد.
مودم های تولید داخلی مشکل کیفی ندارند
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کیفیت مودم های خانگی جوابگوی نیازها نیست، افزود: اگر مشکلی با تولیدات داخلی داریم، باید به صراحت بگوییم تا مودم های تولید داخلی دچار سوءتعبیر نشوند اصلاً مشکل کیفی داشته باشید، زیرا همه اینها بر اساس استانداردهای بین المللی است و در یک آزمایشگاه مورد اعتماد آزمایش شده است، که در آنجا مشکلی ایجاد می کند که اپراتور یا کاربر نهایی انتظار گزینه های بیشتری از مودم دارند و مشکل اینجاست به عنوان مثال، یک مودم خاص چیزی کم دارد، بنابراین این یک مشکل کیفیت نیست، موضوع انتخاب است.
رستگار گفت: از سوی دیگر، این گزینهها برای درصد کمی از مشترکانی که به پهنای باند فوقالعاده بالاتری نیاز دارند یا کسانی که دارای ویژگیهایی مانند توزیع Wi-Fi در محل کار خود هستند، پیشنهاد میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این نوع مودم ها را می توان در داخل ساختمان ساخت؟ وی اضافه کرد: اگر به آنها فرصت داده شود قطعا امکان پذیر است و نه اینکه فقط یک بار به آنها نیاز باشد مثلا بعد از سه ماه بتوان در داخل ساختمان ساخت. روستگار گفت: «این بی احترامی است که بگوییم کیفیت او پایین است.
وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم باید رابطه خود را با مخابرات اصلاح کند
روستاگر گفت: توصیه من به دولت چهاردهم این است که وزیر ارتباطات رابطه خود را با شرکت مخابرات ایران اصلاح کند. شرکت مخابرات. با شرکت مخابرات ایران سازماندهی شد تا سفارشی سازی های ارائه شده مشخص شود.
وی در پاسخ به این سوال که اگر شرکت مخابرات تحرک و انعطاف لازم برای فعالیت را نداشته باشد چه باید کرد؟ وی افزود: اگر اینطور باشد، رؤسای سه قوه باید تصمیم بگیرند و به نظر من انعطاف ناپذیری شرکت مخابرات به دلیل کثرت پرسنل و هزینه های جاری آن است و این باید با حمایت مالی انجام شود. سازمان اداری و استخدامی.
دبیر انجمن صنعت مخابرات ایران در پاسخ به این سوال که این شرکت خصوصی نیست و اختیارات لازم را ندارد؟ وی بیان کرد: امروز مخابرات برای انتصاب فرد جدید با وجود اینکه نیازی به آن نباشد تحت فشار خارجی است و همچنین برای اخراج کارکنان با عوامل خارجی مواجه است بنابراین نمی توان گفت خصوصی است و در زمینه امنیت ارتباطات و تسهیل خدمات، دولت باید به وظایف خود در قبال شرکت ارتباطات ایرانیان عمل کند.
آقای روستاگر در پاسخ به سوالی مبنی بر علل اختلال سرعت اینترنت در شبکه های تلفن همراه افزود: این مشکل قطعا وجود دارد و ممکن است کسانی که منکر این مشکلات هستند توجهی به آن نداشته باشند و این مشکل مربوط به لایه دسترسی است. یعنی جایی که ما ظرفیت اینترنت داریم که به مردم تحویل می دهیم یا با شبکه تلفن همراه یا با شبکه کابل مسی یا با شبکه فیبر نوری که فکر می کنیم قسمت توزیع مشکل ماست و این. در بخش مونتاژ ظرفیت کافی داریم و قسمت اساسی درست نیست و یکی از دلایل آن این است که در بخش تخصیص سرمایه خوبی انجام می دهیم اما در قسمت ظرفیت هم خبری نیست.
وی بیان کرد: تست هایی که با سرعت سنج در اسلات های فیبر نوری و نسل چهارم اینترنت ظاهر می شود، اندازه گیری های بدون بار است، ضمن اینکه شبکه های ارتباطی همیشه باید در شرایط پیک ترافیک و در مواقع بحرانی که پیش می آید طراحی شود و این جایی است که می بینیم یک دهم سرعتی که در تست ها نشان می دهیم در عمل وجود ندارد.
دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران افزود: برخی اظهار نظر می کنند: «نیازهای مردم را شناسایی کرده اند و بر این اساس ظرفیت اینترنت بیشتری ایجاد کرده اند و تلاش می کنند با دسترسی مناسب به مشتریان برسند، در حالی که معتقدیم بخش زیادی ظرفیت اینترنت ما به دلیل فیلتر از بین رفته است.
رستگار افزود: با توجه به اینکه می دانیم تعداد زیادی از افراد از فیلترشکن استفاده می کنند و می دانیم که حذف آن ها در حال حاضر زمان بر است، باید تاثیر فیلترشکن ها را در طراحی شبکه در نظر بگیریم.
وی در پاسخ به این سوال که علت اصلی اختلال در اینترنت و حتی مکالمه در شبکه های تلفن همراه چیست؟ وی گفت: شاید برخی بخواهند کمبود ارز و انسداد را به عنوان یکی از دلایل مطرح کنند، اما دلیل اصلی آن مشکلات مالی اپراتورها است. مشکلی را که چند سال پیش در ارتباطات ثابت در شرکت مخابرات رخ داد که درآمد و هزینه آن با هم مطابقت نداشت، بررسی کردیم.
وی بیان کرد: از طرفی ما همیشه از اپراتورهای تلفن همراه در میان شرکت های ثروتمند یاد می کردیم اما الان وضعیت خوبی ندارند و مانند مسجد سلیمانی هستند که تا زمانی که بهترین ها را داشت پررونق ترین شهر کشور بود. روغن ذخایر اما امروز که نفتش خشک شده مسجد سلیمانی در سطح پست ترین روستای کشور قرار دارد.
رستگار افزود: اپراتورها در همان روز سقوط کردند و اگر برخی فکر می کنند مشکل دارند باید بمانند.
دبیر انجمن صنعت ارتباطات ایران گفت: اگر تعرفه زودتر اصلاح می شد مردم از آن حمایت می کردند اما اگر می گفتند اول کیفیت را اصلاح کنید و بعد تعرفه اصلاح می شود دیگر دیر شده است.
iribnews به نقل از تیلا