مهم ترین خبر در بسته کتاب هفته از «بهبود محمدعلی بهمنی شاعر و نویسنده پیشکسوت کشور» تا «آغاز نمایشگاه کتاب پکن» است که به آن می پردازیم.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ یکی دیگر از خبرهای مهم این هفته، قرار گرفتن کتاب «ماجراهایی در اندیشه فلسفی در جهان اسلام» در فهرست صد کتاب ماندگار قرن است.
***
اولین خبر مربوط به بهبودی آقای محمدعلی بهمنی است.
شاعر و نویسنده پیشکسوت کشورمان که پس از سکته مغزی به بیمارستان منتقل شده بود، با نظر پزشکان از بیمارستان مرخص شد.
شعرهای «کوت باغ»، «در بی وزنی»، «گاهی دلم برای خودم تنگ می شود»، «این خانه سخنان آتشین دارد»، «شاعر شنیده می شود»، «چتر چیست، فکری که به دست نمی رسد»، شعر می گوید. «خیس» و «هنوز زندهام» و «غزل فکر میکنم» آثاری از محمدعلی بهمنی هستند.
این پیشکسوت شعر در فروردین 1321 در شهرستان دزفول به دنیا آمد و اولین شعر خود را در 9 سالگی منتشر کرد.
***
خبر دیگر مربوط به کتاب «ماجراهای اندیشه فلسفی در جهان اسلام» است که در فهرست صد کتاب ماندگار قرن ایران قرار گرفت.
این کتاب سه جلدی در مرکز همایش های بین المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با حضور اساتید دانشگاه و اهالی فرهنگی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
کتاب «ماجراهای اندیشه فلسفی در جهان اسلام» به تصحیح و تألیف غلامحسین ابراهیمی دینانی، فیلسوف و نویسنده ایرانی، به موضوع گذر فلسفه از دهه های گذشته تا امروز می پردازد.
غلامحسین ابراهیمی دینانی بیش از 40 عنوان کتاب در موضوع فلسفه اسلامی با محوریت آرای فیلسوفان مسلمان منتشر کرده است. ابن سینا، سهروردی، ملاصدرا و دیگر دانشمندان و فیلسوفان غربی و شرقی نوشتند.
***
خبر بعدی اهدای کتابخانه آذرتاش آذرنوش به مرکز دایره المعارف اسلامی است.
کتابخانه پروفسور آذرنوش جهت بهره مندی محققان و پژوهشگران به مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی تقدیم شد.
این کتابخانه شامل 4648 جلد از کتاب ها، نشریات و یادداشت های پژوهشی وی است که عمده این کتاب ها در زمینه زبان و ادبیات عرب است.
مرحوم آذرنوش متوفی در سال 1400 اولین مدیر گروه ادبیات عرب دانشگاه تهران و عضویت در شورای عالی علمی مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی بود.
***
سلسله نشست های آسیب شناسی کتاب نیز از هفته گذشته آغاز شد.
این سلسله نشست ها با موضوع سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در مرکز مطالعات راهبردی غریفه با حضور صاحب نظران و علاقه مندان به این موضوع برگزار شد.
در این نشست سعید مکرمی مدیر انتشارات ایسام و سمیه جمالی نویسنده و فعال حوزه نشر حضور داشتند و مشکلات و چالش های سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را مورد بررسی قرار دادند.
***
جلسه شورای معاونت شورای عالی انقلاب فرهنگی از دیگر برنامه های هفته گذشته بود.
تشکیل بنیاد بین المللی حکیم نظامی و اسکان نهادها و محصولات فرهنگی و هنری دو موضوعی بود که در آخرین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دبیر این شورا در تشریح مصوبات 481 جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: آخرین جلسه شورای معاونت شورای عالی انقلاب فرهنگی که به دو موضوع «تشکیل حکیم نظامی» پرداخته بود. بنیاد بینالمللی» و «اجازه دادن به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای طبقهبندی محصولات و آثار فرهنگی و هنری» با پیشنهاد این وزارتخانه بررسی شد.
***
آغاز به کار نمایشگاه بین المللی کتاب چین با حضور ناشران ایرانی آخرین خبر بسته کتاب این هفته است.
سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب پکن در حالی آغاز به کار کرد که ناشران ایرانی نیز با بیش از 500 عنوان کتاب در این نمایشگاه حضور دارند.
این دوره از نمایشگاه کتاب (BIBF) با حضور 71 کشور دیگر از جمله انگلیس، ایتالیا، نیجریه، ژاپن، عربستان سعودی و کشورهای دیگر از قاره های مختلف برگزار می شود و محصولات فرهنگی خود را در 1050 غرفه به نمایش می گذارند.
به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس جمهوری چین در سی امین نمایشگاه کتاب پکن، دستاوردهای مهم نشر در زمینه های مختلف از جمله علوم اجتماعی، علم و فناوری، هنر و فرهنگ، ادبیات کودک و نوجوان و متون کهن به نمایش گذاشته می شود.
iribnews به نقل از تیلا