وزیر نفت در جمع تولیدکنندگان گاز جهان:
وزیر نفت با اشاره به اینکه با وجود تحریمهای یکجانبه دولت آمریکا در چند سال گذشته، افزایش تولید گاز طبیعی ایران سالانه به 275 میلیارد مترمکعب رسیده است، گفت: تنشها و تهدیدات منطقهای تنها تاثیرگذار نیست. ثبات منطقه، بلکه برای خطراتی که تأثیر قابل توجهی بر امنیت انرژی جهانی دارند.
برای گزارش دادن تیلامحسن پاک نژاد امروز (یکشنبه 27 آذرماه) در مراسم افتتاحیه بیست و ششمین اجلاس وزرای اتحادیه کشورهای صادرکننده گاز که در تهران برگزار شد، ابتدا با بیان اینکه بازار انرژی بر اثر تنش در منطقه تحت تاثیر قرار گرفت، گفت: وی گفت: این تنش ها ثبات منطقه را تهدید می کند، امنیت انرژی در جهان را تهدید می کند و زنجیره تامین را مختل می کند و دسترسی جامعه جهانی به منابع حیاتی انرژی را تهدید می کند.
تامین نیمی از انرژی جهان از نفت و گاز تا سال 2050
وزیر نفت با اشاره به اینکه اتخاذ رویکرد تک بعدی و انتقال سریع از سوخت های فسیلی به سوخت های غیرفسیلی جهان را با مخاطرات پیچیده تری مواجه کرده است، خاطرنشان کرد: حتی بر اساس خوش بینانه ترین چشم انداز انرژی نشان می دهد که تا سال 2050 در حداقل نیمی از انرژی مورد نیاز جهان با استفاده از منابع نفت و گاز تامین خواهد شد.
پاک نژاد افزود: بنابراین تلاش برای حذف یا جایگزینی سوخت های فسیلی اقدامی غیرواقعی و تهدیدی برای امنیت انرژی جهان خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه گاز طبیعی با برخورداری از مزایای اقتصادی و زیست محیطی، فراوانی منابع و گسترش زیرساخت ها، نقش حیاتی در تامین نیاز روزافزون جهان به انرژی ایفا می کند، گفت: بر اساس آخرین پیش بینی های دبیرخانه سازمان ملل متحد، صادرات گاز انجمن کشورها، سهم گاز طبیعی در ترکیب انرژی جهانی تا سال 2050 به 26 درصد خواهد رسید.
شکنندگی اقتصاد جهانی و تهدید امنیت انرژی
وزیر نفت گفت: دستیابی به چنین جایگاهی بدون سیاست های صحیح انرژی، سرمایه گذاری قابل توجه در زنجیره تامین گاز طبیعی و حمایت همه جانبه از استفاده از گاز طبیعی در عرصه بین المللی انرژی امکان پذیر نیست.
پاک نژاد در خصوص تهدید آینده این صنعت و شکنندگی اقتصاد جهانی گفت: افزایش تقاضا در دوران پس از کرونا، تحولات ژئوپلیتیکی و اعمال تحریم های فرامرزی بر جریان صادرات نفت و گاز علیه ایران. . در سالهای اخیر، برخی از کشورهای عضو این مجمع باعث شکنندگی اقتصاد جهانی شدهاند و در عین حال خطرات سقوط امنیت انرژی را آشکار کردهاند.
وی افزود: ما معتقدیم آزادی مبادلات اقتصادی بین کشورها تضمین کننده منافع جمعی و شرایط اقتصادی است و نباید با مداخلات فرامرزی و تحریم های یکجانبه مخدوش شود.
یک تهدید بالقوه برای امنیت انرژی در پرتو کاهش سرمایه گذاری
پاک نژاد ادامه داد: در حالی که پیش بینی می شود سرمایه گذاری ها در صنعت گاز در میان مدت و بلندمدت افزایش یابد، احتمالا حجم آنها به سطوح بالایی که در گذشته بود نزدیک نخواهد شد و این موضوع به عنوان یک تهدید بالقوه برای امنیت انرژی در جهان تلقی می شود.
وی تاکید کرد: ایران بهعنوان یک تولیدکننده بزرگ گاز در جهان و علیرغم فشارهای ناشی از تحریمها بر صنعت نفت و گاز، توانست به دستاوردهای ارزشمندی در زمینه توسعه زیرساختهای لازم برای افزایش عرضه گاز طبیعی خود دست یابد. وی گفت: علیرغم تحریم های یکجانبه دولت آمریکا در چند سال گذشته، بخش بزرگی از پروژه های پیش بینی شده در حوزه توسعه بخش گاز (بالا دست و پایین دست) با موفقیت انجام شده است که منجر به افزایش تولید گاز طبیعی ایران تا سطح 275 میلیارد متر مکعب سالانه.
وی با اشاره به اینکه اکنون سهم گاز طبیعی در سبد مصرف انرژی ایران به بیش از 70 درصد رسیده است، گفت: ایران نه تنها به بهره برداری از ظرفیت های گاز طبیعی خود علاقه مند است، بلکه به روش های دوستدار محیط زیست نیز علاقه مند است. همچنین متعهد و مصمم است که در توسعه فناوریها و روشهایی پیشگام باشد که باعث افزایش راندمان استخراج و استفاده از گاز و در عین حال کاهش اثرات منفی زیستمحیطی میشود.
نقش فعال تری در توسعه بازار جهانی گاز و انرژی ایفا کنید
وی با تاکید بر اینکه انجمن کشورهای صادرکننده گاز به اهمیت تقویت همکاری ها و اتخاذ رویکرد واحد برای عبور از این چالش ها واقف است، ادامه داد: این انجمن اراده و آمادگی لازم را برای افزایش توسعه و ایفای نقش موثرتر در تحولات دارد. در بازار جهانی گاز و انرژی
وزیر نفت گفت: این آمادگی و آمادگی، سرمایه مشترک ارزشمندی را تشکیل می دهد که ما را در رسیدن به اهداف مشترک یاری می کند.