معاون علمی، فناوری و اقتصادی دانش بنیان وابسته به ریاست جمهوری در گردهمایی نخبگان در قم گفت: طرح های حمایتی بنیاد ملی نخبگان به عنوان نخبه گرا شناخته می شود.
برای گزارش دادن تیلا حسین افشین با حضور در جمع نخبگان، استعدادها و دانشگاهیان استان قم که در دانشگاه این شهر برگزار شد، با اشاره به سیاست حمایت متمرکز و جهت دار از پروژه های راهبردی و راهبردی، از تخصیص حمایت به بسیاری از پروژه ها خودداری کرد. پروژه هایی با همین موضوع: طرح ها بر اساس اولویت کشوری و ظرفیت مجری حمایت می شوند تیم توسعه فناوری معاونت علمی نیز آماده حمایت های لازم است، اما این حمایت یکباره است. بستگی به نیاز و روش اجرا دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه منابع عامل علمی محدود است، در صورت وجود دستگاه ها در دانشگاه ها و آزمایشگاه های دولتی، بودجه ای از سوی عامل علمی برای خرید مجدد و یا چندین بار توسط دانشگاه اختصاص نمی یابد. دانشگاه، مگر بر اساس ماده 13 و ماده 11 قانون جهش تولید دانش بنیان، هزینه تحقیق و توسعه تجهیزات آزمایشگاهی اولین تولید را در قالب حمایت معاونت علمی و اعتبار مالیاتی تأمین می کند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: مترقی ترین قانون کشور را می توان قانون جهش تولید دانش دانست و این قانون از قراردادهای ارتباط با صنعت در روش خصوصی سازی حمایت می کند. اعتبار مالیاتی ماده 11 قانون نیز حمایت از صنایع تحقیق و توسعه یا تحقیقات و نوآوری است و بر اساس این قانون برای اولین ساخت تجهیزات آزمایشگاهی معافیت مالیاتی اعطا می شود.
افشین حمایت هدفمند و متمرکز بر تعداد محدودی از پروژه ها را برای جلوگیری از پراکندگی و هدر رفت منابع و تمرکز بر ثمره پروژه های مهم و بزرگ دانست و افزود: منابع باید به صورت متمرکز بر روی پروژه های اولویت دار سرمایه گذاری شود معاونت علمی به جای حمایت از تعداد زیادی از پروژه ها و درهم شکستن منابع محدود، العلمی را مورد توجه قرار داد و بنیاد ملی نخبگان از تعداد محدود و مشخصی از پروژه های مهم و موثر فناورانه حمایت کرد و به ثمر نشستن پروژه ها امکان پذیر شد.
وی حمایت عامل علمی از بسترهای تسهیل کننده عملیات و رفع مشکلات جامعه را مورد اشاره قرار داد و گفت: با توجه به تاکید رئیس جمهور بر وحدت ملی، به دنبال کاهش تلاش مردم با حمایت از طرح های نوآورانه هستیم. بخش عمده ای از علاقه معاون آموزشی به علم بر روی پلتفرم های نوآورانه و دیجیتال موجود و پیشرفته است تا فرآیندها را برای مردم آسان تر کند.
افشین افزود: به عنوان مثال با حمایت معاونت علمی و قوه قضائیه بستری طراحی شد که فرآیند معاملات خودرو و کلیه استعلامات تا مرحله تعویض پلاک را پوشش می دهد و این رویکرد نوآورانه برای رفع مشکلات و صرف وقت مردم است. در سایر زمینه های معاملات نیز استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه طرح شهید احمدی روشن بنیاد ملی نخبگان حداکثر ظرف مدت سه ماه مجددا فعال می شود، گفت: تاکید اکید داریم که انواع طرح ها با مشارکت و نقش آفرینی اقشار مختلف تدوین و تصویب شود. نخبگان، از دانشجو گرفته تا اساتید دانشگاه. هیچ طرحی یک شبه متوقف نمی شود و در صورت تصویب طرح جدید، مدت و اعتبار آن طرح اعلام می شود و قبل از تکمیل، طرح جایگزین نیز اعلام می شود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه طرح های حمایتی بنیاد با مشارکت فعال استعدادها و نخبگان برتر و بر اساس نیاز آنها تعیین می شود، افزود: ضمن ایجاد تنوع در برنامه های بنیاد، باید زمینه لازم برای آن فراهم شود. . مشارکت نخبگان و اساتید در این تعریف و اجرای این طرح ها به دنبال حمایت از اجرای طرح هایی هستیم که از حمایت های خوبی از سوی اساتید دانشگاه برخوردار است و از منابع مالی برای پروژه ها استفاده می کنیم. طرح های حمایتی از اساتید دانشگاه با استفاده از عناوین مناسب و متناسب با توانمندی و محوریت حمایت از اساتید توانمند و ممتاز تعیین خواهد شد.
در این جلسه جمعی از نخبگان برجسته علمی و پژوهشی، نخبگان حوزوی، استعدادهای ممتاز و برگزیدگان مسابقات و المپیادهای دانشجویی به بیان نظرات و دغدغه های خود پرداختند.
در بخشی دیگر از سفر معاون علمی رئیس جمهور به استانداری قم، طی جلسات و نشست هایی با حضور استاندار و متولیان طرح شهر فناورانه و هوشمند در قم، زمینه های تامین زیرساخت ها، امکانات و برنامه های این طرح بررسی شد. برای اخذ گواهینامه زیرساخت دانش، آمادگی و تاییدیه طرح اولیه برای ایجاد یک شهر فناورانه و نوآورانه و پشتیبانی زیرساختی در این حوزه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین طرح ورود به سکوهای ایرانی در منطقه و بهره برداری از توانمندی های کشورهای همسایه برای معرفی این طرح ها به خارج از کشور و امکان سنجی آن ها مورد بررسی قرار گرفت.