دبیر کمیته مشارکت های مردمی، سرپناه و تغذیه اربعین حسینی با بیان اینکه حدود 3 هزار موکب ایرانی با ظرفیت کامل در عراق و داخل کشور در حال راهپیمایی هستند، گفت: موکب های ایرانی تا 3 روز بعد از اربعین ادامه دارد. .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مجید نامجو با بیان اینکه حدود 3000 موکب ایرانی با ظرفیت کامل در عراق و داخل کشور راهپیمایی می کنند، اظهار داشت: طبق سنت هر ساله برادران عراقی که میزبان اصلی اربعین هستند، از عصر روز بیستم صفر موکب های خود را جمع آوری کنند، بنابراین برای جبران این فاصله موکب های ایرانی تا 3 روز بعد از اربعین به زائران خدمات رسانی می کنند.
وی گفت: در حالی که 4 روز تا اربعین حسینی باقی مانده است، موکب های حاضر در مناطق مرزی از یک سو با موج اول بازگشت زائران و از سوی دیگر با اوج اعزام زائران به عراق مواجه هستند.
نامجو با اشاره به اینکه بیش از یک هزار و 130 موکب در ایران به این دو موج از زائران اربعین خدمات رسانی می کنند، گفت: 116 موکب در مهران، 112 موکب در شلمچه، 59 موکب در چذابه، 30 موکب در خسروی، 16 موکب در موکب های تمرشین و 7 موکب. 22 موکب. فعال در مرز
وی ادامه داد: همچنین با همت خیرین ایرانی هم اکنون هزار و 49 موکب در کربلا، 262 موکب در نجف، 57 موکب در کاظمین، 39 موکب در سامرا، 398 موکب در مسیر نجف به کربلا و 14 موکب دایر هستند. و در جاهای دیگر عراق.
نامجو با اشاره به اینکه پیش بینی می شود امسال تعداد زائران ایرانی اربعین حسینی به 5 میلیون نفر برسد، گفت: کمیته مشارکت های مردمی، اسکان و اطعام اربعین حسینی با تلاش خیرین ایرانی و موکب ها، محل اقامت مورد انتظار ظرفیت: 27 میلیون نفر در روز.
وی تشکیل موکب های ایرانی با اجرای طرح های عمرانی در حرم را از ثمرات مکتب شهید سلیمانی دانست و گفت: با اتمام پروژه توسعه حرم علیا به نام صحن زهرا (سلام الله علیها) وی)) در شهر مقدس نجف، این مکان در اربعین امسال نیز مانند سال های گذشته روزانه پذیرای حدود 100 نفر است.
دبیر کمیته مشارکت های مردمی، پناهگاه و تغذیه اربعین حسینی افزود: در اجرای فاز اول طرح توسعه حرم امام حسین (علیه السلام) مزین به نام حضرت زینب (س) تالار و شبستان که اکنون در مرحله قرعه کشی است، موکب های متعددی نیز برای اسکان حدود 60 هزار زائر برگزار شد.
نامجو تصریح کرد: در سال 1361 با تدبیر شهید سلیمانی، بذر ستاد توسعه و آبادانی حرم همچون درختی نیکو کاشته شد و اکنون پس از گذشت بیش از دو دهه از فعالیت آن، همه عاشقان اهل بیت -بیت علیهم السلام به ویژه زائران ایران زمین از این کاشت پربرکت درو می کنند و بهره مند شده اند.
نائب رئیس سازمان توسعه و آبادانی عتبات با بیان اینکه خدمت به مردم در مدرسه شهید سلیمانی یک اصل است، افزود: بر این اساس شهید سلیمانی در جریان سیل خوزستان در فروردین 1397 خواستار موکب های اربعین برای خدمت رسانی به شهروندان شد. دچار سیل شدند. تاکنون موکب ها علاوه بر خدمات رسانی به زائران اربعین به عنوان یک تشکل مردمی با قابلیت پاسخگویی سریع وارد عرصه خدمت رسانی جهادی در مواقع بحران می شوند.
وی استفاده از توان فنی کارشناسان، استفاده از هنر اساتید، استفاده از دانش فنی مهندسین و یکسان سازی و هم افزایی توانمندی های مردم بدون توجه به سیاست سیاسی را از جمله آثار شهید سلیمانی برشمرد. مدرسه در ستاد توسعه و بازسازی اباط الآیات.
نامجو با اشاره به توصیه اکید سردار دلها مبنی بر لزوم صیانت از اعتماد مردم به عنوان سرمایه اصلی ستاد، گفت: نقطه قوت ستاد در مقایسه با سایر نهادهای مشابه در چابکی آن در تصمیم گیری و اقدام است نه – وابستگی سیاسی، عملکرد روان رنجور و فعالیت جهادی با تکیه بر باورهای ناب دینی مردم.
وی تاکید کرد: ساختار کنونی ستاد توسعه و آبادانی عتبات که طی دو دهه تشکیل و توسعه یافت، یکی از دستاوردهای مدرسه شهید سلیمانی است که باید برای نسل های آینده حفظ شود.
وی در پایان مراسم اربعین حسینی را حج گذرا ذکر کرد و گفت: به فرزندان عزیزمان توصیه می کنیم از غیبت های طولانی خودداری کنند تا همه زائران از این فیض بهره مند شوند و از خستگی خادمان موکب جلوگیری کنند. .
iribnews به نقل از تیلا