دبیر حوزه هنری با اشاره به برخی انتقادات وارده به تصویب سند ملی سینما گفت: موضوع همچنان مفتوح است و این سند نهایی نشده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، محمد حسین ایمانی خوشخو در نشست خبری گفت: در دولت شهید رئیسی این شورا فعالتر فعالیت می کرد به طوری که 42 جلسه تشکیل و 19 تصمیم صادر شد. برخی اسناد سطح بالا مانند معماری نیز تصویب شد که در این زمینه مشکل جدی داشتیم و شورای عالی معماری و شهرسازی نیز در این زمینه فعال است. در این سند مکانی برای معماری در نظر گرفته شد و جایزه فجر به آن اختصاص یافت.
وی افزود: ما هم توانستیم سند موسیقایی را که اعلام شده بود تایید کنیم. از این پس هیچ سازی حق لغو کنسرت را ندارد و صدا و سیما باید موسیقی را با تمام ملزومات موسیقایی اش نشان دهد و جلوی ساز گل نگذارد.
ایمانی خوشخو همچنین به تهیه سند ملی هنرهای نمایشی و همکاری تئاترهایی چون ایرج راد و هوشنگ توکلی اشاره کرد و گفت: بنیاد هنرهای نمایشی نیز راه اندازی می شود.
به گفته ایمانی خوشخو، ایجاد شهر بین المللی صنایع خلاق و فرهنگی در زمینی به مساحت حدود 300 هکتار اعلام شده و قرار است کشورهای دارای ارتباط فرهنگی با ایران نیز در آن مشارکت داشته باشند. ممکن است جذاب و جذاب باشد. یک رویداد منحصر به فرد در این منطقه رخ خواهد داد.
دبیر شورای فنی با اشاره به سند حوزه سینما که در حال بررسی است ادامه داد: قدمت این سند به حدود 12 سال می رسد. در این خصوص در حدود 10 جلسه سندی تنظیم و بررسی شد که آقای دهکردی مدیر عامل خانه سینما آمدند و به درخواست ایشان جلسه ای در خانه سینما تشکیل شد و وقت بیشتری خواستند، اما این یک سوختگی بود. فرصتی که نباید از آن استفاده کرد.
وی تاکید کرد: در این سند حقوق ذی نفعان را در نظر گرفته ایم. او به دوستان سینما گفت که نقش آنها کاربردی تر خواهد بود. علاوه بر این، سند ملی سینما شامل 42 مورد است که همگی مثبت و هیچ کدام منفی نیستند. شورای راهبردی متشکل از همه دست اندرکاران سینما برای اجرا موثر تلقی شد و اسناد بیش از 60 کشور در این زمینه بررسی شد.
ایمانی خوشخو درباره گروه تهیه کننده سند ملی سینما و آیا امکان دارد با وجود مخالفت خانه سینما اجرایی نشود؟ وی گفت: شاید به صورت رسمی هیچ فردی از سینما نبود اما شورای عالی شورایی مشخص است و پرونده همچنان مفتوح است. آنچه اکنون تصویب شده نامشخص است و قابل تغییر نیست. به احتمال زیاد این سند به زودی به هیات وزیران ارسال خواهد شد تا بررسی ها در آنجا ادامه یابد.
وی در بخشی دیگر بر لزوم سانسور نکردن آلات موسیقی در تلویزیون و ممنوع نشدن کنسرت ها که اکنون به قانون و قابل اجرا تبدیل شده است، تاکید کرد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ایرادات هنرمندان مربوطه به اسناد سینما، هنرهای تجسمی و نمایشی و دلیل تصویب اسناد در آستانه بررسی کابینه دولت جدید، گفت: عجله ای در کار نبود. موضوع سند ملی سینما روندی است که از 12 سال پیش آغاز شد و در واقع از گذشته به امروز رسیده و تا آینده نیز ادامه خواهد داشت. اما راه به هیچ وجه بسته نیست و من به عنوان خادم هنر چندین ساله از جامعه هنری و سینما به عنوان بزرگترین انجمن سینمایی تقاضای همکاری دارم چون راه همچنان باز است. اگر در شورا بودیم با هنرمندان راه را ادامه می دادیم اما تأیید می کنم که عجله ای نیست.
وی در بخشی از این جلسه خاطرنشان کرد: تمامی اسناد در هنگام اجرا قابل ویرایش هستند. مثلا در سند موزیک مشخص شده است که اگر مشکلی وجود دارد و نیاز به تغییر دارد چگونه و کجا قابل ویرایش است.
ایمانی خوشخو همچنین گفت: بزرگترین سند مربوط به هنرهای تجسمی به دلیل تخصص های فراوان است و حدود 10 صفحه آن مربوط به بازار و حراج است. مدیرکل هنرهای تجسمی به ما گفت که نظر هنرمندان تجسمی گرفته شده است اما باز هم از آنها خواستیم که به صورت موردی نظرشان را جویا شوند.
وی در خصوص علت فعال نشدن وزارت آموزش و پرورش گفت: بیشتر نهادها حضور فعال داشتند اما در مورد این وزارتخانه نمی دانم به دلیل تغییر معاونت آموزشی بوده است؟ یا یه موضوع دیگه امیدوارم در دوره جدید این اتفاق تکرار نشود، هرچند حضور باید اجباری باشد.
دبیر شورای فنی درباره سایت دهکده صنایع فرهنگی خلاق توضیح داد: زمانی که این سند ابلاغ شد بسیاری از استانداری ها برای اجرای آن ابراز تمایل کردند اما به دلیل حضور و مشارکت 12 کشور نتوانستند خارج از آن باشند. تهران اما روستاهای صنایع خلاق فرهنگی را به شهرهای دیگر منتقل خواهیم کرد.
iribnews به نقل از تیلا