بررسی ابعاد حمله رژیم صهیونیستی به سوریه در گفتگوی ویژه مطبوعاتی
مدیر گروه مطالعات غرب آسیا و شمال آفریقا وزارت امور خارجه گفت: اقدامی که علیه سوریه انجام شد عاقلانه نبوده و دستاوردی برای رژیم صهیونیستی نداشته و نخواهد داشت.
به گزارش تیلا از این برنامه تلویزیونی گفتگوی ویژه خبری با حضور جناب آقای مجتبی فردوسی پور مدیر گروه مطالعات غرب آسیا و شمال آفریقا وزارت امور خارجه و جناب آقای علی رضا کاملی دبیر اتحادیه سازمان ملل و همچنین ارتباط رسانه ای با جناب آقای شیبانی سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در سوریه و آقای عصام هلالی روزنامهنگار صدا و سیمای سوریه تحقیق در مورد ابعاد حمله رژیم صهیونیستی به سوریه.
مشروح صحبت های این برنامه را می توانید در زیر مشاهده کنید:
سوال: آقای فردوسی پور حمله رژیم صهیونیستی به سوریه بی سابقه نیست.
فردوسی پور: شاید بمباران اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه بی سابقه باشد، اما از نظر وسعت بمباران این بار و تعداد نقاطی که اصابت کرد، می توان گفت که در نوع خود ضربه می زند.
اما چرا نتانیاهو این کار را کرد، باید کمی به عقب برگردیم، احساس و اعتقاد من این است که سه عنصر در این اقدام احمقانه رژیم صهیونیستی دخیل هستند.
اولین نکته مهم این است که حزب الله خون آقای فؤاد شکر را به عنوان یکی از رهبران ارشد حزب الله ریخت که ما آن را یک اقدام موفقیت آمیز دیدیم و کاری که رژیم صهیونیستی علیه سوریه انجام داد یک اقدام فرار بود، زیرا اقدامی که حزب الله انجام داد. با این حال، از موشک های کروز دوربرد استفاده نکرد و از مواضع کاتیوشا استفاده کرد.
اما می توان گفت تمام اهدافی که علیه موساد، شبک و امان در اراضی اشغالی فلسطین در سرزمین های فلسطینی در شمال فلسطین اشغالی طراحی شده بود، در سطح وسیعی هدف قرار گرفته و منهدم شد و این اولین مورد مهم است. نکته و حقیقت این است که نتانیاهو میخواهد این از حالت شکست خارج شود، طبیعی است که گامی نابخردانه به جلو بردارد و رفتار دمشق یکی از نکات این اقدام است.
دومین نکته مهم، بنبستی است که در مذاکرات مربوط به گذرگاه فیلادلفیا ایجاد شد، اسرائیل با وجود همه فشارهای وارده از سوی ایالات متحده آمریکا از فیلادلفیا خارج نشد و آمریکاییها گفتند که اسرائیلیها مخفیانه خارج خواهند شد. آنها مخفیانه از گذرگاه فیلادلفیا می گذرند که در 14 کیلومتری فیلادلفیا قرار دارد و تمرکز اسرائیلی ها روی آن است، زیرا این یک گلوگاه برای غزه است و بخشی از شرایط حماس و حماس است. ما نمی پذیریم که بدون عبور و خروج اسرائیل از گذرگاه فیلادلفیا، صلح یا آتش بس در این منطقه برقرار شود که در منطقه غزه آن را بپذیریم.
سوریه در مورد لبنان چنین وضعیتی دارد، در واقع سوریه با لبنان پیوسته است و گلوگاهی است که لبنان نفس می کشد. نتانیاهو احساس می کند که باید دو دسته را همزمان به موازات هم پیش برد. رژیم صهیونیستی با این ذهنیت نادرست است که این گلوگاه را تشکیل می دهد، لبنان باید از طریق سوریه تحت فشار قرار گیرد تا حزب الله دچار مشکل شود.
سومین نکته مهم، انفجار سیاسی داخلی اسرائیل است و برای اینکه نتانیاهو خود را از این انفجار داخلی نجات دهد، نیاز به برگه برنده ای داشت تا آن را مبنایی برای روند مذاکرات قرار دهد تا آن را کارت پیروزی بداند.
البته می خواهم بگویم یکی از ابتکارات جدید سردار سلیمانی در بحث مناقشه اعراب و اسرائیل و بهتر است بگویم درگیری که به صورت نامتقارن بین مقاومت و رژیم صهیونیستی در جریان است، مربوط می شود. به جنگهای نامتقارن جدید بر اساس فرمول جدید جنگ و تونلهای پیچیده که اسرائیلیها تاکنون آن را درک نکردهاند، بنابراین اقدام علیه سوریه به هیچ وجه برای رژیم صهیونیستی موفق نبوده و نخواهد بود.
سوال: یکی از دلایل حملات به سوریه فرار از ناکامی های پی در پی رژیم صهیونیستی در برنامه های خود و سناریوهای مختلفی است که اخیرا در منطقه دنبال می کند.
نکته دوم آن چیزی است که در روزهای اخیر شاهد آن بودیم، اعتراضاتی که در سراسر کشور گسترش یافته و گفته میشد بسیار گستردهتر و عمیقتر از اصلاحات قضایی در سرزمینهای اشغالی است و نقطهای برای فرار از فشارهای داخلی در کشور است. دولت رژیم صهیونیستی
کامیل: ضمن تایید صحبت های آقای فردوسی پور، استاد عزیز، می خواهم بگویم که باید دو سه نکته را فرض کنیم: ما قبلاً گفته بودیم که نتانیاهو خود را در انتهای مسیر سیاسی خود می بیند و چیزی برای از دست دادن ندارد . آیا ممکن است نتانیاهو برای حمله به لبنان برود؟
با این منطق، بعید نیست، یعنی هیچ اقدامی، اقدامی جسورانه تر از آنچه او در ایران انجام داد، نداشتیم و تصور نمی شد، نقش سوریه در این وسط چیست؟ درست است که سوریه نقش محوری در مقابله مستقیم با رژیم صهیونیستی ندارد، اما خط کمکی برای لبنان است. اگر رژیم صهیونیستی جرأت داشته باشد جنگی بزرگ علیه لبنان ترتیب دهد و نتواند و نکند، حداقل ضربه های بیشتری خواهد زد. کاری شبیه بمباران چند روز پیش در لبنان انجام دهید او مدعی شد که تانک ها و تسلیحات موشکی حزب الله را مورد اصابت قرار داده است و در حال آماده شدن برای انجام حمله گسترده تری به جنوب لبنان است.
در اینجا نقش سوریه مهم می شود. اساساً، آنها نمی توانند با نقطه ای که می تواند یک خط تسکین دهنده و کمک مداوم داشته باشد، وارد یک مسابقه طولانی مدت شوند. آنها اینگونه در غزه و فیلادلفیا فشار می آورند. چه کسی می تواند بگوید که کمک ها از گذرگاه فیلادلفیا به غزه می رسد و ما می توانیم این را بشکنیم وقتی که خط کمک رسانی، کمک ها، تجهیزات و همه چیز و سوریه بسته شود. در سال های اخیر، همه ما می دانیم. واقعیت این است که یک بحران اقتصادی بسیار جدی را تجربه می کند.
یعنی با معادله چماق و هویج با سوریه برخورد میکنند و اماراتیها از این طرف میآیند و پیشنهادهای مالی و سرمایهگذاری ارائه میکنند و از این طرف رژیم صهیونیستی و آمریکا به آن فشار میآورند و تحریم میکنند. یعنی خط کمک را قطع کردند.
بنابراین به نظر من اگر این دو نکته را کنار هم بگذاریم، ممکن است نتانیاهو دست به هر اقدام بی تدبیری بزند که در این صورت پایان فضای سیاسی او خواهد بود و آتش بس با وجود این، بلافاصله پذیرفته می شود. دستگیری و زندانی شدن گسترده مخالفان، علاوه بر این، نیاز به وقفه دارد و این درست است که می خواهد مقدمه ای برای حمله به لبنان باشد.
سوال: جناب آقای فردوسی پور، ارتش رژیم صهیونیستی از سفر یکی از فرماندهان ستاد مرکزی ارتش به سرزمین های اشغالی، دیدار وی با مقامات رژیم صهیونیستی و بررسی تحولات جنگ خبر داد.
فردوسی پورنکته مهم این است که رژیم صهیونیستی پس از هجوم الاقصی به سخنان و فرمایشات حضرت آقا، رهبر معظم انقلاب که فرمودند شکست جبران ناپذیر، شکست جبران ناپذیری در کشور است، دچار شکستی جبران ناپذیر شد. . یعنی زمانی که اسرائیل عملیات هجوم به الاقصی را پذیرفت، در واقع تعجب کرد، زیرا می دانیم که طبق اصول بن گوریون، اسرائیل تمام درگیری های خود را در منطقه عمق استراتژیک قرار می دهد و اقدامات پیشگیرانه انجام می دهد. همانطور که می گویند ما اقدام پیشگیرانه ای انجام دادیم که حزب الله گام دوم را در ریختن خون استاد فواد شکر انجام ندهد، زمانی که اسرائیلی ها یک هفته بعد گیج شدند، و لایه حفاظت اطلاعات. او گفت: تقریباً فرو ریخته بود، لایه ارتش روحیه و روحیه خود را از دست داد، سیستم های دفاعی اسرائیل به شدت آسیب دید، فرماندهی مرکزی وارد معاملات شد و عمود عملیاتی اسرائیل به زیرشاخه آن یعنی ایالات متحده آمریکا تبدیل شد. یعنی آمریکا. خود کشورها مستقیما وارد میدان شدند و مسئولیت را بر عهده گرفتند و اگر آمریکایی ها وارد نمی شدند شاید امروز اسرائیل اینگونه نبود.
در تمام این مراحل، چه ورود سران کشورهای اتحادیه اروپای غربی که اعضای اصلی و اساسی ناتو هستند، چه به طور مستقل برای دیدار با نتانیاهو در تل آویو آمده اند، چه اقدامی از سوی آمریکا انجام شده است و چه آیا فرماندهی مرکزی به طور مستقیم وارد منطقه شده است و می توان گفت که اینها داده هایی است که بتوان از اسرائیل در این درگیری اخیر محافظت کرد، به ویژه پس از اقدامات حزب الله که به داده هایی رسیدند که ممکن است ایران بخواهد اقداماتی علیه اسرائیل انجام دهد. آبهای سرزمینی، دریای سرخ، منطقه خلیج فارس، تحرکات سران فرماندهی مرکزی در واقع به نوع آن بستگی دارد، با توجه به اینکه از عکس العمل ایران می ترسیدند، موضوع خونریزی هانیه بر اساس دستور حضرت آقا بوده است. آنها در حالت ترس و احتیاط بودند.
البته ایران از این صبر راهبردی سود می برد و معتقدم با توجه به جنگ در منطقه توانسته است به اوج یا آخرین سطح در خصوص وضعیت استراتژیک دست یابد و معتقدم ایران نیز به نوبه خود این کار را انجام خواهد داد. بنابراین عکس العمل و اراده، این رفت و آمدها، رفت و آمدهای فرماندهی مرکزی آمریکا و فرماندهان عالی آمریکا یا ناوهای آمریکایی کارایی خود را در منطقه از دست داده است، امروز خود آمریکایی ها اعتراف می کنند و می گویند یمنی ها نابود کردند یمن با شرایطی که برای آمریکا در دریای سرخ ایجاد کردند، باید آنها را در زمره 12 کشور قوی جهان قرار دهیم، نه اینکه می خواهند در مقابل جمهوری اسلامی ایران بایستند یا عکس العمل خود را نشان دهند.
اولاً از گام دوم حزب الله می ترسند، چون حزب الله آقای السید در سخنرانی خود قول دادند که کاری که ما انجام دادیم گام اول بود و در گام دوم سلاح های راهبردی را در جای خود قرار دادیم و در چارچوب عمل خواهیم کرد. این چارچوب در حالی است که اقدامات ایران به نوبه خود باعث ایجاد ترس از تبادل نظر با فرماندهی مرکزی و آمریکایی ها در زمینه حفاظت از امنیت اسرائیل می شود.
سوال: آقای کاملی می خواهم در مورد سکوت جامعه جهانی در قبال حملات به سوریه با شما صحبت کنم، نکته ای که در بیانیه وزارت امور خارجه سوریه نیز به آن اشاره شده بود، اما قبل از آن ما از ما دعوت کرد تا با آقای الهلالی، خبرنگار رادیو صدا در دمشق و سوریه گفت و گو کنیم تا از آخرین اطلاعات و جزئیات حمله رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف سوریه جویا شویم.
آقای الهلالی آخرین اخبار و آخرین وضعیت سوریه را برای بینندگان گفتگوی ویژه خبری توضیح می دهد.
الهلال: آخرین آمارهای دریافتی از کشورهای خارج از منطقه بر اشغال آمریکا در آنجا متمرکز شده و اقتصاد آنجا را نابود کرده است. با برنامه ریزی مناسب و با سرعت مناسب انجام خواهد شد.
تکمیل شود…
iribnews به نقل از تیلا